Hoşgeldiniz  

EVDE FİZİK TEDAVİ HİZMETİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Semih Köken | 22 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Kemer Devlet Hastanesi bünyesinde olan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı hastalara evinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti verilmeye başlandı.

Kemer Devlet Hastanesinde görev yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker ve Fizyoterapist Serap Çüner eşliğinde 4 yıl önce araç dışı trafik kazası geçiren Dilan Karayel isimli hastaya oturma desteksiz oturamaması ve dengesi zayıf olması nedeniyle ilk hedef olarak desteksiz oturma dengesi kazandırmak amacıyla nörolojik rehabilitasyon uygulandı.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker “Rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalarımız tedavi süreci uzadıkça hastane ortamında tedaviye ilgileri azalmaktadır. Bazı hastalarda ise hastanede yatarak tedavileri hasta ve yakınları için birtakım zorluklar oluşturması sebebiyle evde de tedavinin devamı ihtiyacını doğurmaktadır.  Evde sağlık hizmetleri birimi hasta ve yakınları için sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını konfora dönüştüren bir uygulama olduğu için artık hastanede ya da klinikte yatamayıp, fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyacı olan hastalarımız için fizyoterapistimiz Serap Hanım eşliğinde evde de fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilebilmektedir. Evde fizik tedavi ve rehabilitasyonun avantajları; evinde hasta için rahat bir şekilde tedavisi uygulanır ve ev ortamında değerlendirilen hastanın evdeki fonksiyonel ihtiyaçları daha doğru belirlenip tedavisi ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir “ dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetimizden özellikle evde sağlık hizmeti verdiğimiz yatağa bağımlı hastalarımızın  kimileri hastayı her gün hastaneye taşıyarak bu hizmetten yararlandıklarını, kimileri uzun süre hastanede kalmak zorunda olduklarından hasta ve hasta yakınlarının çok zorluklar yaşadıklarını, kimilerinin ise yaşanan zorluklar nedeniyle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti almaktan vazgeçtiklerini gördük. Bu amaçla Evde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker hekimimiz tarafından muayene edildikten sonra fizyoterapistimiz eşliğinde hizmeti vermeye devam edeceğiz. Evde FTR hizmeti alan hasta ve yakınlarımızdan aldığımız sonuç ve geri bildirimler son derece yüz güldürücü buda bizi çok mutlu ediyor. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ”dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle