Hoşgeldiniz  

KİRACI İLE BELEDİYENİN AVUKATI ORTAK ÇALIŞIYOR

Semih Köken | 01 Aralık 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer merkezinde hukuk tanımazlık ve Kemer Belediyesinin göz göre göre  işlem yapmaması akıllara soru işaretleri getiriyor. Kerim Yağcı nın başına gelenler kimsenin başına gelmemiş

İŞTE AYRINTILAR

Belediye nin avukatı ile şikayet ettiğim yerin avukatı  aynı …..

Necati hoca “burayı görmeyin mi  ” dedi

YIKIM KARARI VAR UYGULANMIYOR

İşyeri sahibi Kerim Yağcı  şunları dedi “Antalya Kemerde İsa Konuk Pasajında sahibi olduğum dükkanımda imara aykırılıklar bulunduğu sebebiyle Kemer Belediyesinin Encümen Kararı ile dükkan hakkında yıkım/düzeltme kararı verilmiştir. Ben dükkanda kiracı bulunduğu için kanuna aykırı, suç teşkil edebilecek bir durum oluşmasın diye dükkana girip düzeltmeye yönelik bir müdahalede bulunamamıştım ve bu durumun belediyece düzeltilmesini istemiştim. Ancak kiracının gerçekleştirdiği işlemler sonucu imara aykırı bulunan dükkan hakkında yıkım/düzeltme kararı uygulanmamıştır, ihmal edilerek bekletilmiştir. Nedeninin ise belediye başkanı ile belediye avukatının aralarındaki geçmişten gelen sıkı ilişki ve belediye avukatının aynı zamanda kiracının avukatı olması sebebiyle belediyenin kiracıyı korumak amaçlı  görevi suistimal eden tutumlarından kaynaklandığını düşünmekteyiz.

 

CİMARE ŞİKAYET  ETTİM BELEDİYE CİMERİ DE KANDIRMIŞ

Bu kanıya yıkım komisyon müdürü Tamer beyin “başkanın talimatı var bu yıkım uygulanmayacak” şeklindeki sözlü beyanı ile varılmıştır. Yıkımın uygulanmama sebebi de belirtilmemiştir. Belediyenin yıkım kararlarını çok çabuk uyguladığını bilmekteyiz. Ancak bu dükkana 1 yıldır yıkım kararının uygulanmaması belediyenin şahsi tutumda bulunduğunu göstermektedir. Yıkım kararı bulunan dükkanda imara aykırılıklar düzeltilmediği için kiracının iş yeri ruhsatı iptal edilmiş iş yeri mühürlenmişti. Ancak belediye  kiracının asılsız  “imara aykırılıkları düzelttim” beyanını esas alarak iptal olan ruhsatı iade etmiştir.

SAHTE İMZA İLE RUHSAT VERMİŞLER

Benim dükkanım ile Hüseyin Yağcının dükkanı birleştirilerek oluşturulan imara aykırılıkta Hüseyin Yağcının bu kiracı ile kira sözleşmesi ve aykırılıklara muvafakatı da yoktur. Ancak belediye benim ile olan kira kontratını esas alarak dükkan kanuna aykırı bulunduğu halde ruhsatı iade etmiştir. Adi bir sözleşme kanundan üstün tutulmuştur. Hal böyleyken belediye tarafından imara aykırılıkların düzeltildiğine ilişkin bir tespit olmaması hali hazırda dükkanın imara aykırı bulunmasına rağmen ruhsatın iade edilmesinin hukuken geçerli hiçbir sebebi yoktur. Belediye Ruhsat Denetim Müdürlüğünün ve Yapı Kontrol Müdürlüğünün birbirine tezatlık oluşturan yazılarından bu duruma kanuni yaklaşılmadığı anlaşılabilinecektir” dedi.

KONU İLE İLGİLİ  AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle