Hoşgeldiniz  

Kaş’ın altyapısına 105 milyon liralık yatırım

Semih Köken | 08 Mart 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

 

 

 

Türel’den Kaş’a terminal, arıtma, içmesuyu ve kanalizasyon müjdesi

1 3

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 2 yıl içinde Kaş’a 105 milyon lira alt yapı yatırımı yapacaklarını söyledi. Başkan Türel, “Terminal, arıtma tesisi, içmesuyu hattı, kanalizasyon şebekesi ve peyzaj çalışmalarıyla Kaş’a çok önemli yatırımlar yapacağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel batı gezisinin son durağı Kaş’ta da hem hayata geçirilen hizmetleri anlattı hem de dev yatırımların müjdesini verdi. Fevzi Gürsoy Kültür Salonu’nda Başkan Menderes Türel, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısını çok sayıda Kaşlı da izledi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ UNUTMADIK

Kaş’ta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “İki gündür Antalya’nın batı ilçelerini ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz her zaman devam edecek. Bir senelik süreci gece gündüz sizler için çalışarak geçirdik. Buralara artık Büyükşehir’in hizmet imkanı var. Geçmişte ilçe belediyeler tarafından yapılamayan birçok hizmet artık Büyükşehir Belediyesi sayesinde yapılacak. Dağın başındaki Fatma Nine’den, Antalya merkezinde oturan Mehmet Amca’ya kadar hizmet götürüyoruz. Seçimlerden önce siyasetçiler gelir sizlere sözler verirler. Biz o sözleri daha sonra unutanlardan hiç olmadık. Seçimden sonra verdiğimiz sözlerin dimdik arkasında duruyoruz. Sizlere mahcup olmamak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

KAŞ ANTALYA’NIN CENNET YERİ

Kaş’a gelemedikleri zamanda bile Kaş için çalışmaya devam ettiklerini anlatan Başkan Türel, “Kaş ile ilgili projeleri hazırladık. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar hizmet götürüyoruz. Yeni yasa ile teşkilatlanma yapısını en kısa sürede yapan Büyükşehir Belediyesi’nden bir tanesiyiz. Biz Antalya’dan Kaş’a Büyükşehir personeli olarak bazı arkadaşlarımızı görevlendirdik. Ancak muhalefet bize ‘Siz Kaş’a bu personelleri nasıl sürgün edersiniz’ diye hesap sordu. Kaş sürgün yeri değil. Antalya’nın cennet yeridir. Kaş insan yüzünde iki tane Dünya’da bir tanedir. Sürgün yeri dedikleri yere gelerek sizden oy isteyecekler. Antalya’dan Kaş’a hizmet etmeyi zahmet görenler, Kaş’a sürgün yeri diyenler, sizden nasıl oy isteyecekler?” diye konuştu.

ALTYAPIYA BÜYÜK PAY

Birçok önemli projeyi Kaş’a kazandırmak için çalıştıklarını belirten Menderes Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Saklıkent, Kınık, Kalkan, Yeşilköy İçmesuyu Projesi, yılardır konuşulurdu. 42 kilometrelik isale hattı bu sene içinde 10 milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek. İki senede 50 milyonluk bir yatırımla bu tesisi Kaş’a armağan edeceğiz. Gömbe Kalkan Sıradon İçmesuyu isala hattı, 51 km hattır. İki senede 41 milyon TL’lik bu yatırımla bunu da gerçekleştireceğiz. Öncelikli çalışmalarımız altyapıya olacak. Yol medeniyet, su hayat, kanalizasyon ise gelecektir. Gömbe Kanalizasyon Projesi için çalışıyoruz. 2016 yılında 5 milyon TL bir yatırımla bu proje tamamlanacak. Çukurbağ Kanalizasyon yapım şebekesi iki senede bitecek. Kınık Sanayi Sitesi’nin altyapı çalışmasına önümüzdeki hafta başlıyoruz. Kalkan merkezde yağmur suyu hattı projesi tamamlandı. Yakın zamanda ihalesi yapılacak. Gömbe’nin kanalizasyon meselesini ortadan kaldıracağız.”

GEÇMİŞ BEŞ YILI TELAFİ EDİYORUZ

Kaş’a Arıtma Tesisi yapacakları müjdesini veren Türel, “Bu tesisi en hızlı şekilde 5 milyon liralık bir yatırımla mevut tesisi de rehabilite ederek gerçekleştireceğiz. Bu yatırımları toplayınca Kaş ilçesi 2015 yılında alt yapıya 24 milyon TL’lik yatırım alacak. 2016 ise 80 milyonluk bir yatırım yapacağız.  İki senede altyapıya toplam 105 milyon yatırım yapacağız. Bu rakamlar geçmişle karşılaştırılanca önemli bir fark ortaya çıkıyor. Antalya’nın bütün köylerine 2013 yılında yapılan yatırım 10 milyon TL’dir. Şimdi ise 10 mislini Kaş ilçemize yapıyor hale geldik. Bu çalışmalar finans yönetimini çok iyi başararak oluyor. Antalya beş seneyi vur patlasın çal oynasın ile geçirdi. Şimdi onu telafi ediyoruz” dedi.

KINIK’A TOPTANCI HAL

Kaş Katı Atık Çevrim Tesisi yapacaklarını açıklayan Türel, “Kaş ve Demre arasında orta noktada yapılacak. Artık çöpten elektrik, gübre, biyogaz elde edeceğiz. Alan tahsisi yapıldı. Şu an proje yapılıyor. Kısa sürede temel atılacak. Kınık’ın Toptancı Hal ihtiyacını biliyoruz. Bu bölgeye çağdaş, bütün teknolojilerin kullanıldığı bir Hal inşaatı yapılacak. 673 bin metrekarelik bir alanda bu projeyi yapacağız. Bu konuda alan tahsisinin yapılmasını bekliyoruz. İmar çalışmaları yaparak, proje yapımlarını gerçekleştireceğiz. Bir an önce Hal projesini esnafımıza, üreticimize sunacağız. Kaş terminali artık mevcut haliyle yeterli gelmiyor. Yeni bir terminal projesini hazırladık. Ağullu Terminali’ni Kaş’a gelen yerli ve yabancı turistlere yakışan şekilde kazandıracağız” şeklinde konuştu.

YOL YAPIMI ÖNCELİĞİMİZ

Yol yapımlarına önem verdiklerini dile getiren Başkan Türel,şöyle konuştu: “2015 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kalitesi herkes tarafından fark edilecek. Sıcak asfalt ile grup yollarımızı yapacağız. Bu sene Kaş’a 10 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Satih asfalt ise 38 kilometre olacak. Bu sene meydana gelen afetlerde 2 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Bu konuda elimizden geleni ortaya koyuyoruz. Bezirgan’dan Kalkan’a giden 7 km yolun projesi tamamlandıktan sonra Kaş’ın hizmetine sunacağız. Palamut Köprüsü’nün selden dolayı göçmesi sunucu hızlı bir çalışma yaptık. En kısa sürede bu köprüyü yapacağız.”

KAŞ’LI VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş’ın sorunları ile ilgili her konuda çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Aramızda çok güzel bir dayanışma var. Seçim döneminde vaat ettiklerimiz tek tek yerine getireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, daha sonra Kaş Meydanı’na vatandaşlar birlikte çay içti, sohbet etti.

 

kas basın toplantısı (1) kas basın toplantısı (2) kas basın toplantısı (3) kas basın toplantısı

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle