Hoşgeldiniz  

GENÇLİK HAFTASI’NA COŞKULU KUTLAMA

SEMİH KÖKEN | 16 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler yürüyüş yaptı, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çeşitli gösterilerin de sunulduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

15- 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla Kemer’de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Spor salonu önünde toplanan öğrenciler Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar Gençlik Yürüyüşü yaptı. Mehteran takımının da eşlik ettiği öğrenciler, yürüyüşün sonunda Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Buradaki törenlere Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkan vekili Recep Yılmaz, Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Sadullah Eken de katıldı.

Kemer Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kurulan Kemer’in ilk mehteran takımı olma özelliğindeki ekip de burada bir gösteri sundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte, ilçe genelinde okullar arasında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi. Öğrenciler kendi branşlarında da çeşitli gösteriler yaptı.

TİŞÖRT VE ŞAPKALARA İZİN ÇIKMADI İDDİASI

Hava sıcaklığının 26- 28 derece olduğu ilçede Kemer Belediyesi, öğrencilerin güneşten etkilenmemesi için yaptırdığı ve üzerinde ‘Atam İzindeyiz’ yazılı, Atatürk resmi, Türk bayrağı ve Kemer Belediyesi’nin logosunun bulunduğu şapka ve tişört bastırdı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne teslim edilen tişört ve bayrakların seçimler gerekçe gösterilerek İl Müdürlüğü’nün talimatıyla öğrencilere dağıtılmadığı ileri sürüldü.

BAŞKAN GÜL’DEN TEPKİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcına denk gelmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü genç arkadaşlarımıza emanet etmesi dolayısıyla özel bir tişört hazırlattık. Tişörtün arka tarafında ‘Atam İzindeyiz’ yazıyor. Önünde ise Atatürk’ün resmi ve imzasıyla belediyemizin logosu bulunmakta, sağ kolun üzerinde ise Türk bayrağımızın olduğu bir tişört. Bölgemizdeki hava sıcaklığından dolayı da Kemer Belediyesi’nin ambleminin olduğu şapkalar vardı. Çocuklarımızın gençlik yürüyüşü ve tören alanında başlarına güneş geçmemesi için. Yalnız bunu seçimler öncesi siyasi olacağı için kabul etmemişler. Bu tişört ve şapkada siyasi olacak hiç bir şey bulunmamaktadır. Kemer Belediyesi, Kemerlilere ait bir yerdir. Bunu kabul etmeyenler cumhuriyet ve Atatürk’ü kabul etmeyen zihniyettekilerdir” diye konuştu.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle