Hoşgeldiniz  

Diyaliz Merkezi ilk hastasını kabul etti

SEMİH KÖKEN | 26 Mart 2015 | Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’de ilk defa hizmet vermeye başlayan 5+1 yatak kapasiteli Şefika Kurga Diyaliz Merkezi hizmete açılmasının ardından ilk hastası Abdulkadir Kılınç oldu. Hasta kabulünün ardından açıklama yapan Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi “ İlk diyaliz hastamızı kabul etmiş olduk. Bununla birlikte Kemer’de ilk kez hizmet veren diyaliz merkezimiz ile bundan sonra bölgede yaşayan yada turist olarak bölgemize gelen diyaliz hastalarımızın hayat standartlarını böylece yükseltmiş olacağız ve artık Antalya’ya gitmek zorunda kalmayacaklar.  Şu anda Kemer’ de ikamet eden 17 Diyaliz hastası mevcut, tabi turizm sezonunda bu sayı artacak çünkü artık yerli ve yabancı turist diyaliz hastaları Kemer’ i tercih edebilecekler. Biz ekip olarak çok çalıştık ve emek verdik, tabi hayırseverlerimiz bize güvendiler ve bize inandılar, kendilerine çok teşekkür ederim. Şu anda bağışçılarla birlikte burada çok duygusal anlar yaşadık, önümüzdeki günlerde diyaliz hastalarımızı evinden alıp, tedavileri bittikten sonra evlerine bırakacağız. Burada şunu da söylemek isterim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon için hem poliklinik hem de ünitesi olarak hizmet vermek için çalışmalar yapıyoruz. Artık bundan sonra Kemer, kendine yakışan sağlık hizmetini alacaktır” dedi.

 

 

Kemer Devlet Hastanesi’nin ilk diyaliz hastası Abdulkadir Kılınç’ı ziyaret eden hayırsever Özgür Kurga ve babası Mustafa Kurga hastaya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Özgür Kurga; “Babannemin çok sağlık sorunları oldu. Bu yüzden vasiyet etmişti.  Biz çocukları ve torunları olarak babaannem Şefika Kurga’nın vasiyetini yerine getirmemizin onurunu ve gururunu yaşıyoruz, çok duygulandık.”

Mustafa Kurga ise; “Annem için yıllardır vasiyet işini düşünüyorduk, yeni hastanenin açılışıyla bizde destek vererek bu vasiyeti yerine getirdik. Annem hayattayken çok hastaydı. Şu an çok duygulandım, annemin adını yaşatmış olduk, Allah rahmet eylesin”

Diyaliz Hastası Abdulkadir Kılınç  da; “Ben 2009 yılından beri diyaliz hastasıyım, daha önce Kemer’e çocuklarımın yanına geldiğimde, diyaliz için bir saat önce kalkıp Antalya’ ya 100 km yol gidip geliyordum. Bu yolda beni oldukça yoruyordu. Çocuklarım içinde sıkıntı oluyordu. Şimdi çok mutluyum.  Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

 

Diyaliz hastası Abdulkadir Kılınç’ın oğlu Hasan Kılınç; “ Babamızın diyaliz hastalığından dolayı her zaman ağırlayamıyorduk, Antalya’ ya gidip gelmesi hem kendisi açısından hem de bizim açımızdan sıkıntı oluyordu, böyle bir hizmetin Kemer Devlet Hastanesinde başlamış olmasından dolayı çok mutluyuz. Başta emeği geçen Başhekim Dr. Yılmaz Çiftçi’ ye ve hayırsever Kurga ailesine teşekkür ederim” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle