Hoşgeldiniz  

İSTİKLAL MARŞI’NIN 100. YILI çoşkuyla kutlandı

Semih Köken | 12 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

İSTİKLAL MARŞI’NIN 100. YILI çoşkuyla kutlandı
İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de tören düzenlendi.
Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, Kemer Belediye Başkanı  , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, , siyasi parti temsilcileri, ak parti ilçe başkanı İsmail Selami Minta  MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.
İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anlatan şiirlerin ve yazıların okunmasıyla devam eden tören, Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, Kemer Kaymakamı Gemici, Başsavcı Teker ve Belediye Başkanı dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi.
Tören sonrası açıklama yapan Başkan İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılını gururla kutladıklarını söyledi.
Mehmet Akif Ersoy’un vatanını, milleti ve bayrağını seven bir kişilik olduğunu ifade eden Başkan  “Yaşantısına bakıldığı zaman görünüşünün dışında yaşamamıştır. İnsanlara örnek olmuştur. Sırtına giyecek paltosu yokken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) verdiği ödülü bile kabul etmemiştir. İstiklal Marşı’nı zor şatlar altında yazmıştır ve ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ demiştir. Milli şairimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.
Öte yandan, Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 12.03’de saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuyarak, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı.
KEMER AK PARTİ  ANMA PROĞRAMINA TAM KADRO KATILDI
Kemer Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta “Teşkilat üyelerimiz ile birlikte, İlçe Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve #MehmetAkifErsoy ‘u anma programındayız. # ” dedi.
İstiklâl Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenimiz Kuzdere Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu’nda devam etti..
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle