Hoşgeldiniz  

KESDER BAŞKANINDAN NECATİ HOCAYA SUÇLAMA

Semih Köken | 15 Nisan 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KESDER BAŞKANINDAN NECATİ HOCAYA  SUÇLAMA

Geçtiğimiz haftaları öncesinde KESDER (Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği) Başkanı Abdullah Çilengir’in iş yeri basılarak darp edilmiş konu hakkında iki kişi tutuklanmış ve olayla ilgili tahkikat  devam ederken Abdullah Çilengir basın toplantısı düzenledi.

Kendine yapılan saldırıyı yapanları Necati  Topaloğlu  nun azmettirdiğini dile getiren Çilengir önemli açıklamalarda bulundu.

Çilengir yaptığı açıklamada şunları söyledi

 

 

Sayın basın mensupları, sevgili Kemerliler; Hepinizin bildiği üzere 22 Mart günü iş yerimdeki ofisimde tanımadığım kişiler tarafından darp edildim.

Öncelikle belirtmeliyim Hiç kimse bu olayı küçük bir olay gibi görüp kişiselleştirmeye, basitleştirmeye çalışmasın.

Olay yolda veya sokakta yaşanmadı ve kişisel hiçbir durum yok, Abdullah ÇİLENGİR KESDER Başkanı olduğu, Kemer esnafının hakkını aradığı ve Kemer esnafının ekmeğine sahip çıktığı için ofisinde sopalarla darp edilmiştir.

Olaydan sonra perde arkasındaki ‘’AKTÖRLER’’ konuyu ırkçılığa çekmeye çalışıp sulandırmaya ve özünden saptırmaya çalışmıştır.

Beni yakından tanıyan herkes iyi bilir, ben insanın kimliğine değil  yüreğine bakarım, beni kişinin ırkı, dini değil karakteri ilgilendirir.

Dostum da düşmanım da; benim inandığım davada kişi, kurum ayırt etmeksizin olayların üzerine korkusuzca gittiğimi ve sonuç alıncaya kadar da takip ettiğimi iyi bilir. Buna tüm Kemer şahittir.(son yıllarda yaptığımız açıklamalara baksınlar anlarlar).

KONU BİZİM İÇİN KAPANMIŞTI’

Olayı yeniden hatırlayalım:

Kiriş’e yapılması sözkonusu olan olan AVM’ye karşı çıkmak için 4 Mart günü Kemer Esnaf Odası Başkanı Bolat ÜNSAL, KEMİAD Başkanı Rıza SÖNMEZ, TURSAB Kemer Temsilcisi Mehmet AKBABA ve KESDER Başkanı olarak da ben Abdullah ÇİLENGİR;  Başkan Necati TOPALOĞLU’na bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaret Başkanlık makamında gerçekleşmiştir.

Sözkonusu toplantıya Başkan Yardımcısı Gülsüm BAL da dahil olmuştur. Toplantının son bölümünde Mehmet AKBABA cep telefonuma mesaj atarak bu otelle ilgili ulaşan duyumu sormamı istedi. Ben de sayın Topaloğlu’na “Başkan bey Anadolu hastanesin yanına yapılan otelin altına 500 m2 AVM yapılacağını duyduk böyle bir şey var mı?” diye sordum.

‘TARAFIMA KARŞI DÜZENLENMİŞ BİR TERTİPTİR’

Başkan TOPALOĞLU bu iddiaya şiddetle karşı çıkarak “Siz kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsunuz, kesinlikle öyle bir şey yok” dedi. Gülsüm BAL da  “Orada o kadar metrekare bile yok” diyerekten o da itiraz etti. Bunun üzerine Mehmet AKBABA söze girerek “Konuyu Abdullah abiye ben anlattım o yerle ilgili kiralama yapıldığını duyduk” dedi. Başkan ve yardımcısı kesinlikle öyle bir şey olmadığında ısrar ettiler.

Bizim için konu TOPALOĞLU ve Bal’ın açıklamaları üzerine orada kapandı.

‘HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM’

Ancak bildiğiniz gibi, gerçek olmadığı söylenen bir AVM’yi ihbar ettiğimi, hatta ellerinde bu görüşmeye ilişkin video olduğunu söyleyen kişilerin saldırısına uğradım, kendi işyerimdeki odamda darp edildim.

Şimdi şu soruların mutlaka cevaplanarak konunun açıklığa kavuşması gerekiyor:

 

  1. Eğer TOPALOĞLU ve BAL’ın dediği gibi bu yere AVM yapılmayacaksa ben tanımadığım kişiler tarafından neden darp edildim?
  2. Saldırganlara kimler hangi sözleri vermişlerdi?
  3. Saldırganlar elimizde kamera görüntüsü var dediler. Sayın Necati TOPALOĞLU, görüşme sizin makamınızda yapıldı, kamera görüntülerini saldırganlara kim verdi?
  4. Bir şikayet söz konusu olmadığı halde, toplantıda konuyla ilgili soruyu sadece ben sormadığım halde, Mehmet Akbaba’ya ulaşmış bir duyumu birlikte sorduğumuz halde Abdullah ÇİLENGİR sizi şikayet etti diyen kim? Saldırganları özellikle benim üzerine yönlendiren kim?
  5. Bu bence tarafıma karşı düzenlenmiş bir tertiptir. Bu tertibin arka planında kimler var ve neyin peşindeler?

 

Uğradığım saldırının akabinde tepki gösteren, saldırıyı ve saldırganları kınayan;

Başta KESDER yönetim kurulunda ve  kurullarımızda görev alan kardeşlerime, olay günü toplanıp destek veren kardeşlerime, ayrıca sosyal medyadan destek açıklaması yapan tüm dostlarıma, hatta şahsen tanımadığım, çizgimizi bilen ve sosyal medyadan destek veren kişilere, bizzat arayıp “her ne yapacaksan hazırız her türlü yanındayız” diyen dostlarıma, Can-ı gönülden teşekkür ederim.

Destek veren tüm dostlarıma da söylediğim gibi Türk adaletine güveniyorum.

Bu ülke bu topraklar muz cumhuriyetinde değil Türkiye Cumhuriyeti topraklarındadır.

Ben de Devletime ve onun adaletine güveniyorum.

Hakkımı kanunlar çerçevesinde sonuna kadar arayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.…

‘ÇOK KIRGINIM’

 

Dava arkadaşlarımla birlikte İlk günden bu güne haksız rekabet yaratan tüm konularla çok ciddi mücadele ettik. Bu süreçte şahsım olarak başta akrabalarımda dahil olmak üzere  bir çok düşman edindim, SHOPPİNG CENTER  sahipleri, Acenteciler, Pazar esnafı, dolmuş esnafı, Otelciler ve siyasilerde olmak üzere onlarca kişi tarafından düşman ilan edildim. Tehditler aldım, aracıma zarar verildi, takip edildim maddi manevi çok bedel ödedim hiç birinden korkmadım geri adım atmadım çünkü yolumuzun doğru ve hak yolu olduğunu biliyorum. Her platformda haklarını aradığım dostlarımın yeterli desteği göstermedikleri düşünüyorum ve çok kırgınım.

‘VERDİĞİM MÜCADELE BOŞUNAYMIŞ’

Kemer esnafının hakkı ve hukuku için yıllardır sürdürdüğümüz zorlu mücadeleden sonra, yaşadığım olay üzerine düşündüm, bir karar aldım. Bu kararımı da sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu gün itibari ile 1 yıl platform ve 8 yıldır resmi olarak verdiğim mücadelenin boşa olduğunu anladım ve KESDER yönetim kuruluna istifamı sundum. Kemer’de haksız rekabetle mücadele etmek, Kemer çarşılarının yaşam merkezi olması ve turizm gelirlerinin tabana (halk’a) yayılması için kurduğumuz ve her platformda mücadele ettiğimiz derneğimizden elinden gelen her şeyi fazlasıyla yapmış, inandığı davaya canını koymuş , doğru bildiği yoldan asla geri adım atmamış ve her siyasi partiye eşit mesafede kalarak asla başınızı öne eğdirecek malzeme bırakmadan onurum ve gururumla ayrılıyorum.

İlerleyen günlerde aktif görev aldığım dönemde KESDER yönetim kurulu olarak neler yaptığımızı ayrıca açıklayacağım.  ” dedi.

Bu olay kaygı vericidir” - Kemer Gözcü Gazetesi

Bu işin arkasında olanların ve o görüntüyü verenlerin  aynı kişiler olduğunu söyleyen Çilengir  aynı zamanda Barışmak ve davayı geri çekmem için hem karşı tarafın Avukatı olan Hem de Kemer Belediyesinin Avukatı olan Umut Güneş devreye girmiştir. Dedi.

Bu son paragrafla da olayın özeti ve kimin azmettirdiği ortaya çıkmış oldu.

Fotoğraf açıklaması yok.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle