Hoşgeldiniz  

Göynük’te Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Bu Yıl Açılıyor

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlıyor. Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük beldesinde hizmet verecek okula bu yıl 50 öğrenci alınacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahattin Özdemir, “Yüksekokulumuz Göynük Belediyesi’nin tamamen kendi imkânlarıyla yaptırdığı binada hizmet verecek olup, Kemer ve civarındaki ilk ve tek yükseköğretim kurumu olma özelliğini taşımaktadır.” dedi. Okulun Türkiye’de mutfak sanatları alanında ön lisans eğitimi veren ilk tematik yüksekokul olduğunu belirten Doç. Dr. Özdemir, “Aşçılık programı yüksekokulumuz bünyesindeki ilk ve tek programdır. Aşçılık alanında eğitimli işgücüne önemli derecede ihtiyaç duyulmaktadır. Bu program ile bu ihtiyacın karşılanmasının yanı sıra sahip olduğumuz gastronomi mirasının korunması, gastronominin turizm alanına vereceği katkıların artırılması, yeme-içme hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi birçok alanda da önemli adımların atılması için çalışmalar yapılacaktır.” diye konuştu.

Yüksekokul hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksekokulumuzun binası mutfak sanatları eğitimine uygun bir kapasite ve fiziksel planlama ile 5.130 metrekare alanda inşa edilmiştir. Binamızda, idari ve teknik ofislerin yanı sıra 12 adet derslik, 1 adet konferans salonu, 1 adet toplantı salonu, 1 adet kütüphane, 1 adet mutfak laboratuarı, 1 adet pastane uygulama alanı, 3 adet soğuk depo, 1 adet restoran ve restoran mutfağı mevcuttur. Bunlardan konferans salonu, 4 adet sınıf, toplantı odası ve idari ofislerin tefrişleri tamamlanmıştır. Uygulama alanlarının yapımı da eğitim ve öğretim döneminden önce bitirilecektir. Öğrencilerimiz için yemekhane ve kantin hizmetleri için ayrılan alanlarda da hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. 2015 ÖSYSYükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundaki bilgilere göre aşçılık programı için ayrılan 50 kişilik kontenjanın 30’u sınavsız geçiş, 20’si ise sınavlı geçiş şeklinde. Yüksekokulun aşçılık programında yiyecek içecek işletmeciliği, beslenme ve aşçılık alanlarında uzman ve deneyimli üç öğretim görevlisi bulunuyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle