Hoşgeldiniz  

Kemer’de koronavirüs vakası yok

SEMİH KÖKEN | 18 Haziran 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer’de koronavirüs vakası yok

Kemer’de koronavirüs vakası yok

Bazı STK’lar tarafından yapılan açıklama sonrası medya kuruluşlarında yer alan asılsız “Kemer’de Covid vakası arttı” iddiasına istinaden İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür açıklama yapma gereği duymuştur.

STK’lar tarafından yapılan açıklama sonrası medya kuruluşlarında yer alan asılsız “Kemer’de Covid vakası arttı” iddiasına istinaden İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür yaptığı açıklamada ‘Dünyada olduğu gibi ülkemizde de covid-19 vakaları görülmeye başlamasıyla birlikte Bakanlığımız, hastalığa karşı çok sayıda önlem almış ve önemli düzeyde başarılar sağlamıştır.

İlimizde de aldığımız önlemler ve oluşan vakaların yakından takibi sayesinde bu süreci en başarılı geçirmiş illerin başında gelmekteyiz. Antalya Valiliğimiz öncülüğünde diğer tüm kurumlarla işbirliği bu başarının en temel öğelerinden biridir. Halkımızın da duyarlı davranışları ve kurallara uyum sağlamaları sonucu en az vaka ile büyük bir başarı sağladık.

Kemer ilçemizde Mart ayında tespit edilen bir Covid-19 pozitif vakamız olmuştur. Bunun dışında hiçbir vaka tespitimiz olmamıştır. Sağlık Bakanlığımız tarafından 81 ilde TÜİK’in belirlediği ve örneklem yöntemi ile hanelerde yaptırdığı tarama testi ise Kemer ilçemizde tamamlanmış olup pozitif vakaya rastlanmamıştır.

Mesafe + maske + hijyen kuralları bundan böyle yaşamımızın olmazsa olmazları. Vatandaşlarımız tedbirli davranışlarının çok büyük önem arz ettiği bugünlerde sosyal mesafemizi korumaya, maske takmaya ve ellerimizi yıkamaya daha da özen göstermeliyiz.’ dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle