Hoşgeldiniz  

İşte CHP Antalya listesi

Semih Köken | 07 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek 25’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Antalya aday gösterilenlerin listesini açıkladı.

Adaylarını 29 Mart Pazar günü yapılan önseçimle belirleyen partide CHP Genel Merkezi liste içine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı Çetin Osman Budak’ı kontenjan aday olarak 3’üncü sıraya yerleştirdi.

CHP’nin 14 kişilik milletvekili listesinde 3 kadın aday yer alırken listede hukukçuların ağırlığı dikkat çekti. Listede CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve emekli savcı Rafet Zeybek’le birlikte 7 hukukçu yer alıyor. Prof. Dr. Mustafa Akaydın’la birlikte Niyazi Nefi Kara, Sevindik Gizli ve Prof. Dr. İbrahim Keser listenin doktor, eski ATSO Başkanı Budak’la birlikte Devrim Kök ve Nusret Bayar ise işadamı kanadını oluşturdu.

CHP’nin Antalya’daki 14 kişilik milletvekili listesi şöyle:

1 – Niyazi Nefi KARA (Doktor- 46): CHP’nin Antalya’da gerçekleştirdiği önseçimden birinci çıkan Kara, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yaptı. Milletvekilliği için görevinden ayrılan Kara, 2007 ve 2011 yıllarında da CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Evli ve çocuk babası.

2 – Deniz BAYKAL (Avukat- 77): Antalya doğumlu Baykal, partinin 2’inci kurucu genel başkanı olarak CHP’nin 18 yıl Genel Başkanlığı görevinde bulundu. 37. Hükümette Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Baykal, evli ve 2 çocuk babası.

3 – Çetin Osman BUDAK (İşadamı- 55): Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı Budak, CHP’nin 14 kişilik Antalya listesinde kontenjan aday olarak yer aldı. ATSO başkanlığıyla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Budak, Dokuz Eylül üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nden mezun.

4 – Mustafa AKAYDIN (Tıp profesörü- 63): Çorum doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. CHP’den 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Akaydın, 2014 yerel seçimlerini kaybetti. Evli ve iki çocuk babası.

5 – Devrim KÖK (İşadamı- 38): CHP Antalya eski İl Başkanı Kök, ilk ve ortaokulu, Manavgat ve Antalya’da, yükseköğrenimini ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde tamamladı. Kök, CHP’de Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

– Figen ÇALIKUŞU (Avukat- 46): İzmir doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. CHP’den 2009 – 2014 yılları arasında Muratpaşa Belediye Meclis üyeliği yaptı. Bu dönemlerde kadın ve aile komisyonu başkanlığı görevini yürüttü. Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Çalıkuşu bir çocuk annesi.

7 – Rafet ZEYBEK (Savcı- 53): Serik doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde başladığı meslek yaşamında Türkiye’nin çok farklı yerlerinde Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı. 9 yıldır Antalya Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan Zeybek, milletvekilliği için emekli oldu.

8 – Nusret BAYAR (Eğitimci- 56): Kaş’da doğdu. Sirit Eğitim Enstitüsü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. SHP kurucu üyeliğiyle başladığı siyasi yaşamında SHP- CHP Demre ilçe başkanlığı yaptı. 1999 ve 2007 seçimlerinde farklı sıralardan CHP milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. Evli ve bir çocuk babası.

9 – Deniz FİLİZ (Avukat- 55): Antalya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Antalya’da 1999 – 2014 yılları arasında belediye meclis üyeliği yaptı. İmar, plan- bütçe, ulaşım, sağlık, eğitim- kültür, kadın- erkek fırsat eşitli komisyonlarında bulundu. Filiz, 2014 yerel seçimlerinde Muratpaşa Belediye Başkan aday adayı oldu.

10 – Sultan YEĞEN (Avukat- 37): Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Antalya Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi’nde görev yaptı. 13 yıldır partide aktif görev alan Yeğen, son yerel seçimde Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak açıklandı, sonra geri çekildi. Yeğen, son 3 yıldır CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütüyordu.

11 – Sevindik GİZLİ (Doktor- 60): Serik- Abdurrahmanlar doğumlu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Antalya’daki çeşitli hastanelerde kadın doğum uzmanı olarak görev yaptı. Serbest olarak doktorluk mesleğine devam eden Gizli, evli ve biri doktor diğeri mimar iki kız çocuk babası. CHP’den 2011 yılında da milletvekili aday adayı oldu.

12 – Cavit ARI (Avukat- 47): Antalya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukatlık yaptı. 2009 – 2014 yılları arasında İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulundu. Son yerel seçimde Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan ve ardından CHP İl Başkanı seçilen Arı, milletvekili adayı olmak için istifa etti. Evli ve iki çocuk babası.

13 – Gürkut ACAR (Avukat- 67): İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukat olarak çalıştı. Antalya Baro Başkanlığı yaptı. Antalya’da partisinin yaptığı önseçimde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la 14 kişilik listede yer almayı başaran tek mevcut milletvekili oldu. Fransızca bilen Acar, evli ve iki çocuk babası.

14 – İbrahim KESER (Tıbbi Genetik Profesörü- 51): Malatya doğumlu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesiyken milletvekilliği için görevinden ayrılan Prof. Dr. Keser, 27 yıldır parti üyesi. Aynı zamanda CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyesi de olan Keser, evli ve iki çocuk babası.

gtm_0e0atzgnm3yzqyxmdd1excczt0k4dpku0ie

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle