Hoşgeldiniz  

Dünya Dart Şampiyonasına Görkemli Açılış

Semih Köken | 28 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Dünya Dart Şampiyonası, Dün akşam Limak Limra Otelde düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Kemer’de düzenlenen şampiyonaya 36 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katılıyor
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen şampiyonaya 36 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katılıyor.
Ferdi, eşli, karışık eşli ve takım kategorilerinde müsabakaların oynanacağı şampiyonada dereceye girenlere madalya ve kupa verilecek. Şampiyonada favori ülkeler İngiltere, Hollanda, Galler ve Finlandiya olarak gösterilirken, 12 sporcudan oluşan Türkiye milli takımı ise ilk beş içerisine girmeyi hedefliyor.
TBBDF Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, daha önce Kemer’de iki defa Avrupa Şampiyonası, bir kez de Akdeniz Şampiyonası yaptıklarını hatırlattı, dünya şampiyonasını da ilk defa düzenlediklerini söyledi. Türkiye’deki dartçılar ve federasyon olarak yeni olduklarını ifade eden Tekcan, “Daha ergenlik çağına bile gelmedik. Sizleri burada misafir etmekten onur duyuyoruz. Spor kardeşliktir. Buradaki bütün sporcuların dili, dini, rengi ne olursa olsun kardeştir. Biz bu kardeşliği dünyaya öğreteceğiz. Tüm sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.
Dünya Dart Federasyonu Başkanı Bill Hatter ise organizasyonu gerçekleştiren TBBDF’ye teşekkür ederek, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tüm sporculara başarılar diledi.
Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan da tüm sporcuları Kemer’de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını, gelecek yıllardaki organizasyonlar için de sporcuları Kemer’de misafir etmek istediklerini kaydetti.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise yaptığı kıssa konuşmada; Kemer’de böyle bir büyük organizasyonun Kemer’de düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek tüm sporculara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından Tekcan, Bill Hatter ve Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, KETOB Başkanı Tayyar Gül, İlçe Spor Müdürü Mustafa Özkaynak dart oynadı. Daha sonra Tekcan, Hatter’e ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül adına Kemal Yüksel’e bir plaket takdim etti.
Açılışta Kemer Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor ekibi ve Uluslar arası bir organizasyon için Kemer’de bulunan Ukrayna folklar ekibi birer gösteri sundular.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle