Hoşgeldiniz  

Gazozuna Yarış

SEMİH KÖKEN | 25 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de MTB-Enduro sınıfında ilk defa gerçekleştirilen ve bisiklet çevrelerinde büyük yankı uyandıran Çamlıca Gazozuna Kapışalım Down-Olympos Yarışması’nın ikincisi düzenlendi. 2365 metrede karlar içinde başlayan yarış, güneşli havada son buldu.

Bu yılın en büyük MTB Enduro organizasyonunun ikincisi Çamlıca ana sponsorluğunda ve Kemer Belediyesi’nin destekleri ile düzenlendi. Olympos Teleferik’in katkıları ile 2.365 metrelik Tahtalı Dağı’nın karlı zirvesinde başlayan yarışmaya 76 bisikletçi katıldı.

27 kilometrelik yarışma 5 etaptan oluştu ve bu zorlu etapların tamamını 46 kişi tamamlayabildi. Yarışmanın doğa harikası ve zorlu etaplardan oluşmasından dolayı 3 kişi ufak tefek yaralanmalar ile atlatırken yarışmacılardan bir tanesi ise ayağını kırdı. Kesmeboğazı mevkiinde tamamlanan yarışmanın ardından tüm sporcuların ortak konuşması seneye tekrar Kemer’de olacakları oldu.

KEMER’DE BİRİNCİ DEĞİŞMEDİ

Düzenlenen organizasyonda erkeklerde birinciliği 1 sırt numarası ile parkuru 0:35:18’lik derecesi ile geçen yılın birincisi Ramazan Emre İçöz kazandı. İkinciliği 109 sırt numarası ile parkuru 0:36:13’lük derecesi ile İsmail Mutlu Demir alırken üçüncülüğü ise 50 sırt numarası ve 0:36:41’lik derecesi ile Özkan Tunç kazandı.

Bayanlar kategorisinde tek bayan sporcu olması ve parkuru tamamlamasından dolayı da Asuman Burcu Balcı birincilik kürsüsündeki yerini aldı.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel verdi.

Kazananlara hediyeler haricinde sponsor firma tarafından ağırlığınca gazoz verildi.

Düzenlenen ödül töreninin ardından yarışmacılar biribirlerini gazoz ile ıslattılar.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle