Hoşgeldiniz  

Hasta Yakını Terörü

SEMİH KÖKEN | 13 Ağustos 2014 | Kemer Güncel A- A+

Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kemer İlçesi Devlet Hastanesi’nde bir hastanın yakınlarının, diğer bir hasta ve yakını ile sağlık görevlilerine uyguladığı şiddetin görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, Acil Servis’in adeta savaş alanına dönüştüğü dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre, eşi ve 9 yaşındaki kızıyla Ankara’dan Tekirova’daki bir otele tatile gelen İfakat B., sabaha karşı saat 01.00 sıralarında rahatsızlanmış, 112 Acil Servis ambulansıyla Kemer Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilmişti.İddiaya göre, serviste tedavi altına alınan İfakat B.’a enjeksiyon yapılacağı sırada, bir erkek hastanın yakınlarının baktığını gören hemşire Nimet H., bu kişileri uyarmış, bu sırada Deniz B. de, “Eşimi seyretmek zorunda mısınız?” diye çıkışmıştı.
Hemşire ve hasta yakınının uyarısı üzerine başlayan tartışma, kısa sürede arbedeye dönüşmüş, birdenbire kalabalıklaşan grup, Deniz B.’ye eşi İfakat B.’nin ve 9 yaşındaki kızları Z.’in gözü önünde saldırmıştı. Çıkan arbedeyle Acil Servis savaş alanına dönerken, sağlık çalışanları ve hastane görevlileri de saldırıya uğramıştı. Olay sırasında Acil Servis’te tedavi görmekte olan diğer hastalar da panik yaşamıştı.

KENDİNDEN GEÇİNCEYE KADAR DÖVDÜLER
Acil Servis’deki arbede sokağa da taşmış, kendisine saldıranların peşinden giden Deniz B. kendisinden geçinceye kadar tekmelenmişti. Deniz B.’ın kolunun çıktığı, burnunun kırıldığı, vücudunda çok sayıda doku zedelenmesinin oluştuğu belirlenmişti. Hastanedeki arbededen sonra uzaklaşan saldırganlar, güvenlik kamerası görüntüleri hastane kayıtlarından tespit edilmiş ancak ilk saatlerde ikametlerinde bulunamamış, saldırıya uğrayan hemşire ve diğer sağlık personeliyle Deniz B. ve eşinin şikayetçi olduğu şüpheliler ertesi günü polis tarafından gözaltına alınmış ve soruşturma başlatılmıştı.

ACİLDE GÜNLER SONRA YİNE ARBEDE ÇIKTI
Öte yandan, Kemer Devlet Hastanesi Acil Servisi, Ramazan Bayramı’ndaki arbededen birkaç gün sonra yeniden karıştı. Diskolar bölgesinde içki içerken rahatsızlanan Taygun G. isimli vatandaş, hastane personeliyle ve özel güvenlik görevlisiyle tartışıp, eline geçirdiği yangın tüpüyle Özel Güvenlik görevlilerinin bekleme odası ve hastanenin diğer bazı eşyalarına zarar verirken, Acil Servis’de yine korkulu anlar yaşandı. Arbede sırasında acil serviste tedavi gören diğer hastalar servislere kaçırılırken, olay yerine sevk edilen polis ekibi taşkınlık yapan Tayfun G.’yi etkisiz hale getirmek için biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Deniz B.’nin dövüldüğü olayda hastanedeki bütün kameralar kayıttayken, aynı kameraların Tayfun G.’nin olayında faal olmadığı, saldırıya uğradığı iddia edilenlerin de şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle