Hoşgeldiniz  

Gül; “İsmimi kullanarak siyaset yapmaya çalışıyorlar”

SEMİH KÖKEN | 22 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, geçtiğimiz günlerde Kemer’i ziyaret ederek basın toplantısı düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yaptığı açıklamaları değerlendirdi ve ismi üzerinden siyaset yapılmasından mutluluk duyduğunu belirterek; “Demek ki ben doğru şeyler yapıyorum ki benim üzerimden siyaset yaparak pirim yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Kemer’e yaptığı ziyaret sonrası düzenlenen basın toplantısında Türel’in yapmış olduğu açıklamalar ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

‘CADDELER İLE İLGİLİ OLARAK ÖNERGE VERMİŞTİK’

Gül, ilk olarak Atatürk ve Liman Caddeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gül yaptığı açıklamada; “Tabi bu ne Menderes Türel’in elinde ne benim elimde Büyükşehir yasasında ne diyor, 15 metreyi geçen yolların bakımı, onarımı, çiçeklenmesi, zabıta görevi bütün yetkiler Büyükşehir belediyesinde. Ama tabi bu yasa çıkarılırken Antalya’ya göre tasarlanmamış, İzmir‘e göre İstanbul’a göre tasarlanmış bir yasa. Ankara’nın, İstanbul’un ve İzmir’in cephesi belli ama Antalya’nın cephesi 650 kilometre. 650 kilometre içerisine Türkiye’de 6 -7 tane il sığıyor. Şimdi Ankara’ya giderken Isparta’dan geçiyorsunuz, Burdur’dan geçiyorsunuz, Denizli sınırından geçiyorsunuz Afyon’dan geçiyorsunuz. Ondan sonra Eskişehir, Konya onun için tabi Antalya’da Büyükşehir yasasının hepsini uygulamak mümkün değil. Onun için biz 2014 yılının Nisan ayı ilk toplantısında meclise bir önerge verdik. 15 metreyi geçen yolların acilen ilçe belediyesine devredilmesi yani Kemer Belediyesine devredilmesi için.

Mesela Liman caddesini alma şansı yok. 15 metrede olduğu için onarımı bakımı her şeyi Kemer belediyesine ait. Atatürk Caddesi işte 15 geçiyorsa oraya ait. Bununla ilgili yasalar var tabi bunların hepsini Antalya Büyükşehir Belediyesinin yapması mümkün değil. Bunu yapabilmesi için herhalde bir 10-15 bin kişi daha belediye ye eleman alması lazım. Belediyenin de bütçesi belli bunları kaldırma gücü yok. Yerinde hizmet en iyisidir.

‘3 AY İÇİNDE CEVAP VERİLMEYEN ÖNERGELER OTOMATİK OLARAK GEÇERLİDİR DENİLMİŞTİ’

Ben Menderes Bey’e şunu sorayım kendisinin almış olduğu bir karardır. Meclise verilen önerge 3 ay içersinde cevap verilmezse otomatik olarak geçerli sayılır denilmişti. Biz şuanda görevimizi yapıyoruz bizim caddelerde bakımda, onarımda bir sıkıntımız yok. Büyükşehir de teslim almadığı için ki bakması yapması mümkün değil.

Biz bir yarış içerisinde değiliz sadece görevimizi yapıyoruz. Büyükşehir’in yoğunluğunu, işinin çok olduğunun bilincinde insanlarız.

‘BENİM ÜZERİMDEN SİYASET YAPMAYA ÇALIŞMALARI, BENİ RAHATSIZ ETMİYOR’

Sayın Menderes Türel, Kemer’e geldiği zaman biz baş başa da oturup konuşuyoruz. Geçmişe dayanan bir arkadaşlığımızda var. Ama Kemer’e geldiklerinde özellikle işte Ak Parti Milletvekili adayları, Ak Partinin İlçe Başkanı gibi, benimle ilgili bir sataşma yapmadan geçemiyorlar. Bende bundan rahatsız olmuyorum. Kemer’e gelip de benimle ilgili bir şeylerden bahsetmezseniz siyasetçi olmuyorsunuz halk tarafından kabul görmüyorsunuz. Demek ki Kemer’in gözdesi benim tek kalmış bir siyasetçiyim. Kemerli halkın bir göz bebeğiyim yani. Kemer’de basına çıkabilmek için beni bir basamak olarak kullanıyorlar. Bundan da bir rahatsızlık duymuyorum.

Geçmişte biliyorsunuz Beldibi yıkımları ile ilgili bir şey söyledi. Aynı şeyi o zamanda söyledik Bel dibini temizlemek benim için bir onurdu, görevdi. Bu onuru da kimseye vermem. Menderes Türel’in emir etmeye yetkisi yok sadece meclis kararıyla Antalya Büyükşehir’in vermiş olduğu meclis kararıyla iade etme yetkisi var. Nezaket kuralları içersin de telefon açar yapmayacağımız şeyleri de yaparız bir sıkıntı yok.

‘KAÇAK YAPILARIN YIKIMLARINI BİZ YAPTIK’

Bizim Çıralı’da yıktığımız yer, geçmişte orman alanına yapılmış olan bir yer zaten. Antalya’da bütün resmi kurumlar tarafından onaylandı. Çünkü biliyorsunuz Antalya Defterdarlığının, Mal Müdürlüğünün veya Ormanın makine parkı yok. Makine parkının bulunduğu ilçelerde bunu belediyeye yazarlar. Böyle bir şey gelmiş bizde sadist değiliz. Yıkımın en büyük acısını Kemer’de çeken bir insanım. Koskoca 5 yıldızlı otelim yıkıldı. Ama Yasa da bunu uygulamak gerekirse yapılır. Ben niye gidip de bir hapislik ceza alıyım. Görevini yapmamış bir Belediye Başkanı olarak neden hakimin karşısına çıkayım. Üstünde ısrarla söylüyorum yıkımı ben yaptırdım. Ben yıkım yaptığım yere gidiyorum ve yemeğimi de orda yiyorum.

Bana sürekli olarak yıkım siyaseti yapmaya çalışıyorlar ama maalesef başarılı olamıyorlar. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinde taşımacılık, mezarlıklar, 15 metreyi geçen yollar gibi 7 tane önerge verdik. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e soruyorum daha önce sanırım Ağustos yada Eylül ayıydı hatta bu kayıtlar kendilerinde var hala 3 ay içerisinde verdiğimiz önergelere bir cevap gelmez ise geçerli sayılır demişlerdi. Bizde geçeli olarak gördüğümüzden dolayı görevimizi yapıyoruz.

‘MARİNALAR PROJESİNİ BİZDE DESTEKLERİZ’

Cruise Limanı Ve Marinalar Kemer için çok önemli, çünkü Antalya Marina’dan çıktıktan sonra Kemer’de bir Marina var, ondan sonra Finike’ye kadar yok. Çok aralıklı olması tekneciler için iyi değil ve o koydan çıkıp diğer koya girebilmeleri açısından sıkıntı yaratıyor. Onun için ne kadar marinada çok olursa, doğayı bozmadan elbette. Atıl olan bölgelere yapılması bizce uygundur. Biz Kemer Belediyesi olarak böyle bir projeyi elbette destekleriz. Türk turizmi için de bir kazanç olacaktır.

Kemer’den çıkan bir yatçının her hangi bir fırtına durumunda Finike’ye kadar sığınabileceği nokta yok. Örneğin Adrasan, Marina yapılacak noktalardan bir tanesi olabilir.

‘CRUISE KEMER’İN GELECEĞİDİR’

Cruise gemileri ile ilgili olarak ise bizim burada 2014 yılında Bakanlıklar tarafından çizilmiş hali hazırda bir proje bulunmakta. Marinamızda el değişikliği oldu. Ben kendilerini iyi tanırım. İyi insan ve iyi bir yatırımcıdır kendileri. Bu nedenle de onların almasından dolayı mutlu oldum. Kendileri ile bir araya geldiğimizde ilk konuşacağımız şeyde Cruise gemilerinin yanaşacağı bir yer yapmak olacaktır. Böyle bir çalışmada Kemer’e yakışan bir çalışmadır.

Nedense 12 yıldır, Kemer’e herhangi bir yatırım yapılmadı. Yatırımları ağırlıklı olarak Kundu, Belek tarafına yapıyorlar. Kemer’de Kongre Merkezi yapmak için 4 yıldır bir yer istiyoruz ama maalesef Mal Müdürlüğünden bir türlü bu yeri alamadık. Sağ olsun Vali Bey geldikten sonra hemen bu işi halledin dedi. Ama maalesef halen yol kat edemedik.

Kemer’e Cruise gemilerinin yanaşacağı bir yer yapılabilirse inanın esnafında sıkıntıları ortadan kalkmış olacak. Cruise gemilerin yanaşabileceği en uygun yer Kemer seçilmiştir. Çünkü Antalya’da yapılan yüz binlik bir imar planı var devletin. Onun için bunun Kemer’de yapılmasında fayda var. Esnafın geleceği için, turizmin geleceği için, Kemer’in dünyada daha iyi tanıtılması için bunun biran önce yapılmasının Kemer ’de katkısı büyük olacaktır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle