Hoşgeldiniz  

Lütfi Elvan Mega Projeleri Tanıttı

SEMİH KÖKEN | 16 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

“Antalya’ya 24 Ayar Projeler”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, ANFAŞ Expo Center’da düzenlenen geniş katılımlı toplantıyla Antalya için hazırlanan mega projelerin tanıtımını gerçekleştirdi. Elvan, Antalya’nın her yönüyle ayrıcalıklı bir kent olduğunu belirterek “Antalya’ya 24 ayar projelerle geliyoruz” dedi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri ve Milletvekili Adayları Av. Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, İbrahim Türkiş, Nevin Korkmaz, Hakkı Beşkazalı,Ercan Mekteplioğlu, İzzet Yılmaz, Murtaza Tamyürek, Mustafa Akdeniz, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Teşkilat Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, davetliler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, “Bugün burada Takım Kaptanımız Lütfi Elvan Antalya’ya yakışır projeleri paylaşacak. Şimdiden hayırlı olsun. 7 Nisan’da adaylarımızın açıklanmasından bu yana tüm adaylarımız, İl Başkanımız, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, tüm teşkilatımız, tüm ekibimizle sahadayız. Sahada bizden başka kimse yok. Gittiğimiz her yerde görüyoruz ki halkımız bize inanıyor. Biliyorlarki AK Parti dışındakiler konuşur, biz ise yaparız.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan ise konuşmasına Antalyalıları selamlayarak başladı ve “Biz bir takımız. Takım ruhumuzu gördünüz. Diğer partilerde adaylar birbirleri ile konuşup tokalaşmıyor bile. Bizim takım ruhumuzu gördünüz. Biz AK Parti’yiz” dedi.

Geceli gündüzlü çalışarak Antalya’nın 20 yılda katedeceği mesafeyi, 10 yıla 5 yıla düşürmek için olağanüstü çaba harcadıklarını söyleyen Elvan, “24 ayar projelerle sizlerin huzuruna geldik” dedi.

“Antalya Tarımı Şahlanacak”

Elvan, projelerini anlatmaya Antalya’nın en stratejik sektörü olarak tanımladığı tarımla başladı. Antalya’da son 12 yılda tarıma verilen desteğin 6 kat arttığına dikkat çeken Elvan, baraj, gölet, sulama projeleri hakkında bilgi verdi. 8 adet dere ıslahı projesi olduğundan da söz eden Elvan, “Planladığımız dere ıslahı projesi sayısı tam 92. Bunların hepsi teker teker gerçekleşecek. Antalya’nın tarımı şahlanacak, çiftçinin cebine daha dazla para girecek” diye konuştu. Serik ve Manavgat arasında tarıma dayalı bir alan oluşturmak istediklerinde de dikkat çeken Elvan, Korkuteli’ne de Mermer Sanayi Bölgesi oluşturma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

“Kalkınma Antalya’nın Kılcal Damarlarına Kadar İnecek”

Elvanikinci olarak turizme yönelik projelerini anlattı. Özellikle kruvaziyer limanlar konusuna önem verdiklerini söyleyen Elvan Muratpaşa’ya yapılacak Altın Portakal Liman ve Demre’ye yapılacak kruvaziyer limanı anlattı. Antalya’nın 2700 olan yat bağlama kapasitesini artırmak için de çalışacaklarını aktaran Elvan, ilçelerde de ihtiyaç olması halinde onları da teker teker gerçekleştireceklerini ifade etti. Antalya’nın turizm şehri kimliğinin daha da güçleneceğine dikkat çeken Elvan, “Antalya’nın şehir kimliği, sağlık şehri, tarım şehri olma kimliğidaha da güçlenecek, kalkınma Antalya’nın tüm kılcal damarlarına, tüm sokaklarına kadar inecek” dedi.

AK Parti iktidarının 13 yıllık süreçte alt yapıyla ilgili tüm çalışmaları tamamladığını “kaya gibi bir alt yapımız var “sözleriyle anlatan Elvan, bundan sonraki süreçte emeklisinden, işçisine, memurundan çiftçisine herkesin daha da zenginleşeceği bir dönem içerisine girileceğini söyledi.

CHP’nin vaatlerini eleştiren Elvan, “Ey Çiftçi kardeşim sana ne diyorlar 1.5 TL’ye mazot vereceğiz diyorlar. Elinize bidon alıp, traktörünüze mazot bulabilmek için mazot kuyruğuna gireceksiniz. Bunu yapmak istiyorlar. Bu karanlık günlere eri dönmek ister misiniz?” diye sordu.

HDP’ye yönelik eleştrilerde de bulunan Elvan, “Güneydoğuda HDP’li yöneticilerin ağzından kan damlıyor, batıya geldiklerinde ağızlarından bal akıyor. Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Ama millet bunu görüyor cevabını 7 Haziranda verecektir” ifadelerini kullandı.

MHP’nin ise 3,5 yıl iktidarda kaldığını ve bu süreçte faizlerin yüzde 7-8 binlere çıktığını ifade eden Lütfi Elvan ,”3,5 yıl iktidarda kalamadılar. Vatandaş 5 yıl görev verdi ama üçüncü yılın sonunda kaçtılar. İktidardan kaçtılar böyle bir anlayış olabilir mi? Milletin verdiği emaneti göklerde tutacaksın, sahip çıkacaksın. ‘Ben şapkamı alır giderim’ demeyeceksin” diye konuştu.

“Antalya Bir Dünya Markası Olacak”

Elvan, hazırlanan projelerin Antalya’yı dünya markası yapma yolunda önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Antalya’nın yalnızca Akdeniz Bölgesi ya da Türkiye’nin değil, Dünyanın en özgün, en ayrıcalıklı kentlerinden biri olduğuna işaret eden Elvan, “Antalya doğal güzellikleriyle,deniziyle, kıyılarıyla özgün ve ayrıcalıklıdır.Medeniyetlere beşiklik yapmasıyla, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ayrıcalıklıdır.Turizmiyle, turizm alternatifleriyle ayrıcalıklıdır.Her mevsime, yılın 12 ayına hitap eden turizm seçenekleriyle ayrıcalıklıdır.Tarımıyla ayrıcalıklıdır.Potansiyeli ve imkânlarıyla ayrıcalıklıdır.İnsanıyla ayrıcalıklıdır. Antalyalı olmak bir ayrıcalıktır” diye konuştu.

“Antalya’nın Saklı Potansiyeli Gün Yüzüne Çıkacak”

Antalya’da hayata geçirilecek projelerin kentin saklı potansiyelini gün yüzüne çıkaracağını söyleyen Elvan, “Antalya Türkiye’nin 4’üncü büyük ili olacak.Dünyanın sayılı marka şehirlerinden biri haline gelecek.Yılın 4 ayı boş kalan bir şehir olmaktan kurtulacak, yılın 12 canlı ve aktif bir turizm şehri olacak.Ulusal ve bölgesel koridorlara her türlü ulaşım seçeneği ile ulaşan bir kent olacak. Gelişmişliğin göstergesi olan  “hızlı tren kenti” kimliğine kavuşacak.Türkiye’nin 3 havaalanına sahip ikinci şehri olacak.Turizm şehri kimliği yanında, sağlık şehri, eğitim şehri, tarım şehri kimliğini güçlendirecek.On binlerce yeni istihdam imkânına kavuşacak.Akdeniz’deki yat turizminden daha fazla pay alacak. Türkiye’deki diğer turizm bölgeleriyle bütünleşmiş olacak.Antalya sınırları içerisindeki sosyal ve ekonomik farklılıklar birbirini besler hale gelecek; kalkınma şehrin kılcal damarlarına kadar nüfuz edecek.Hizmet sektörü markalaşacak ve çeşitlenecek.Şehrin ekonomik dinamikleri turizmden beslenen olduğu kadar turizmi besleyen dinamikler haline gelecek. Antalya dünyanın sayılı kongre merkezlerinden biri haline gelecek. Antalya’da yaşayan her bireye daha fazla hizmet eşitliği sağlanacak” dedi.

 PROJELER

BATI ANTALYA HAVALANI

Antalya’yı İstanbul’la birlikte 3 havaalanına sahip Türkiye’nin ikinci şehri yapıyoruz.  Kaş- Demre arasına inşa edeceğimiz havaalanını 2019 yılında hizmete vereceğiz. Antalya Havaalanını kasaba havaalanı olmaktan kurtardık, Avrupa’nın en modern havaalanlarından birisi haline getirdik. Doğu Antalya, yani Gazi Paşa havaalanını ölü yatırım olmaktan çıkardık. Şimdi de yıllık 4 Milyon kapasiteli Batı Antalya havaalanı yapıyoruz.Caretta Havaalanı Hepimize şimdiden hayırlı Olsun.

3 YENİ OTOYOL

Antalya’yı Ankara’ya ve Ankara üzerinden İstanbul’a; Antalya’yı İzmir’e otoyollarla bağlıyoruz. Türkiye’nin 3 büyük metropolüyle Antalya arasında otoyol ağı kuruyoruz.

ANTALYA-AFYONKARAHİSAR OTOYOLU

AYDIN-DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU

ANTALYA-ALANYA OTOYOLU ile Antalya Alanya arasını 1 saat 15 dakikaya düşürüyoruz.

Antalya Hızlı Trende Marka Olacak

ANTALYA HIZLI TREN ŞEHRİ OLUYOR. BİR YETMEZ İKİ HIZLI TREN YOLU…

Antalya-İstanbul arasını 4,5 saate, Antalya arasını 3 saate düşürecek olan Antalya-Isparta-Burdur-Afyon-Eskişehir hızlı tren hattını 2020 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu yolda yıllık 4,5 Milyon yolcu, 10 Milyon ton yük taşınacak.

Antalya-Konya-Akhisar-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesiyle Antalya’yı Konya’ya, Kapadokya’ya bağlayarak hem Antalya turizmiyle İç Anadolu turizmini buluşturuyoruz, hem Antalya ekonomisine yeni bir koridor açıyoruz. Bu yolda ise yıllık 4,5 milyona yakın yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınacak.

Her iki projenin maliyeti toplam 20 Milyar TL…

8 BÖLÜNMÜŞ YOL…

Sekiz bölünmüş yol projemizle Antalya’yı ilçelerine, komşu illere ve ulusal bölünmüş yol ağına bağlıyoruz.

Geçit vermez dağları tünellerle aşarak, viyadüklerle aşarak, Antalya coğrafyasını adeta sanat yapılarıyla işleyerek bölünmüş yollar inşa ediyoruz.

Yolları bölüyoruz Antalya’yı ilçeleriyle birleştiriyoruz.

Komşu illerle birleştiriyoruz.

Türkiye ile birleştiriyoruz.

Yolları bölüyoruz hayatları birleştiriyoruz.

-ANTALYA-MERSİN YOLU ( AKDENİZ SAHİL YOLU)

-MANAVGAT-KONYA

-KASABA ÇATALLARI YOLU

-ELMALI-SEKİ YOLU(GÜĞBELİ)

-FİNİKE-DEMRE-KAŞ-KALKAN

-ELMALI-GÖMBE-KASABA-KAŞ YOLU

-SİNEKÇİBELİ-KALKAN YOLU

-GAZİPAŞA-KAZANCI-ERMENEK-GÖKTEPE YOLU

ANTALYA-KUZEY ÇEVRE YOLU

Antalya kent içi trafiğini rahatlatmak için 50 kilometre uzunluğunda kuzey ve kuzey batı çevre yoluyla Antalya’ya nefes aldırıyoruz.

2 YENİ KURVAZİYER LİMAN

Antalya’nın Akdeniz’deki rekabet gücünü artırıyoruz.

-ANTALYA-LARA KRUVAZİYER LİMAN

-ANTALYA-DEMRE KRUVAZİYER LİMANI

ALTIN PORTAKAL YAT LİMANI

Antalya’ya yakışır yeni bir yat limanı inşa ediyoruz.

DENİZ UÇAĞI

Antalya merkezde olmak üzere, Batı’da Bodrum’a,  Doğuda Mersin’e kadar yeni bir ulaşım modunu devreye alıyoruz.

Hayırlı uğurlu olsun.

TÜRKİYE’NİN İL EĞİTİM KOMPLEKSİ…

Antalya’yı eğitimde marka haline getiriyoruz.

Hayırlı uğurlu olsun.

1000 YATAKLI HASTANE…

Sağlık şehri Antalya, Sağlıklı şehir Antalya…

Hayırlı uğurlu olsun.

LOJİSTİK MERKEZ…

Türkiye’de lojistik kavramı oldukça yeni… Bu alanda politika geliştirdik. Türkiye’de 21 farklı yere lojistik merkezi planladık. Bunlardan birisi de Antalya… Antalya tarımı için Antalya ekonomisi için vazgeçilmez bir yatırım. Serbest Bölge ve Hızlı Trenle entegre edilecek Lojistik köy Antalya ticaretinin can damarı olacak.

Antalya’yı yenilebilir enerji üssü haline getiriyoruz.Antalya’yı uluslararası toplantılara, fuarlara ev sahipliği yapan önemli bir merkez haline getiriyoruz.

Antalya’nın hizmeti hak eden bir şehir olduğunu söyleyen Elvan konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Antalya dünya markası olmayı hak ediyor.Antalya 24 AYAR projeleri hak ediyor. 2023’e kadar gündemimizde 7 gün 24 saat Antalya var.”3419960189 3419960408 3419961131 3419975630 3419976089 3420000797

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle