Hoşgeldiniz  

Maden Koyu, kültür varlığı ilan edildi

Semih Köken | 27 Temmuz 2015 | Kemer Güncel A- A+

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kemer’e bağlı Ulupınar Köyü, Beydağları Sahil Milli Parkı ve Tekirova-Gelidonya Burnu arası I. Derece Doğal Sit Alanı sınırları içerisinde bulunan doğa harikası Maden Koyu’nu, ‘Taşınmaz Kültür Varlığı’ ilan etti.

Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke Yarımadası’ndaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotası Likya Yolu üzerinde bulunan Maden Koyu, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca taşınmaz kültür varlığı ilan edildi. Karar, aynı zamanda Likya Yolu’nu 1999 yılına hizmete açan İngiliz vatandaşı Kate Clow’un başvurusu üzerine alındı.

NOEL BABA BARIŞ KONSEYİ’NDEN TEPKİ

Kurulun 17 Şubat 2014 tarihli kararına Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut isyan etti. Taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen alanı da kapsayacak şekilde Noel Baba Barış Köyü kurmak için uzun süredir çalışma içinde olduklarını belirten Karabulut, tespit hatası nedeniyle 2 milyon 240 metrekare alanın taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edildiğini iddia etti. Kurulu, tarihte olmayan 509 kilometrelik Likya Yolu’nun varlığı konusunda hiçbir sorgulama içine girmemekle ve İngiliz vatandaşı Kate Clow’un dilekçesine tereddütsüz inanmakla itham eden Karabulut, “Türkiye hariç 40 ülkenin bir araya gelerek dünyada ilk kez Antalya’da hayata geçecek olan Noel Baba Barış Köyü için hemen bir dernek kurup, bir dilekçe ile çıkarttıkları engelin görülmesini istiyoruz. Türkiye üzerinde oynanan oyunları hepsi bu paraleldedir” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle