Hoşgeldiniz  

KEMER’LİLERİN KIRMIZI OTOBÜS İSTEĞİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2014 | Kemer Güncel A- A+

Antalya’nın en gözde tatil ve eğlence yeri konumundaki Kemer’deki ulaşım sıkıntısı her geçen gün giderek çekilmez bir hal alıyor.  Özellikle tatil merkezlerinde çalışan ya da eğlence için Kemer’e gelenler dönüş vaktinde ciddi sıkıntı yaşıyor. 23:30’dan sonra Antalya’ya ulaşımın olmadığı Kemer’de esnaf ve vatandaşlar Antalya’daki Kırmızı Otobüslerin Kemer’e kadar sefer yapması için Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e çağrıda bulunuyorlar.

Özellikle gece ve eğlence hayatı, diskoları, barları ile gündemden düşmeyen güzide turizm kenti Kemer’e Antalya’dan ulaşım ciddi bir sorun olmuş durumda. Sadece dolmuşçuların tekelinde olan Antalya-Kemer arası ulaşım imkanı çok sınırlı. Tam eğlence hayatının başladığı saatler olan 23.30’da son seferlerini yapan dolmuşlar dışında Kemer’e ulaşmak ya da Kemer’den Antalya’ya gitmek imkansız. Geçtiğimiz yıllarda Beldibi’ne kadar belediye otobüslerinin geldiğini hatırlatan Kemerliler şimdilerde Kırmızı otobüslerin Kemer’e de sefer yapmasını istiyor.
Çok Pahalı
Antalya-Kemer arası sadece 30 km olmasına rağmen dolmuşların bu mesafe için 8TL gibi bir ücret alması da kentte büyük tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz haftalarda Menderes Türel’in devreye soktuğu deniz otobüsleriyle bir nebze olsa da rahatlayan Kemerliler şimdilerde Türel’den KL08 benzeri Kırmızı otobüslerin bölgelerine geç saatlere kadar sefer konulmasını istiyor. Lara-Konyaatltı hattında çalışan ve 25 km’lik yol yapan bu araçların ulaşım bedelinin sadece 2 TL olduğunu belirten Kemerli esnaf ve vatandaşlar tepkilerin şu sözlerle belirtiyorlar: “ Kemer’de her şey dolmuşların elinde onlar ne derse o oluyor. Hem 8 TL alıyorlar hem de geç saatlere kadar hizmet vermiyorlar, üstelik 30 Km’lik yolu çok ağır bir şekilde ilerliyorlar. Bu da yetmezmiş gibi bu araçlar çok konforsuz. Antalya’ya akşamları dönüş zamanı zorlanıyoruz. Eve dönmek işkence oluyor. Verdiğimiz paraya mı yanalım, aldığımız muameleye mi. Sadece bu da değil,  eğlence için kentimize gelecek olanlar geri dönüş problemi olduğu için Kemer’e gelmiyorlar. Bu da esnafı zor durumda bırakıyor. Çünkü gece hayatı tam da 23.00’dan sonra başlıyor Kemer’de. Başkanımız Türel’den bu konuya acil çözüm bekliyoruz. Kırmızı Otobüsleri Kemer’imize istiyoruz. Turizm kenti Kemer’e böyle bir ulaşım sorunu yakışmıyor” 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle