Hoşgeldiniz  

Dünya şampiyonasına Kemer’de hazırlanıyor

Semih Köken | 20 Ağustos 2015 | Kemer Güncel A- A+

Türkiye’nin tek uluslararası Fly Board eğitmeni ve aynı zamanda Fly Board ve Jet Ski yarışmalarında birçok derecesi olan Ali Komşusu, Dubai ve Tayland’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonalarına Kemer’de hazırlanıyor.

Avrupa, Balkan ve Türkiye Şampiyonu Ali Komşusu, 3-5 Aralık tarihlerinde Dubai’de yapılacak olan 2015 Fly Board Dünya Şampiyonası’na ve 5-10 Aralık tarihlerinde Tayland’da yapılacak olan Dünya Jet Ski Şampiyonalarına, Kemer’e bağlı Beldibi Mahallesi’nde bulunan Rixos Premium Sungate Otel sahilde hazırlanıyor.

38 yaşındaki Ali Komşusu, 4 yıldır Fly Board ve 8 yıldır da Jet Ski profesyonel yarışmacısı. Komşusu, daha önce Jet Ski ile 1500 kilometrelik Japon denizini geçmiş ve orada Dünya 5’incisi olmuştu.  Son olarak da Sırbistan’da yapılan Balkan Şampiyonası’ndan iki birincilik ile dönen Ali Komşusu, Fly Board ve Jet Ski eğitmenliği de yapmakta. Komşusu, aynı zamanda Türkiye’nin Uluslar arası sertifikalı tek eğitmeni. 10 kişilik ekibi ile Dünya Şampiyonası için çalışmalarını devam ettiren Ali Komşusu, bununla birlikte otellerin düzenlediği özel partilerde de havuz partilerinde Fly Board ile şovlar yapıyor.

‘DÜNYA ŞAMPİYONASINDAN DERECE İLE GELECEĞİM’

Hazırlandığı Dünya Şampiyonası ile ilgili olarak bilgi veren Ali Komşusu şunları söyledi; “Geçtiğimiz haftalarda Sırbistan’da yapılan Avrupa Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’ye iki birincilik kazandırarak 3 sene üst üste Balkan birinciliği aldım. 3-5 Aralık tarihlerinde yapılacak olan 2015 Fly Board Dünya Şampiyonası bu sene ve geçen sene olduğu gibi Dubai’de yapılacak, şu anda onun antrenmanları ve hazırlıklarıyla uğraşıyorum. Umarım Türkiye’ye iyi bir derece daha getireceğim. 5-10 Aralık’ta da Dünya Jet Ski Şampiyonası var Tayland’da. Orada da 4 yıldır mücadele ediyorum. Out Sending Rider olarak ödüller aldım üst üste. Orada da Dünya 5’inciliklerim var. Bu sene kısmet olursa Katar’dan sonra Tayland’a gideceğim. Dünya kupasına ortalama 32 ülke katılıyor ve yaklaşık 200’den fazla sporcu geliyor.”

‘FLY BOARD’DA EN ÖNEMLİSİ JETSKI’Yİ KULLANAN KİŞİNİN EHLİYETLİ OLMASI’

Su sporları öncelikle Jetteki kişinin kaptan ehliyeti olmasına dikkat etmelisi gerektiğine dikkat çeken Komşusu; “Çünkü herhangi bir kaza geçirdiklerinde bu kesinlikle direkt olarak jeti kullanan kişiye cezası gelecek. Bu kişinin eğer kaptanlık ehliyeti olduğu takdirde herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum” dedi.

‘SEYYAR VE KAÇAK İŞ YAPANLARA DİKKAT EDİLMELİ’

Türkiye genelinde çok sayıda seyyar ve kaçak Fly Board işi yapanların olduğunu belirten Ali Komşusu, stantlarında bulundurdukları Turizm İşletme Belgesi’nde kayıtta olmayan Jet ve Fly Board gibi bu tip aktivitelerin tamamen kaldırılmalı ve su sporları işletmelerinin buna çok önem göstermesi gerektiğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle