Hoşgeldiniz  

KEMER SAHİLLERİ KARAVANCI İSTİLASI ALTINDA

Semih Köken | 03 Aralık 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER SAHİLLERİ KARAVANCI İSTİLASI ALTINDA

Beş yıldızlı otellerin yanı başında izole yaşam - Son Dakika Haberler Milliyet

Kemerde  her şeye atlayan ve kaş yapayım derken göz çıkaran medya gurubu yine terse düştü..

” İzole yaşam

Kemer, Covid-19’dan korunmak için izole yaşamı tercih eden karavancıların merkezi oldu. Karavanlarıyla gelenler, 5 yıldızlı tesislerin yanı başında, deniz kenarında hayatlarını sürdürüyor. “

Haberinin ardından Kemerde bir çok turizmci ve Vatandaş bu habere  itiraz ederek tepki gösterdiler.

Kemer tanıtımı yapayım derken tam bir rezalet ortaya çıktı.

Alt yapısı bile olmayan ve halka açık deniz kenarında düzensiz  göçebe  çadırını andıran  karavanların sahili işgali ve her türlü pisliği bıraktıkları yerler için otelciler ve vatandaşlar tepki gösterdiler.

KEMERİ GELİŞİ GÜZEL  ÇADIRI İLE Mİ TANITACAKLAR ?

5 yıldızlı otellerin yanı başındaki karavan tatili sürüyor - Son Dakika Haberleri İnternet

Beş yıldızlı otel Müdürü  yaptığı açıklamada ” Biz otel olarak Belediyeye çöp temizlik vergisi ödüyorken dibimizde yaşanan olay tam bir dengesizliktir; hani Kemeri uçuraraktınız ? şimdi alt yapısı bile olmayan yere karavanlar gelip çöküyor Belediyenin işçisi bunların pisliğini temizliyor.Böyle bir dünya yok  ..Yaparsınız alt yapısını kurarsınız WC sini Duşunu elektrik suyunu verirsiniz girişi çıkışı güvenlik altına alırsınız amenna ama böyle göçebe  çadırı gibi yaklaşımlarla Kemer tanıtılamaz çok yazık Necati Hoca  yı geniş görüşlü diye getirdik ama Kendi avene basını sanırım başkanı dinlemiyor” diyerek tepki gösterdi.

ÇAMYUVA SAHİLLERİNİ KİRLETMEYE KİMSENİ HAKKI YOK..

Çamyuva sahilini işgal eden bu karavan gurubuna Çamyuva da  yaşayan vatandaşlarında tepkisini çekmeye devam ediyor. Devlete ait her yer vatandaşlara açık ama kamp olmayan yerde böyle bir oluşuma  karşıyız bunları kim kontrol ediyor böyle turizm olmaz çok yazık diyerek haklı tepkilerini gösterdiler.

KONYAALTIN DAN ATILDILAR KEMERİ MESKEN Mİ TUTULAR ?

5 yıldızlı otellerin yanı başındaki karavan tatili sürüyor - Son Dakika Haberleri İnternet

Bilindiği gibi aynı karavancılar daha önce Konyaaltın da bir alana çökmüşler çevrenin baskısıyla kaldırılmışlardı.Aynı  avaneler oradan kalkıp Kemer Çamyuva sahilini işgal ettiler.

BUNLARI KİM KONTROL EDİYOR 😕

Kemer Belediyesi ve Turizm Bakanlığı ile bir alan tespit edilip doğa ve çevreye duyarlı ve eksikliği duyulan bir karavan kampı yapılabilir  ama böyle derme çatma şeyler ile Kemer çağ atlamaz  böyle çarpık haberle rezil  bir duruma düşer..

Tabiiki bunu yapacak vizyon ve olanaklara sahip olmayan Bir Belediye den bunu beklemek çok zor ama Seçim öncesi ” KEMERİ TURİZMDE UÇURACAĞIZ ”  diyenleri görüp yaşıyoruz ve onların geri medyalarından nasıl rezil olduklarını izlemeye devam ediyoruz.

 

İŞTE KONYAALTINDAN ATILAN KARVAN HABERİ

ANTALYA’nın Konyaaltı ilçesinde, sahile yakın bir noktaya konuşlanan karavancılar, çevrede oturan vatandaşların şikayeti üzerine bölgeden çıkarıldı.

 

5 yıldızlı otellerin yanı başındaki karavan tatili sürüyor - Son Dakika Haberleri İnternet

 

ANTALYA’nın Konyaaltı ilçesinde, sahile yakın bir noktaya konuşlanan karavancılar, çevrede oturan vatandaşların şikayeti üzerine bölgeden çıkarıldı. Konyaaltı Belediyesi zabıta ekiplerince uyarılarak karavanlarını çekmeleri istenen karavan sahipleri, bölgedeki ara sokaklara araçlarını park ederek yeni yer aramaya başladı. Antalya‘da koronavirüs (Covid-19) sürecinde Konyaaltı’nda boş araziye konuşlanarak karavanda yaşamlarını sürdüren kişiler, Konyaaltı Belediyesi zabıta ekiplerince alandan çıkarıldı. Karavanların park edildiği çevredeki otel, pansiyon ve evlerde yaşayan vatandaşların Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ‘Görüntü kirliliği yapıyorlar’ şikayeti üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, bir gün içinde alanı boşalttırdı.Kimi karavancı yakındaki sokaklara araçlarını park etti, kimi de yeni yer aramaya başladı. Haftanın belirli günlerinde Ankara‘dan, Antalya’ya gelerek karavanında yaşadığını söyleyen Gözde Gürer, “Bütün pandemi sürecini karavanda kendimizi izole ederek geçirmiştik. İş başladığı için Ankara’ya dönmem gerekti. Komşularımdan 48 saat içinde karavanların boşaltılması aksi taktirde çekicilerle çekileceğini söylemişler. Ben şu an çok endişeliyim. Bizler çevreye ve doğaya zarar veren insanlar değiliz. Bizlere daha yapıcı yaklaşılabilirdi. Belki bir uzlaşma söz konusu olabilirdi. Acilen Antalya’ya gitmem gerekiyor. Şu an endişe duyuyorum. Umarım karavanım çekilmez. Antalya turizm şehri, karavanda yaşam da turizmin bir parçası” diye konuştu.Bir diğer karavan sahibi İsmail Akdağ ise iki gün önce karavanını çekmesi için uyarı aldığını söyledi. Akdağ, “Buradaki karavancılar sokak aralarına dağılmış durumdalar. Bize hiçbir şekilde yer gösterilmedi. Buradaki karavancılar çevre temizliğine dikkat ediyorlardı. Karavanı burada olup başka şehre gidip gelen karavancılar vardı. Onlar zor durumda kaldı. Karavancılar doğa hasretiyle doğayı koruyarak yaşıyorlardı. 40’a yakın karavancı sokak aralarına dağılmış durumda” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle