Hoşgeldiniz  

KEMERDE KORONA VİRÜS DENETİMLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

SEMİH KÖKEN | 06 Ağustos 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMERDE KORONA VİRÜS DENETİMLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KONUSUNDA ETKİN DENETİM…
İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak başlatılan denetimler, ilçemiz özelinde 18 ekip 80 personel ile etkin bir şekilde devam ediyor… Kaymakam DAYANÇ beraberinde Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü olmak üzere alınan önlemleri ve denetimleri yerinde inceledi, uyulması gereken kurallar konusunda esnaflara bilgilendirmede bulundu.

 

Covid-19 vakalarında artış görülmesi nedeniyle tüm ilçemizde denetimlerimiz arttı. Tüm işletme, avm, plajlar, güzellik merkezleri, çay bahçeleri, restoranlar, cafeler, spor kompleksleri, park bahçe ve piknik alanları vb birçok yer denetlendi….Denetimlerde işletme yetkilileri ve vatandaşlarımıza CORONAVİRÜS’Ü TEDBİRLER YENER konulu broşür dağıtımı yapılarak alınacak önlemler konusunda Uyarılarda bulunuldu..

Kaymakam Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz ile birlikte Ayışığı Parkı’ndaki denetimlere katıldı. İşletme sahipleri kurallara uyulması konusunda uyaran Kaymakam Dayanç, yaptığı açıklamada, “Malumunuz dünya genelinde bir koronavirüs gerçeği var ve bununla bir mücadele söz konusu. Bugün Türkiye genelinde eşzamanlı bir denetim mevcut, Kemer ilçemizde de şu anda 18 ekip 80 kişi ile birlikte bu denetimlerimiz tüm mahallelerimizde gerçekleştiriyoruz. İlçe Kaymakamı olarak bizzat ben akabinde belediye başkanı ve emniyet müdürüm de olmak üzere bizde bu denetlemelerin genel koordinasyonu açısından sahadayız. Gün boyunca bu denetlemelerimiz devam edecek. Buna kontrollü sosyal hayat diyoruz. Pandemi ile mücadele noktasında bunu yapmak zorundayız. Herkesin aslında kendi otokontrolünü sağlaması gerekiyor. Yoksa bu virüs gerçeğini hepimiz yaşıyoruz. İleride bunun önü alınamaz bir noktaya gitmemesi için ve bu virüs belasını tamamen ortadan kaldırmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

Herkesin kendi tedbirini kendi denetimini sağlaması gerektiğine işaret eden Kaymakam Dayanç, “Bu konuda bakanlıklarımızdan çeşitli genelgeler talimatlar geliyor, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları yayınlanıyor. Bu kararların sebebi vatandaşlarımızın sağlığı için ve bu tedbirlere uymak zorundayız. İşletmelerimiz de uyacak. İnşallah bu şekilde tedbirli gittiğimiz zaman bu virüsün önünü almış olacağız ve daha güzel günler bizi bekleyecek, normal hayat akışı başlayacak diye düşünüyoruz. Şu anda ben de bizzat sahadayım burada işletme sahipleri ile birebir muhatap olduğumda ilk söylediğim söz şu; ille bir kolluk birimi veyahut da bir kamu görevlisi gelecek de sizleri denetleyecek. Siz de ona göre bir tedbir alacaksınız diye bir şey yok. Herkes kendi tedbirini kendi denetimini sağlayacak. Buna otokontrol diyoruz. Otokontrol mekanizmasını işletme sahiplerimiz kendi bünyelerinde harekete geçirirse zaten hiçbir sorun kalmayacak. Sonuçta işin özü insan sağlığı, bu insan sağlığı son derece önemli. Bu işletmelere bir sürü insanlar giriyor çıkıyor ve burası turizm bölgesi her sene milyonlarca turist geliyor hem turizm sektörünün devamı açısından hem de insanlarımızın sağlığı açısından biz bu tedbirleri elden bırakmayacağız. Kontrollü denetimli tedbirli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bu turizm sezonu en az hasarla hep birlikte atlatmış olacağız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle