Hoşgeldiniz  

“DEVLET TERÖRÜNÜN SON KURBANI”

SEMİH KÖKEN | 13 Mart 2014 | Kemer Güncel A- A+

Gezi Parkı eylemi sırasında ekmek almak için evden çıktıktan sonra yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Kemer İlçe Temsilciliği tarafından basın açıklaması yapıldı.

Türkiye’yi yasa boğan Berkin Elvan’ın ölümü, Kemer’de de yankı uyandırdı. Ülkenin birçok kentinde basın açıklamaları ve protesto gösterileri devam ederken, dün saat 12.30’da Kemer’de de Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği tarafından anma gösterisi düzenlenerek, basın açıklaması yapıldı. Saat Kulesi önündeki anma törenine Eğitim-Sen Kemer Temsilciliği üyeleri ve öğrenciler katıldı. Üyeler, yanlarında getirdikleri ekmekleri poşetle birlikte yere bırakarak, tepkilerini dile getirdi. Basın açıklamasını, Eğitim-Sen Kemer İlçe Temsilcisi Nezir Aydın okudu. Aydın basın açıklamasını okurken, sözleri alkışlarla ve Berkin Elvan’la ilgili atılan sloganlarla sık sık kesildi. Berkin Elvan’ın ölümünden duydukları derin üzüntüyü dile getiren Nezir Aydın, “ Elvan’ı, Gezi Direnişinde kaybettiğimiz Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan’ın yanına uğurluyoruz. Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani, insani duygularını yitirmemi, herkesiz her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği, Berkin Elvan’ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye boğmuş, ölümü ülke çapında büyük bir üzüntüye yol açmıştır” dedi.

“DEVLET TERÖRÜNÜN SON KURBANI”

Berkin Elvan’ın katilinin sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler olmadığını belirten Aydın, sözlerine şöyle devam etti, “Gezi direnişi sırasında ‘talimatı ben verdim’ diyen, ‘ kahraman polisimiz destan yazdı’ sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkan Elvan, tıpkı gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur. Eğitim-Sen Kemer Temsilciliği olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz. Başta, Berkin Elvan kardeşimizin katilleri olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dâhil bütün sorumluları halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz.” Basın açıklamasının ardından sendika üyelerinin anma töreni sona erdi.

 

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle