Hoşgeldiniz  

KONGED’in 1. yıl coşkusu

Semih Köken | 31 Ağustos 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Merakla beklenen 7 özel projenin tanıtımı, dün akşam Su Hotel’de gerçekleştirilen KONGED’in 1. yıl kutlamasında Antalya kamuoyuna duyuruldu.

**

Kuruluşundan bu yana yaptığı faaliyetlerle Antalya kamuoyunun takdirini kazanan KONGED, aralarında iş dünyası, siyaset ve akademisyenlerin de bulunduğu 500’ün üzerindeki davetliyle coşkulu bir lansman programıyla 1. yılını kutladı.

SİVİL TOPLUM AÇIĞINI KAPATACAK

Açılış konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak başlayan KONGED Genel Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, son günlerde terör olaylarından dolayı, ebediyete intikal etmiş şehitlere rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledi. KONGED’in kuruluş amacının Antalya’daki sivil toplum açığını kapatmak için yola çıkmış bir ekip olarak nitelendiren Alveroğlu, 7 kişi ile kurulan derneğin 1. yılında artık 50 kişilik bir yönetim kurulu olan bomba gibi bir ekiple Antalya’nın gururu olma gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.

“DERNEĞİMİZ TÜRKİYE MOZAİĞİ”

Derneğin yapısından da bahseden Alveroğlu, “Feslikan’ından sahiline kadar aşığı olduğumuz kentimiz Konyaaltı markasını önce ulusal, sonrasında uluslararası arenaya taşıma gayesiyle yola çıkan bir ekibiz” şeklinde konuştu. İsimlerinin Konyaaltı olmasına rağmen coğrafi sınırlara sıkışıp kalmayacaklarını ve bir gençlik derneği olduğunu fakat farklı yaş gruplarını bünyesinde barındırdıklarını ifade eden Alveroğlu “Farklı dünya görüşleri olan, farklı meslek gruplarından ve farklı yaşam tarzlarını benimsemiş bir Türkiye mozaiği olduğumuzu 1 yıllık süreçte ispat ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

ANTALYA’YA 7 ÖZEL PROJE

Hedeflerini yükselttiklerini ve 7 projemizle KONGED’i Antalya’nın dışına taşımayı amaçladıklarını söyleyen KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, “ bir birinden özel 7 projeyle sivil toplum boyutunda rol model olabileceğimize inanıyorum” dedi.

Başkan Ahmet Alper Alveroğlu projeleri şöyle sıraladı;

*Antalya’nın Kültürü ve tarih mirasını bir eve sığdıracağımız, KONGED Kültür Evi.

*Farklı spor dallarını bünyesinde bulunduracak, KONGED Spor Kulübü.

*Başarıyı ödüllendireceğimiz, KONGED Sümar Tilmaç Yılın Enleri Ödülleri.

*Evsiz vatandaşlarımızı barınma ihtiyacı için, Şevkat Şehri Antalya.

*Antalya halkının kendini ifade edeceği, internet üzerinden yayın yapacağı, KONGED Web Radyo ve Web Televizyon.

*Dışarıya bağlı kalmadan kendi ihtiyacını kendisi üreten doğal yaşam alanı KONGED Eko–Köy.

*Halkın istihdamına katkı sağlayacak KONGED Eğitim Akademisi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle