Hoşgeldiniz  

İlçeler sinema ile buluşuyor

SEMİH KÖKEN | 15 Ağustos 2014 | Kemer Güncel A- A+

 

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelerde beyaz perdede film izleme olanağı bulamayan vatandaşlar için ‘Açık Hava Sinema’ etkinliği düzenliyor. Türk Sineması’nın son dönemde gişe yapan, popüler filmleri ücretsiz olarak halkla buluşturuluyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Mitat Yolcu “Elmalı ile başladık. Kültür ve sanat çalışmalarımızı tüm ilçelere götüreceğiz.” dedi.

 

Bütünşehir yasası ile birlikte kültürel faaliyetlerde tüm ilçelere yayılmaya başladı. “Biz bu kanunu şehre ne varsa köyde de olsun” diye çıkardık diyen Menderes Türel’in talimatı ile yazlık sinemalar Antalya’nın 19 ayrı ilçesine yayılıyor. Yazlık sinema nostaljisini yeniden vatandaşlar ile buluşturan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı son yıllarda vizyona giren Türk filmleri ile Antalyalıları buluşturuyor.

 

 

İlk gösterim Elmalı Belediyesi önünde kurulan açık hava sinemasında Ata Demirer’in Eyvah Eyvah 3 filmi gösterildi. Elmalıların etkinliğe ilgisi yoğun oldu. Kahkahaya boğulan Elmalılılar, eski yazlık sinema nostaljisi yaşadı. Gösterim sırasında izleyicilere Elmalı Belediyesi tarafından patlamış mısır ikram edildi. Etkinlikten büyük memnuniyet duyan vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

 

Elmalı ilçesinden başlayan etkinlik sırasıyla Demre, Kaş, Finike, Kumluca, Kemer ve Korkuteli ilçelerinde halka buluşacak. Açık hava sinemasında gösterimler saat 21.00’de başlıyor. Filmler orijinal DVD’lerden dev perdelere yansıtılıyor. Patlamış mısır ve içeceklerini yanlarına alan sinemaseverler, sıcak Antalya günlerinde açık havada film izlemenin tadını çıkarıyor.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu “isteyince tüm ilçelere hizmet götürülebiliyor. Açık hava sinemaları ile başladık. ASMEKleri tüm ilçelere yayarak hizmet ağımızı genişleteceğiz. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Antalyalıların çok seveceği projelerimizi de birbir hayata geçireceğiz.” dedi.

Ücretsiz sinema gösterimi programı şu şekilde:

Tarih :                                         Yer:                                                                               Saat:

14-15 Ağustos 2014                    Demre Belediyesi Önü                                                 21.00

16-17 Ağustos 2014                    Kaş Limanı Festival Alanı                                           21.00

18-19 Ağustos 2014                    Finike Belediyesi  Kent Meydanı                                21.00

20-21 Ağustos 2014                    Kumluca Belediyesi Önü                                             21.00

22-23 Ağustos 2014                    Kemer                                                                        21.00

24-25 Ağustos 2014                    Korkuteli Osman Çeşmesi                                           21.00

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle