Hoşgeldiniz  

KONSER VE GÜREŞLER İPTAL EDİLDİ

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2014 | Kemer Güncel A- A+

Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen ve Türkiye’yi hüzne boğan maden faciası nedeniyle üç günlük yas ilan edildi. Bu kapsamda Kemer’de de bayraklar yarıya indirilirken, pazar günü yapılması planlanan Fettah Can konseri ve güreşler iptal edildi.
Soma’da meydana gelen maden faciası, tüm ülkeyi yasa boğdu. Hayatını kaybeden işçilerin sayısı 232’ye yükselirken, Başbakanlık tarafından 3 günlük milli yas ilan edildi. Milli yas nedeniyle Kemer’de de bayraklar yarıya indirildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, “Manisa’nın Soma ilçesinde çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olan elim kaza, tüm ülkemizi olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Bu nedenle Kemer’de Gençlik Haftası Şenlikleri iptal edilmiştir. Çelenk sunma töreni ve sportif faaliyetler olacak. Şenlik havasında geçmeyecek. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet, yaralı madencilerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.
KONSER VE GÜREŞLER İPTAL EDİLDİ
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sanatçı Fettah Can konseri ve geleneksel hale getirilerek bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Altın Nar Güreş Festivali de iptal edildi. Öte yandan maden faciası nedeniyle Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de bir mesaj yayımladı. Başkan Gül, “Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle