Hoşgeldiniz  

Kemer Belediyesi’nde Kasım Meclisi Yapıldı

Semih Köken | 03 Kasım 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesi’nde Kasım Meclisi Yapıldı

KEMER Belediyesi kasım ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, belediye meclis üyeleri Emin Gül ve Emrah Ayhan katılmadı. Başkan Topaloğlu, toplantı öncesi Kemer’deki çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. İzmir’de yaşanan depremle ilgili açıklama yapan Başkan Topaloğlu, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Topaloğlu, belediye olarak İzmir’e yardım TIR’ı gönderilmesi konusunda karar aldıklarını belirterek, “Yardımlar yarın saat 17.00’ye kadar toplanmaya devam edecek. Allah izin verirse de perşembe günü yola çıkacak. Şu ana kadar 9 ton gıda, 1700 adet battaniye, çocuk bezi, maske ve el dezenfektanlarını İzmir’e ulaştıracağız. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi.

Kemer Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı hizmetler hakkında da bilgiler veren Başkan Topaloğlu, “Kuzdere kapalı pazar yerinde son aşamalara gelindi. Kamera sistemleri takıldı ve denemeleri yapıldı. İnşallah haftaya perşembe günü pazar esnafı yeni yerine taşınmış olacak. Atatürk Parkı’nda çalışmalar devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Çamyuva Mahallesi’nde 18 uygulaması bitti ve tapuya geldi. Göynük Mahallesi şu anda kadastroda ve incelemede. Çıralı’da 2017’de onaylanan planda 5 dönüm şartı vardı. Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüm. Bu 5 dönüm şartı, küçük parseller yapılabilecek diye değişecek. Kemer Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü geçen seneyi 830 bin lira zararla kapatmıştı. Bu yıl, şu ana kadar gelir 1 milyon 6 bin lira, gider 1 milyon 320 bin lira, kalan borç 310 bin lira. Bunların içinde SGK ve personel maaşları da dahil. Personel maaşlarına ödenen para, 622 bin 445 lira” diye konuştu.

Toplantıda, belediyeye ait hurdaya ayrılması gerektiği belirlenen ekskavatör kepçe ile 6 adet ekonomik ömrünü tamamlamış, tamirinin ekonomik olmadığı belirlenen araçların konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazlardan ihale kira süresi biten ve Covid-19 nedeniyle ihalesi ve tahliyesi ertelenen taşınmazlarda bulunan kiracılardan alınacak olan ecrimisil konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

3402 sayılı Kadastro Kanunu hükümlerince yapılacak olan kadastro çalışmaları için Kiriş ve Kuzdere mahallelerinde 6 bilirkişi seçiminin yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi.

KEMER BELEDIYESI KASIM AYI MECLIS TOPLANTISI, KEMER BELEDIYE BASKANI NECATI TOPALOGLU BASKANLIGINDA GERCEKLESTIRILDI. (FOTO:KEMER-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle