Hoşgeldiniz  

Kemer’de havza yönetimi iç hizmet eğitimi

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Kemer Güncel A- A+

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Kemer’deki bir otelde ‘Havza Yönetimi İç Hizmet Eğitim’ toplantısı düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Havza Yönetimi İç Hizmet Eğitim’ Kemer’de başladı. Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcilerinden yaklaşık 100 kişi katıldı.

Toplantıda, Türkiye’deki su kaynakları, havza yönetimleri, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir şekilde kullanılması, ulusal ve uluslararası su yönetimi, havza koruma eylem planları, ulusal havza yönetim stratejisi, sektörel su tahsis planları, içme suyu havzaları için özel hükümler, su tasarrufu gibi konular tartışılacak.

Toplantının açılışında konuşan Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, suyun tarım, sanayi, enerji ve turizm gibi insan faaliyetleri açısından önem arz ettiğini belirterek, sucul ekosistemlerin devamlılığı açısından da kilit rol oynadığını söyledi.

Uluırmak, Türkiye’nin su kaynaklarını karmaşık hale gelen ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yönetmek gerektiğini ifade ederek, “Türkiye yarı kurak iklim kuşağında yer alıyor. Bu durum ülkemizin küresel iklim değişikliğinden etkilenmesine sebep oluyor. Dolayısıyla kullanılabilir su kalitesinin ve miktarının arttırılması, su koruma ve kullanma dengesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması önem taşıyor” dedi.

Havza bazında koruma planlarının yapılmasıyla ekonomik ve sosyal gelişmelere yön verilmesi gerekliğini belirten Uluırmak, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca havza esaslı bütüncül koruma planlarının yapılması ve uygulanması prensip olarak benimsenmiştir. Sınırlı su kaynaklarımızın yönetimi maksadıyla yapılan çalışmaları etkin, verimli ve eş güdüm içerisinde takip ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra, AB ile İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden Emrah Solak, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin tarihini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.  Toplantı, 6 Kasım Cuma günü sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle