Hoşgeldiniz  

Kadınlar Kooperatif Kurmayı Planlıyor!

Semih Köken | 09 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kadınlar Kooperatif Kurmayı Planlıyor!
Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi, kooperatif kurmayı planlıyor.
HABER REŞAT AYDOĞDU
Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi ve Kemer’in kadınları Kemer Belediyesi Kültür Salonunda kooperatif ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.
Toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Belediye meclis üyeleri Ferhan Fidan, Mustafa Bilici, Hakan Tuncer, Ramazan Kal, Belediye sağlık işleri müdürü Özden Sayındaş, belediye kültür ve sosyal işler müdürü Asım Yıldırım, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, birlik genel sekreteri Ayşegül Akbaba, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kemer Sorumlusu Mehmet Akbaba, Projenin sahibi v hanımı Esra Dağıstanlı, Kemer’in Kadınları Başkanı Mihrican Honamlı ve projeye destek veren kadınlar katıldı.
Kurulacak olan kooperatifle, kadınlar evlerinde üreterek maddi anlamda ev ekonomilerine destek olmayı amaçlıyor.
Birlik başkanı Akdağ, kurmak istedikleri kooperatif için yer tahsisi konusunda Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’ndan destek istedi.
Kurulacak olan kooperatif sonrası kadınlar, mum, oya, örgü, sabun, yiyecek ve içecek, portakal ve limon yağı çıkarıp satarak ev ekonomilerine destek olmak için çalışacak.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, kadınların kurmayı planladığı kooperatif projesini ilk duyduğunda heyecanlandığını söyledi.
Erkek egemenliğine son vermek amacıyla güzel bir düşünce içerisine giren kadınları yürekten kutladığını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Bu konuda Kemer Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu işe bir yerden başlamak gerekiyor. Kadınların olmadığı bir yerde bir iş sağlıklı yürümez. Bu fikri ortaya atan ve bu işe gönül veren herkese teşekkür ediyorum. Belediye olarak sizin yanınızdayız.” diye konuştu.
Kemer’in kadınları kurucusu ve Başkanı Mihrican Honamlı; biz Kemer’in kadınları olarak kadınlarımıza destek olmak için bir çok proje gerçekleştirdik. Kermesler yaptık, lösemi ve mehmetçik kurumlarımıza bağışlarımızı gerçekleştirdik. Bir çok kermeste sokaktaki canlarımız için barınağımıza röntgen cihazı alınması için Belediyemize bağışta bulunduk. Halan gönüllü olarak sokaklarda beslemeler yapıyoruz. Dedi
Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ ise birlik olarak bir yola çıktıklarını ve kooperatif kurmak istediklerini belirtti.
Pandemi öncesinde Tarım İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde eğitim aldığını ifade eden Akdağ, “Eğitim sırasında bizden kadınları birleştirip kadınlara istihdam sağlayacak kooperatifler kurulmasında öncülük etmemiz istendi. Biz bu projenin sosyal destekçisiyiz. Herhangi bir kar amacımız yok. Bu konuda bize her zaman kapılarını açan ve destek olan kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.
Projeenin mimarı ev hanımı Esra Dağıstanlı ise yaptığı konuşmada; öncelikle dünya kadınlar günü kutlu olsun. Kadınım ben minicik yüreğinde dünyayı taşıyan, elleri hamur kokan, kırılgan ve anılgan gözyaşları içinde gizli biraz çocuk biraz Anne biraz deli. Benim bir hayalim var Kemer’de bir kooperatif olsun Kemer’in güzel yüzlü harika kadınları birlikte çalışsınlar.
Kooperatif ile ilgili sunumların da yapıldığı toplantıda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili sosyal farkındalık videoları da gösterildi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle