Hoşgeldiniz  

KEMERDE SARI ÖFKE ARTARAK DEVAM EDİYOR

Semih Köken | 15 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Merkezde toplanan 300 e yakın Taksi şöforü bu sabah eylem yaparak sorunlarını anlattı.

Antalya‘nın Kemer İlçesi’nde yaklaşık 150 taksici, araç kiralama firmalarının otellerde korsan yolcu taşımacılığı yaptığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Kiriş Mahallesi’nde toplanarak konvoy halinde ilçe merkezine gelen taksiciler, ralli alanında toplandı. ‘Rent a car araç kiraya versin, taksicilik yapmasın’, ‘Rent a car havalimanı transferi yapamaz’, ‘Özel araçlar taşımacılık yapamaz, pazarlara ve alışveriş merkezlerine yolcu taşıyamaz’ yazılı dövizleri araçlarına asan, ralli alanında da bunlar eşliğinde basına açıklama taksiciler, korsan taşımacılığa karşı çıktı.

Taksiciler adına konuşan Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş, esnafın işler son raddeye geldiği için böyle bir eylem yaptığını belirterek, “Tabii ki biz buna taraf değiliz. 40 derece sıcakta insanların işi iyi olsaydı böyle bir yola kesinlikle gitmezlerdi. Bütün otellerin içinde rent a car firmaları var. Konuşulduğu zaman herkes kendini haklı görüyor ama otel kiraya verirken ‘benim transfer işimin tamamını yaparsın’ diye veriyorlar. Taksici esnafının akşama kadar siftah etmeden gittiği zamanlar çok. Eğer ki bu taksici esnafının işi iyi olsaydı 40- 50 derece sıcağın altında şimdi burada ne yapardı bir düşünün” dedi.

İlgili bakanlıkların esnafın sesini duyması gerektiğine vurgu yapan Mustafa Tıraş, “Otellere, havalimanlarına rent a car firmaları transfer yaptığı zaman bu insanlar ne yapacak? Bu insanların işi olmuş olsaydı şimdi bu sıcağın altında burada olurlar mıydı? Biz çok şeylere şahidiz. Kamuoyuna karşı saygısızlık yaptığımızı düşünmüyoruz. Otellerin birçoğu bunu yapmıyor fakat bir kısmı da içeriden taksi istendiği zaman illa ki ‘olmaz rent a car aracına bineceksiniz’ diye ısrar ediyor. Adam çantasını alıp yola koşarak geldiği zamanlar oluyor” diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi.

İlçede 12 ay hizmet veren taksi esnafının 3 aylık turizm sezonunu beklediği vurgulanan bildiride, “Tam ’sezon başladı’ derken, her yerde, her sokak başında, her otel içinde ’Havalimanı transferi yapılır’ diye levha koyup yasadışı yollarla bu işi yapan şahıslar türedi. Ne hikmetse kışın hiç kimse yok. Bizler bu kadar masraf edip müşteri beklerken hiçbir yasal belgesi olmayan bu kişiler para kazanıyor. Özellikle otellerin içinde bulunan ve ’rent a car’ adıyla çalışan bu kişiler sanki birer taksi durağı gibi hizmet veriyor. Ne yazık ki hiçbir yetkili de çıkıp ’Sen bu işi yapamazsın’ demiyor. Taksi esnafı olarak ortak hareket etme kararı aldık. Çünkü bu konu zaten kötü geçen 2015 yaz turizm sezonuyla birlikte bizleri daha fazla sıkıntıya sokmaktadır” denildi.

DİLEKÇELER YANITSIZ KALDI
Konuyla ilgili yetkililere defalarca önlem almaları ve çalışma yapmaları için başvura bulunulduğu belirtilirken, şu ana kadar hiçbir adım atılmadığı vurgulandı. Sorun karşısında sessiz kalmak yerine eylem hakkını kullanma kararı alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Geçen ay bütün resmi kurumlara tek tek gidip şikayet dilekçesi vermemize rağmen hiçbir önlem alınmadı. Düşünebiliyor musunuz bir rent acar firması turistleri semt pazarlarına dolmuş gibi taşıyor binek otomobille ve hiçbir yetkili ’sen ne yapıyorsun’ demiyor. Otelden müşteriyi alıp havalimanına götürüyor. Sadece araç kiraya vermek için kurulan rent a car firmaları Antalya’ya, alışveriş merkezlerine müşteri getirip götürüp, hanut alıyor. Denetim yapıldığında da ’özel araç’ diyor. Aynı denetmenler bu kişileri bırakıp ticari taksiyi durduruyor. Bizim aracımızın neyini denetliyorsunuz? Zaten ’T’ plaka. Vergi kaydı olmadan yola çıkması bile imkansız çünkü ruhsatı ticari olarak çıkıyor. Bizler yıllardır Kemer’de ve mahallelerinde bu işi yapıyoruz. Bugüne kadar hiçbir arkadaşımız hiçbir müşterimizi mağdur etmedi. Parası olmayanı dahi yolda bırakmadan ilçemize yakışır bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük sürdürmeye de devam ediyoruz. Ancak kamuoyu tarafından artık patlama noktasına geldiğimizin ve acil olarak çözüm üretilmesini beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Kemere bağlı kiriş mahallesinde  yola sıralanarak  hazırlanan  Taksiciler   araçlarına korsan taksiye rent a car taşımaçılığına son pankartları takarak Kemer caddelerinde sessiz eylem yaparak  Kemer ralli alanında toplandı.

Kemerde bulunan 8 taksi Durağına ait 300 taksinin katıldığı eylemde konuşan Kemer Şoförler Odası Başkanı  Mustafa Tıraş sorunları dile getirerek yetkililerden  çözüm istedi.

Kemer’de bulunan taksi esnaflarının yasa dışı taşımacılığa karşı tepkisi büyüyor. Kemer Tur, Kiriş Taksi, Öz Kemer, Tekirova Taksi, Beldibi Taksi, Göynük, Favori ve Çamyuva Taksi duraklarından yaklaşık 150 taksici Kiriş Mahallesi’nde toplanarak, Kemer İlçe merkezine geldiler. Uzun kuyrukların oluştuğu Taksici eylemi, ralli alanında araçların tekrar toplanması ile devam etti. Taksiciler araçlarında ve ellerinde “Rent a Car araç kiraya versin, Taksicilik yapmasın. Rent A Car Havalimanı transferi yapamaz. Özel araçlar taşımacılık yapmaz. Pazarlara ve Alışveriş Merkezlerine Yolcu Taşıyamaz” yazılı dövizlerle alanda buluştular.

BAZI OTELLER RENT A CAR’I KİRAYA VERİRKEN TAŞIMACILIĞIDA EKLİYOR

Ralli Alanında açıklama yapan Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş; “İşler son rateye geldiği için böyle bir eylem gerçekleştirmişler. Tabii ki biz buna taraf değiliz 40 derece sıcakta insanların işi iyi olsaydı böyle bir yola kesinlikle gitmezlerdi. Bütün otellerin içinde rent a car firmaları var. Konuşulduğu zaman herkes kendisini haklı olarak görüyor ama otel kiraya verirken benim transfer işimin tamamını yaparsın diye veriyorlar. Bu taksici esnafı sabah güneşin bağrında çıktığı zaman akşamlara kadar siftah etmeden gittiği zamanlar daha çok. Eğer ki bu taksici esnafının işi iyi olsaydı 40-50 derece sıcağın altında şimdi burada ne yapardı bir düşünün.

GEREKLİ HER YERE BAŞVURUMUZU YAPTIK

Şimdi bizim bütün bilgilerimiz arkadaşların bana başvurdular ve defalarca geldiler. Bende bütün yetkililere dilimizin döndüğü kadar arkadaşlarımla giderek bütün dilekçelerimizi verdik. Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne, UKOME’ye, Kaymakamlığa, Jandarma, Emniyet ve Belediye gibi her tarafa bire bir giderek şikayetlerimizi bildirdik. Ama yeterlimi? Yeterli değil. Tabii ki bu Bakanlık nezdin de olduğu için Turizm Bakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Rent a car’ları verirken sadece kiraya vermesini talep ediyoruz.

BAKANLAR, TAKSİCİLERİN SESLERİNE KULAK VERSİN

Sadece taksici esnafı transfer yapıyor. Otellere, havaalanlarına gidecekleri yerlere, eğer rent a car’larda bu transferi yaptığı zaman bu insanlar ne yapacak. Bu insanların işi olmuş olsaydı şimdi bu sıcağın altında burada olurlar mıydı arkadaşlar. Biz çok şeylere şahidiz. Biz kamuoyuna karşı saygısızlık falan yaptığımızı düşünmüyoruz. Otellerin bir çoğu bunu yapmamaya çalışıyor fakat otellerin bir kısmı da içeriden taksi istendiği zaman illaki olmaz rent a car aracına bineceksiniz diye bunu ısrar ediyorlar. Adam çantasını alıp yola koşarak geldiği zamanlar oluyor. Lütfen buna kulak verin değerli Bakanım, değerli Turizm Bakanım, Ulaştırma Bakanım mutlaka bu sarı taksinin sesine kulak vermenizi, dinlemenizi ve bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz.“

20150715_100022 20150715_110557 20150715_110721 20150715_110745 20150715_110747 20150715_110757 20150715_111834_2 20150715_111835_4 20150715_111836_5 20150715_112023_2 20150715_112025_5 20150715_112026_6 20150715_112303_3 20150715_112306_4 20150715_112308_5 20150715_112352_6 20150715_112354_7

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle