Hoşgeldiniz  

Kemer’de Naht Sanatı Sergisi

Semih Köken | 23 Kasım 2015 | Kemer Güncel A- A+

Ahşabın hat sanatı ile buluştuğu Naht sanatının Antalya’da yaşayan usta ismi Fatih Topatan’ın sergisi Saffet Yenigün Sanat Evi’nde açıldı. Sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kemer’in ilk sanat evi olma özelliği taşıyan Saffet Yenigün Sanat Evi’nde açılan sergiler Naht Sanatı Sergisi ile devam etti. Türkiye’de Naht sanatı ile uğraşan az sayıda isimden biri olan ve Antalya’da yaşayan Nahhat Fatih Topatan’ın sergisine siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra ilçede yaşayan vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. İslami eserlerden oluşan kırk eserin sergilendiği Naht sergisi ile altı haftada dört sergiye imza attıklarını dile getiren Saffet Yenigün, sergilerin kış ayları boyunca da devam edeceğini söyledi. Nahhat Topatan ise Kemerli vatandaşlarla kendilerini buluşturmalarını sağlayan Saffet Yenigün’e teşekkür ederken Kemer’e sanat evi kazandırmalarından dolayı da kendilerini kutladığını ifade etti. Naht Sanatı sergisi Saffet Yenigün Sanat Evi’nde 10 gün boyunca açık kalacak.

FATİH TOPATAN KİMDİR?

1981 yılında Erzurum’da doğan Fatih Topatan öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra 1991 yılında babasının vefatının ardından yarım kalan eserleri tamamlamak için Naht sanatına başladı. Nahhat Topatan yeni çalışmaları ile peş peşe sergiler açtı. Altı ilde 10 kişisel sergi açan Topatan’ın sergilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katılan isimler arasında yer aldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle