Hoşgeldiniz  

KEMERİN PAŞASI 11 AYRI SUÇTAN AĞIR CEZALIK

Semih Köken | 26 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

“Kemer’in Paşası” lakaplı Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül 11 ayrı konuyla ilgili ağır ceza mahkemesinde icbar yoluyla irtikaptan yargılanacak. Gül dışında 4 sanık daha hakim önüne çıkacak

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu iddianamesi kabul edildi

Festival bahane, bağışlar şahane!

“Kemer’in Paşası” lakaplı Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül 11 ayrı konuyla ilgili ağır ceza mahkemesinde icbar yoluyla irtikaptan yargılanacak. Gül dışında 4 sanık daha hakim önüne çıkacak

Şükrü AĞIRMAN

Hatırlanacağı üzere, Antalya’nın turistik ilçesi Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül ve bazı isimler yolsuzluk ve rüşvet gibi iddialarla gözaltına alınmış ve adaletin huzuruna çıkarılmıştı. O günden bu yana ise dosyasından ses çıkmamıştı. MHP’li başkan Gül, Antalya merkez de sorgulanmış ama Kemer’de adalet karşısına çıkarılmıştı. Operasyonu Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği yapmıştı. Gül; bazı isimlerle birlikte belediyede ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, rüşvet alıp vermek, imar kanununa aykırı davranmak, suç işlemek örgüt kurmak gibi çeşitli iddialarla yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve diğer zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Gül, Kemer’de 30 Mart 2014 seçimlerinde MHP’den yeniden başkan seçildi.

 

İlk operasyon

Haziran 2012’de yapılan operasyonda o dönem Kemer Belediyesi’nin Zabıta Amir Vekili olan İsmail Ceylan, Ruhsat Şube Müdürü Erdoğan Okay, İmar ve Şehircilik Müdürü Nuray Minta, Kemerspor yeni Başkanı- Eski Özel Kalem Müdürü-CHP Eski İlçe Başkanı, başkanın danışmanı olan Ramazan Salim Uysal, Başkanın eski şoförü ve yakınındaki isim olan eski Kemerspor Başkanı İsa Kurtarıcı, Başkan Gül’ün danışmanı Hasan Galip Çamlı, Kemer’de faaliyet gösteren bir tur şirketi sahibi Erkan Üresin, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) eski Başkanı, otel sahibi Turan Bayar, disko sahibi Rus işadamı Aleksander İvanov ve Ömer Nizam dahil bir çok isim o dönem gözaltına alınmıştı. Bunlardan 9 isim adliyeye sevk edilmiş ve serbest bırakılmıştı.

 

İkinci operasyon

Ardından Mayıs 2013’te Antalya Kemer’deki bir rüşvet operasyonunda tutuklananlar ise Kemerspor eski başkanı, Gül’ün eski özel kalem müdürü, CHP Eski İlçe Başkanı ve 2012’deki rüşvet operasyonunda Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün danışmanı olan Ramazan Salim Uysal ve belediyenin AR-GE görevlisi Ömer Nizam olmuştu. Bu şahıslar bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti. Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül dahil bir çok isme yönelik Kemer Belediyesi’ne rüşvet ve irtikap gibi iddialarla yapılan polis operasyonunun iddianamesinden 2 buçuk yıldır ses yoktu. Süreç tamamlandı. Antalya’da MHP’li Mustafa Gül yönetimindeki Kemer Belediyesi’ne 23 Haziran 2012’de belediyede yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yapılan operasyon sonrası şüphelilerin iddianamenin hazırlanmasına dair bekleyişi sona erdi.

 

İddianame yazıldı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı makamı; suç işlemek amacıyla örgüt kurup yönetmek, suç örgütüne üye olmak, cebren irtikap, ihaleye fesat karıştırma ile ilgili çok sayıda olayla ilgili suçlamalar için şüpheliler hakkında 17 Ekim 2014 günü ek kovuşturmaya yer yok kararı verdi. Ardından başkan Gül’ün de aralarında bulunduğu 4 ismin ve bir mağdur sanığın icbar suretiyle irtikap suçlamasıyla yargılanması istemiyle 20 Ekim 2014 günü iddianame hazırladı. İddianameyi Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu adına Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Tığlı hazırladı. Hazırlanan iddianame, Antalya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme 10 Aralık 2014 günü tensip zaptı düzenledi.

 

Duruşma tarihi belirlendi

Tensip zaptında; müşteki ve mağdurların beyanlarının alınması için Kemer Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasına, mağdur sanık Turan Bayar ile sanıklara duruşma gün ve saatini bildirir ihtarlı davetiye tebliğine, davanın Maliye Hazinesine ihbar edilmesine, sanıklardan Mustafa Gül’ün adli sicil kaydında gözüken Kemer 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2013/518Esas sayılı ilamının kesinleşme şerhli bir suretinin UYAP’tan çıkarılmasına, ayrıca tanıkların bilgi ve görgülerinin tespiti için bulundukları yer mahkemelerine talimat yazılmasına karar verildi. Duruşma Antalya 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Şubat 2015 günü saat 9’da yapılacak.

 

Gül’e örgüt suçlaması yok

Kemer Belediye Başkanı sanık Mustafa Gül, diğer sanıklar olan başkanın eski danışmanı, Kemer Belediyesi eski çalışanı ve Kemer Belediye Spor Kulüp Başkanı Ramazan Salim Uysal, belediyenin AR-GE görevlisi Ömer Nizam, belediye ile resmi bir bağı bulunmamasına rağmen başkanın siyasi danışmanı olan Hasan Galip Çamlı ile Kemer’de otel işletmeciliği yapan, belediyenin sahildeki büfelerini kiralama işini yapan KEMOTEB A.Ş.’nin başkanı, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) eski Başkanı mağdur sanık Turan Bayar hakim karşısına çıkacak. Sanıklardan Turan Bayar’ın avukatlığını Mustafa Hakan Temizkan; sanıklar Mustafa Gül ve Ramazan Salim Uysal’ın avukatlığını Antalya’nın tanınmış ağır ceza avukatları Avukat Aziz Çetin ve Avukat Fevzi Dursuneli yapacak. Polis operasyonundan 2 buçuk yıl sonra Kemer Belediye Başkanı Gül ve bazı isimler için iddianameye göre sanıklar sadece icbar yoluyla irtikaptan yargılanacak. Sanıklar; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, cebren irtikap ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla ilgili verilen ek kovuşturmaya yer yok kararı nedeniyle bu suçlamalardan yargılanmayacak.

 

Ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar

İddianamede, olayın rüşvet değil irtikap olduğu belirtilerek çoğunluğu otel işleticisi 29 kişi hakkında ek takipsizlik kararı verildiği anlatılıyor. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 mağdur, 17 gizli tanık (mağdur) ve 14 şüpheli hakkında suç örgütü kurup yönetme, suç örgütüne üye olma, pazarcı esnafından cebren irtikap yoluyla para alınması, otel işleticilerinden festivale yardım ve kıyı işgali bedeli adı altında cebren irtikap yoluyla para alınması, Kemer Tower işyeri kiralanması ihalesine ve iki ayrı kilitli parke taşı ihalesine fesat karıştırılması suçlarını kapsar şekilde fezleke düzenlenip Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma evrakının gönderilmesi sonrasında soruşturma evrakının incelenmesi neticesinde, suç örgütü kurma ve yönetme, suç örgütüne üye olma, ihaleye fesat karıştırma, pazarcı esnafından cebren irtikap yoluyla para alınması ve bir kısım otel sahip ve işleticilerine karşı cebren irtikap suçları yönünden ek takipsizlik kararı verildiği vurgulanıyor. Haklarında kamu davası açılmasına yeter şüphe oluşturacak delil bulunmadığı gerekçesiyle yazılan ek kovuşturmaya yer olmadığına dair 17 Ekim 2014 tarihli kararda; Şehmus Yüksekses, Mustafa Pelit, Fermani Yeter, Şener Gürler, Dmıtry Vylezhnın, Murat Temur, Yılmaz Özen, Bülent Ahmetoğlu, Ömer Turgay Torosluoğlu olmak üzere 9 isim mağdur olarak; Celal Karakaş, Hasan Galip Çamlı, İsa Kurtarıcı, İsmail Ceylan, Kenan Mert Çalıoğlu, Mehmet Erol Turgay, Murat Top, Mustafa Gül, Mustafa Minta, Nuray Minta, Ömer Nizam, Ramazan Salim Uysal, Sedat Şimşekol, Serkan Gül, Talih Kurga, Tuncel Adıgüzel, Turan Bayar olmak üzere 17 isim ise şüpheli olarak yer aldı.

İddialar neler:

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na 3 Mayıs 2010 günü Ceyhun Yavrucu ismiyle gönderilen ihbar mektubu sonrasında başlatılan soruşturma neticesinde Antalya 4.Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ilginç iddialar var. Aralarında Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de yer aldığı 4 şüpheli ve bir mağdur-sanık hakkındaki dava; bir kısım otel veya işyeri sahiplerinden nar festivaline yardım veya plajlarda yer kiralama adı altında, belediyenin yaptırım gücünden doğan zorlama ve tehdidi kullanarak müşteki ve mağdurlara yönelik, bazılarında zincirleme olmak üzere cebren irtikap suçunu işledikleri iddiasıyla açıldı. İddianamede, Kemer otellerinin imar durumları ve kıyı işgalleri, nar festivali ile ilgili tespitlere yer verildi. Her mağdur ve müştekiye yönelik eylemler olay numarası verilerek açıklandı.

 

Binlerce lira para iddiası

İddianamede, Kemer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Nar Festivali’nin gerçekleştirilmesi için belediyenin Kültür ve Turizm Bakanlığından yardım talebinde bulunmadığı; otel, restoran vesaire işletmecilerinden para toplanarak harcandığı, harcandığı yer kesin olarak belli olmayan bu paralardan menfaat temin edildiği, bu paralar toplanırken, belediyenin işletmeler üzerindeki geniş denetim yetkisi ve işyeri açma-çalıştırma ruhsatının iptaliyle işyeri kapatma yetkisinin kullanıldığı, teknik bir konu olması nedeniyle işletmecilerin bunu bilmesinin pek mümkün olmadığı ayrıca imar yetkisi gibi yetkilerin kullanılması suretiyle işyerinin kapanması, çalışamaz hale gelmesi şeklinde mağdur edilme korkusuyla; işletmelerin istemeyerek de olsa belediye başkanı Mustafa Gül adına hareket eden şüphelilere istenen parayı vermek zorunda kaldıkları belirtiliyor.

 

Bilet geliri 623 lira masraf 638 bin lira iddiası!

İddianamede; Kemer Belediyesi tarafından her yıl Nar Festivali adı altında festival düzenlendiği, bu kapsamda; sanatçıların getirildiği, yağlı güreşlerin yapıldığı, koşu yarışı, Rally, Yayla Yörük Şenlikleri gibi etkinliklerin düzenlendiği, festivalin organizasyonunun kurulan festival komitesi tarafından gerçekleştirildiği, festival için bilet satışı yapıldığı, ayrıca belediye bütçesinden kaynak ayrıldığı vurgulanıyor. Belediye Başkanlığınca ilçede yapılan festivallerle ilgili, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgili yönetmeliği kapsamında yerel yönetimlerin projelerine yardım yapılmakta olduğu, ancak Kemer Belediyesinin 2009-2011 yıllarında festival faaliyetlerine ilişkin genel müdürlüğe herhangi bir yardım talebinin ulaşmadığı ve bu amaçla da ödenek tahsis edilmediği anlatılıyor. Festival ile ilgili bilet makbuzları ve ilgili evrakların incelemesinden, 10 TL ve 250 TL tutarlı biletlerin satışının yapıldığı, bilet satışından elde edilen gelirin ise 623.06,00 TL olduğu, harcamaların ise güreşçi, antrenör, sporcular seyahat ücretleri, ikramiyeler, yiyecek içecek, araç kiralama, mobilya, kamera vs. giderlerden oluştuğu ve 638.113,77 TL olduğu anlatılıyor. Üstelik festival kapsamında Etiler’deki gala yemeği ve getirilen (Demet Akalın, Seda Sayan, Berkay vs.) sanatçılara ödenen ücretlerle ilgili bir harcama kaleminin kayıtlarda ayrıca yer almadığına dikkat çekiliyor. Bazı otellerden toplanan paranın bir bölümünün, bu sanatçıların ücreti olarak organizasyon şirketi hesaplarına aktarıldığı, bu kapsamda sanatçı organizatörü Çiğdem Saraçoğlu’nun hesabına Murat Esen ve hakkında ek takipsizlik karan verilen Mustafa Minta tarafından 15 bin TL, hakkında ek takipsizlik kararı verilen Talih Kurga tarafından 30 bin TL, AYT Uluslararası Turizm tarafından 7 bin 500 TL, Murat Temur (Termik inşaat) tarafından 4 bin TL olmak üzere toplamda 56 bin 500 TL para aktarıldığının tespit edildiği belirtiliyor

 

Zincirleme irtikap iddiası

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede ilginç ayrıntılar yer alıyor. Bu detaylara göre, festivale yardım adı altında otellerden ve işadamlarından binlerce lira para alındığı öne sürülüyor. Müştekilerden bazılarının, festival ile ilgili olarak; İstanbul’da organizatörlük yapan Çiğdem Saraçoğlu isimli kişinin hesabına para yatırdıklarını belirttikleri de iddianame yer alıyor. İddianamede, “Şüpheli Mustafa Gül’ün mağdurlar Dmitry Vylezhnın, Yusuf Namoğlu, Abdullah Gevrek, Vedat Bahşi, Selçuk Akıltopu ile mağdur şüpheli Turan Bayar’a yönelik cebren irtikap suçlarından her mağdura yönelik ayrı ayrı olmak üzere 6 kez TCK 250/1, 53/1. maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, mağdurlar İbrahim Ethem Okudur, Can Kobal, Metin Peltek, Kadir Özel ve Mehmet Şahin’e yönelik zincirleme cebren irtikap suçlarından her mağdura yönelik ayrı ayrı olmak üzere 5 kez TCK 250/1, 43/1, 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur” denildi.

 

İŞTE İDDİANAMEDE 11 AYRI KONUYLA İLGİLİ O SUÇLAMALAR:

 

1.Şüpheliler Mustafa Gül, Ramazan Salim Uysal ve Ömer Nizam’ın müşteki Mehmet Şahin’e yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Ömer Nizam’ın 2012 senesinde, içinde para olduğu anlaşılan bir zarfı, müşteki (155 Beach Kafe isimli yeri işleten) Mehmet’in ortağı Hasan Çiftçi’den alarak, belediye binasında Ramazan Uysal’a teslim ettiği yönündeki beyanı, taraflar arasındaki telefon irtibatı, müştekinin belediye binasındaki gerek Ramazan Salim Uysal ve gerekse Mustafa Gül ile görüşmesi, şüpheli Ramazan Salim Uysal’ın olay tarihi itibariyle belediyede resmi bir görevi olmadığı belirtilmesine rağmen belediyede meclis üyeleri toplantı salonunu ikili görüşme için kullanabilmesinin şüpheliler yönünden bir izahının olmadığı, müştekini anlatımlarının samimi, doğru ve oluşa uygun bulunduğu, bütün bu eylemlerin, belediye başkanı Mustafa Gül’ün bilgisi dahilinde ve talimatları doğrultusunda gerçekleşmiş olduğu, bu olayda şüpheli Ömer Nizam’ın 2012 yılı için eyleme iştirak ettiği, diğer yıllar için iştirakine yönelik delil bulunmadığı, şüpheliler Mustafa Gül ve Ramazan Salim Uysal’ın ise 2011 ve 2012 yılları için para, 2013 yılı için ise senet almak suretiyle yüklenen irtikap suçunu zincirleme olarak işlediklerine dair haklarında kamu davası açılmasına yeter şüphe oluşturacak delil bulunduğu belirtiliyor. Bu dosyada bazı isimlerin 2012 yılında 30 bin, 25 bin, 45 bin gibi paraları isteyip bir bölümünü aldıkları, sonrasında 2013 yılında 30 bin liralık senet aldıkları öne sürülüyor. İddianamede, müştekinin verdiği senetin, ASPAVA isimli mekanda yapılan operasyon sonrası şüpheli Ramazan Salim Uysal’ın cebinden çıktığı ifade ediliyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Kulüp Kristal Disko Sahibi Mağdur Rus uyruklu işadakı Dmitry Vylezhnın’e yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Mustafa Gül’ün, şüpheli Hasan Galip Çamlı ile birlikte Klup Kristal Disko’nun sahibi Dmitry Vylezhnın’den 33 bin 550 TL (veya 27 bin 500TL) parayı ve miktarı tespit edilemeyen başka paraları da belediyenin gücünü kullanarak cebren aldığı, sonraki dönemde bu paranın tamamı veya bir kısmının Dmitry’e iade edildiği, bu olayda şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın mağdur Dmitry Vylezhnnın’e yönelik irtikap suçunu işledikleri belirtiliyor. Bu dosyada ilginç olan olay ise, müştekinin verdiği paranın bir bölümünü geri almayı başarmış olması.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın La Jarden Otel yetkilisi mağdur Yusuf Namoğlu’na yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, Kemer Belediye Başkanı olan şüpheli Mustafa Gül’ün bilgisi ve talimatı doğrultusunda, danışmanı konumundaki şüpheli Galip Çamlı aracılığı ile Kemer Altın Nar Festivali’ne yardım toplama bahanesini kullanarak Le Jarden Otel’e ilişkin imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam için işlem yapma ve belediyenin yaptırım gücünü kullanma yönünde örtülü tehdidi kullanarak mağdur Yusuf Namoğlu’ndan cebren irtikap yoluyla para aldıkları öne sürülüyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül, Hasan Galip Çamlı ve Turan Bayar’ın Akay A.Ş. yetkilisi mağdur İbrahim Etem Okudur’a yönelik irtikap eylemi:

İddianamede,şüpheliler Mustafa Gül, Hasan Galip Çamlı ve Turan Bayar’ın aynı irade birliği içerisinde plaj kiralama ücreti ve nar festivali yardımı adı altında cebren irtikap yoluyla Akay Grup otelleri yetkilisi olan mağdur İbrahim Ethem Okudur’dan otel başı 10 bin TL parayı (veya buna mukabil dolar), 2011 ve 2012 yıllarında almak suretiyle zincirleme cebren irtikap suçunu işledikleri belirtiliyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Ataç Grup Kemer Resort Otel yetkilisi Mağdur Abdullah Gevrek’e yönelik irtikap eylemi:

İddianamede,Kemer Belediye Başkanı şüpheli Mustafa Gül ve danışmanı olan şüpheli Hasan Galip Çamlı’nın Kemer Altın Nar Festivaline yardım toplama bahanesini kullanarak Kemer Resort Hotel’e ilişkin imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam ettirebilmesi için belediyenin işletmeler üzerindeki geniş yetkilerini kullanarak cebren irtikap suretiyle mağdur Abdullah Gevrek’ten zorla 7 bin TL para almak suretiyle cebren irtikap suçunu işledikleri belirtiliyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Türkiz Grup Yetkilisi Vedat Bahşi’ye yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Mustafa Gül’ün ‘Kemer Belediye Başkanı’ sıfatını kullanarak, Hasan Galip Çamlı aracılığıyla Kemer Altın Nar Festivali’ne yardım toplama bahanesini kullanarak Türkiz Grup-Ahsel Holding’e ait 4 ayrı otele ilişkin, sahil şeridindeki fuzuli işgallerinin devam edebilmesi ve imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam ettirebilmesi için işlem yapma dolaylı tehdidiyle Türkiz Grup-Ahsel Holding yetkilisi mağdur Vedat Bahşi’den cebren irtikap yoluyla başkası yararına zorla para aldıkları, mağdurun bu parayı festival organizatörünün (Çiğdem Saraçoğlu) hesabına yatırmak zorunda kaldığı öne sürülüyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Golden Lotus Hotel Yetkilisi mağdur Selçuk Akıltopu’na yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Mustafa Gül’ün Kemer Belediye Başkanı sıfatı ile Galip Çamlı aracılığıyla Kemer Altın Nar Festivali’ne yardım toplama bahanesini kullanarak Golden Lotus Hotel’in sahil şeridindeki fuzuli işgallerinin devam edebilmesi ve imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam ettirebilmesi için işlem yapma tehdidiyle cebren irtikap yoluyla, şüpheliler Mustafa Gül, Hasan Galip Çamlı’nın mağdur Selçuk Akıltopu’ndan 9 bin TL’lik yemek töreni parasını ödetmek suretiyle para aldığı belirtiliyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül, Hasan Galip Çamlı ve Ömer Nizam’ın Viking Nano Beach Otel sahibi mağdur Can Kobal’a yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Mustafa Gül’ün Kemer Belediye Başkanlığı sıfatı ile Galip Çamlı aracılığıyla Kemer Altın Nar Festivaline yardım toplama bahanesini kullanarak Viking Nona Beach Otel’in, sahil şeridindeki fuzuli işgallerinin devam edebilmesi ve imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam ettirebilmesi için işlem yapma tehdidiyle cebren irtikap yoluyla şüpheliler Mustafa Gül, Hasan Galip Çamlı ve Ömer Nizam’ın Viking Nano Beach Otel yetkilisi mağdur Can Kobal’dan 2011 ve 2012 yıllarında (binlerce lira) zorla para almak suretiyle zincirleme cebren irtikap suçunu birlikte işledikleri öne sürülüyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Grand Haber Otel yetkilisi mağdur Metin Peltek’e yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Mustafa Gül’ün Kemer Belediye Başkanlığı sıfatı ile Hasan Galip Çamlı aracılığıyla Kemer Altın Nar Festivaline yardım toplama bahanesini kullanarak Grand Haber Otel’in sahil şeridindeki fuzuli işgallerinin devam edebilmesi ve imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam ettirebilmesi için işlem yapma tehdidiyle Grand Haber Otel yetkilisi Metin Peltek’ten 2011 ve 2012 yıllarında zorla para ve uçak bileti almak suretiyle zincirleme cebren irtikap suçunu işledikleri ileri sürülüyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Ambassador Otel yetkilisi mağdur şüpheli Turan Bayar’a yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheliler Mustafa Gül ve Hasan Galip Çamlı’nın Kemer Altın Nar Festivaline yardım toplama bahanesini kullanarak Ambassador Otel’in, imara aykırı ruhsatlandırılan binada faaliyetini devam için işlem yapma tehdidiyle otel yetkilisi şüpheli Turan Bayar’dan (otel yetkilisi Süleyman Köseoğlu aracılığıyla) zorla para aldıkları öne sürülüyor.

 

  1. Şüpheliler Mustafa Gül ve Turan Bayar’ın Olimpos Beach Otel yetkilisi mağdur Kadir Özel’e yönelik irtikap eylemi:

İddianamede, şüpheli Mustafa Gül’ün belediyeye ait sahildeki büfeleri kiralama görüntüsüyle şüpheli Turan Bayar’ın yetkilisi olduğu şirkete kıyı şeridini kiraya vermesi konusunda yaptıkları sözleşmeyle yetkilendirmesi neticesinde, şüpheli Turan Bayar’ın yetkisi olmadığı halde kıyı şeridinden kira alınması hususunda kendisini yetkili gördüğü, belediyenin otel üzerindeki imarla ilgili yetkilerini de dolaylı olarak şüpheli Mustafa Gül aracılığıyla kullanıp kira adı altında kıyı şeridini işgal karşılığı olarak zorla mağdur Kadir Özel’den 2010 ve 2011 yıllarında paralar aldığı, bu itibarla bu olayda şüpheliler Mustafa Gül ile Turan Bayar’ın birlikte mağdur Kadir Özel’e yönelik olarak zincirleme irtikap suçunu işledikleri öne sürülüyor.
BU DAVADA ŞU ANDA SANIK OLAN İSİMLER İLK GÖZALTINA ALINDIKLARINDA EMNİYETE İŞTE BÖYLE GETİRİLMİŞLERDİ:

Başkan Mustafa Gül:

Turizmci Turan Bayar:

Hasan Galip Çamlı:

KAYNAK http://www.namsori.com/haber/siyaset/festival-bahane-bagislar-sahane/1740.htmlimages 1612_1 kemer-belediye-baskani-gul-adliyeye-sevkedild-3733092_o images (1)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle