Hoşgeldiniz  

Hemşire ve hasta yakınına saldırı kınandı

SEMİH KÖKEN | 01 Ağustos 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü sabaha karşı Kemer Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bir hasta yakınının diğer hasta yakını ve hastane görevlilerini darp etmesi, hastane çalışanları ve Türk Sağlık Sen tarafından kınandı.

Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, beraberinde Nuri Akyıldız ve hastane temsilcisi Kadir Asiltürk ve hastane çalışanları olmak üzere olayı kınadı. Yılmaz, Türk Sağlık Sen Kemer Temsilcisi Hemşire Nimet Hazar ile hasta yakını Deniz Birdal’ın uğradığı saldırıyı kınarken, ayda bir saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarını korumak ve güvenli ortamda sağlık hizmeti verilebilmesi için caydırıcı yasal düzenlemenin acilen yapılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, açıklamasında şunları anlattı: “Yetkililer sözlü şiddetten cinayete kadar değişen boyutlardaki sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçmek için ne zaman tedbir alacaklar merak ediyoruz. Artık bir an önce sağlık kurum ve kuruluşların da gerekli önlem alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır.”

Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod verilerini hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: “1 Ocak ile 1 Eylül 2013 tarihleri arasındaki süreyi kapsayan 8 ayda sağlıkta 7 bin 287 şiddet olayı yaşandığı ortaya çıktı. Sağlık alanında resmi verilere göre her ay bin şiddet vakası görülmektedir. Yöneticilerimiz sağlıkta şiddet konusunda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.”

Kemer Devlet Hastanesi doktorlarından Levent Mumbuç da şiddetin her türlüsüne ve her türlü şiddete hayır dediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Olay sırasında serviste görevli hemşire Nimet Hazar, kavgadan çocukların etkilenmesini önlemeye çalışırken darbeye maruz kaldı. Saldırıda yaralanan hasta yakını Deniz Birdal’a geçmiş olsun.”

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Çiftçi ve hastane personeli yanında, Kemer’deki bazı aile hekimleri de basın açıklamasına destek verdi.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/sFWxESIiFM0?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

gtm_fl0ijtzuxopvaa1z881njg2j0z99azuq7e9 HEMŞİRE VE HASTA YAKININA SALDIRI KINANDI

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle