Hoşgeldiniz  

KKTC heyeti Kemer Devlet Hastanesi’ni inceledi

SEMİH KÖKEN | 27 Şubat 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetleri arasında Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne (AKHB) bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi arasında 22 Ağustos 2014 tarihinde 1 yıl süreyle geçerli olacak işbirliğine dair Lefkoşa’da bir protokol gerçekleştirildi. Protokolün 3 Şubat 2015 Salı günü Resmi Gazetede yayımlanması ile de sağlık ve tıp bilimleri alanlarında hastane yönetimi, heyet, uzman ve sağlık personeli değişimi, sağlık personelinin kısa süreli eğitimi, ortak proje çalışmaları yapılması, ilgili sağlık kuruluşları arasında işbirliğinin sağlanması, taraflardan biri tarafından düzenlenecek kongre, konferans, sempozyum ve diğer bilimsel toplantılara uzmanların katılımının teşvik edilmesi, KKTC Sağlık Bakanlığı’na bağlı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde eğitim amaçlı veya kapasite artırımına yönelik sağlık haftaları düzenlenmesi yöntemlerinde işbirliği süreci başlamış oldu.

Bu süreç çerçevesinde ilk temasları yapmak üzere KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür ve beraberindeki KKTC heyeti, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr Necat Yılmaz ile birlikte yeni Kemer Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

KKTC heyetinde Sağlık Müsteşarı Dr. Ömer Gür ile birlikte, KKTC SB Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Katayon Kobat, KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdaroğlu ve Dr. Adil Özyılkan yer aldı.

Yapımı tamamlanan Kemer Devlet Hastanesi’nde Başhekim Dr. Yılmaz Çiftçi ve hastane yöneticileri tarafından karşılanan heyet hastanenin polikliniklerini gezerek bilgiler aldı. AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da ziyaret sırasında hastalara sağlık durumları ve hastaneyi nasıl bulduklarını sordu. Hastaların hepsinin ortak noktası yeni yapılan hastanenin Kemer’in ihtiyacını giderecek konumda olduklarını belirttiler.

İncelemeler sırasında açıklama yapan KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür; “Bizim Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlıyla yaptığımız işbirliği protokolleri var. Bu protokollerin bir tanesi de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile kardeş şehir hastane olması vardır. O amaç ile geldik. Burada hastaneleri geziyoruz ve 112 ile ilgili temaslarımız olacak. Türkiye sağlıkta ciddi bir iyileştirme içerisinde, bizde bu örnekten yararlanıp bizde sağlığı daha iyi bir konuma getirmek amacıyla buradayız.

Yeni yapılan Kemer Devlet Hastanesi gerçekten çok güzel bir hastane. Umarım aynılarını bizde Kıbrıs’ta yapabiliriz. 52 yataklı bir hastane olarak söylenmişti ama sanki daha da büyütülebilir bir konumda. Kemer halkı inşallah buradan şifalar alacaktır diye umut ediyorum” dedi.

kktc-heyeti-kemer-devlet-hastanesini-inceledia19dd74bebc51d7dddbeAKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da KKTC heyetine yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını kaydederken, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi ise “KKTC heyeti ve müsteşarımız yeni hastanemizi çok beğendi. Hatta birçok konuda bizimle iletişime geçip, sistemleri nasıl yapacaklarını danışacaklarını söylediler. Bu bize gurur verdi. Gelen her heyetin hastanemizi beğenmesi bizim ve tüm çalışma arkadaşlarımın azmini arttırıyor. Bundan sonra daha da iyi şeyler olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle