Hoşgeldiniz  

KESDER İSYAN ETTİ

SEMİH KÖKEN | 19 Haziran 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KESDER ‘Yüzde 70 indirim yapılsın’

Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği (KESDER), 2020 turizm sezonu için beklenti ve taleplerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl oluşturulan Turizm Komisyonu’nun aldığı karaların adil bir şekilde uygulanması gerektiğine işaret eden KESDER Yönetim Kurulu, belediyeye ait tüm vergiler olmak üzere ilçe genelinde işyeri kiralarında en az yüzde 70 oranında indirim yapılasını talep etti.

‘Yüzde 70 indirim yapılsın’

KESDER Yönetim Kurulu, yaptığı açıklama ile 2020 turizm sezonu için beklenti ve taleplerini dile getirdi. Açıklamada Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle etkilenen sektörlerin başında turizm sektörünün geldiğini bildiren KESDER Yönetim Kurulu, Kemer bölgesinde de ticaret yapan tüm işletmelerin ekonomik olarak çok etkilendiğini belirtti.

Orta ve küçük ölçekli esnafların son yıllarda ekonomik olarak zaten kötü durumda olduğunu ifade eden KESDER Yönetim Kurulu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kemer çarşılarında ticaret yapan esnafımız 8 aydır evine ekmek götürememektedir. Dünya çapındaki ekonomistlerin hepsi turizm sektörünün en az yüzde 70 küçüleceğini öngörmektedirler. 2019 yılında bölgemize gelen turist sayısı 4 milyon civarında iken eğer durum böyle giderse bu sezon en iyi ihtimalle 500 bin civarı turist beklenmektedir. Misafirlerimiz gelse bile otelden dışarıya çıkacak mı? Belli değildir.”

‘EN AZ YÜZDE 70 İNDİRİM YAPILSIN’

2020 turizm sezonu için beklenti ve taleplerini dile getiren KESDER Yönetim Kurulu, turizm sezonunun Temmuz ayında başlayacağı öngörüldüğünden Kemer Belediye Başkanlığı ve Meclisinden örnek olması ve kamuoyu yaratması adına belediyeye ait turizme bağlı iş yapan iş yerlerinin kira bedelinde en az yüzde 70 indirim yapmasını beklediklerini ve turizm hizmeti veren tüm işletmeler için de 2020 yılı belediyeye ait tüm vergiler de en az yüzde 70 oranında indirim yapılmasını istedi.

‘YÖNLENDİRME TABELALARI KONULSUN’

KESDER Yönetim Kurulu, talep ve beklentilerine şöyle devam etti:

“Kaymakamlık, Belediye ve tüm STK’ların ortak açıklama yaparak 2020 yılı kiralarında en az yüzde 70 kira indirimi yapılmasının talep edilmesi adına kamuoyu açıklaması yapılmalı. Kemer tanıtım videosu profesyonel ekipler tarafından çekilerek bölgemizin 12 ay doğa, deniz temizliği, güzelliği iklim şartlarının dünyada eşi benzeri olmadığını gösteren videonun başta açık olan otellerimizin ekranlarında olmak üzere resmi kurumlar, STK’lar ve gönüllüler tarafından sosyal medya hesaplarında yayınlanmasının sağlanmalı. Tüm beldelerde otellerin giriş çıkış noktalarına çarşıların olduğu bölgeyi gösteren yönlendirme haritalı tabelaların konulmalı.”

‘SIKI DENETİMLER YAPILSIN’

Geçtiğimiz yıl oluşturulan Turizm Komisyonu’nun aldığı karaların adil bir şekilde uygulanması gerektiğine de dikkat çeken KESDER Yönetim Kurulu, bölgede yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunun çözülerek Beldibi’nden Çıralı’ya kadar ring seferlerinin düzenlenmesini isterken, hanutçulukla etkin mücadele edilmesi için komisyon oluşturularak sıkı denetimler yapılması gerektiğine işaret etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle