Hoşgeldiniz  

ÇÖP DAĞLARI BELEDİYENİN FİRMASINA AİT

SEMİH KÖKEN | 06 Ağustos 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER BELEDİYESİ ÇÖP TOPLAMA VE İMHA İŞİNİ  İHALE İLE BAŞKA BİR FİRMAYA VERMİŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesine  devir olan ve işletilen Çöp Fabrikası olmasına rağmen  buraya çöp vermemek için çöpler Karabucakta  toplanmaya başlandı.Dün yayınlanan bir yerel gazetede olay çarpıtılarak  sanki Fabrikada çöp dağları oluştu haberi yayınlanması büyük tepki çekti. Bu resimdeki  yer eski taş fabrikasının olduğu Karabucaktır….

Kemer Belediyesi  Çöp Fabrikasına çöp vermemek  için bir firmaya temizlik ve çöp işini ihale etti.Kimsenin haberi olmadan gerçekleşen ihale sonunda  firma kendi tesislerini kuruncaya kadar çöpleri Karabucaktaki açık alanda muhafaza etmeye başladı.Ançak tesis yetişmeyip çöpler fazla gelince firma burayı   göstermemek için  kamufle etme çabasına girdi.Ançak yerel gazete M. GÜL e arasını bozmamak için haberi değiştirerek  Sanki o çöpler   çöp fabrikasında birikmiş gibi gösterdi. Fakat o  resimdeki tüm birikmiş çöplerin yeni ihaleyi alan Beledeyiye çok yakın  bir firmanın olduğu tesbit edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Kemere gelerek bizzat incelemelerde bulunan ASAT Genel Müdürü ve Büyükşehir Genel Sekreteri Faruk Karaçay Kemerde buluanan Eski GATAB a ait tüm tesisleri gezerek bilgi aldı.
Karaçay yaptığı incelemelerin ardından tesisler hakkında gerekli çalışma talimatlarını verdiğini bildirerek şunları söyledi.Kemerdeki devir sürecimiz devam ediyor.Ançak bir takım sıkıntıların biran önce aşılması gerekiyor.Bunun için incelemelerde bulundum.Başta Çöp Fabrikasının yoğunluğunu azaltacak tedbirleri alıyoruz.Organik çöplerin hızla Antalya ya taşınmasını sağlıyoruz ardından da Arıtmalardan gelen koku için tüm Arıtma havuzlarında biriken tüm çamurları bir iki gün içinde bitirip koku olayını kaynağından çözeceğiz.Burada zamanın da yapılan bir takim eskimiş yerler var buralarıda hemen temizleyip arıtma tesislerimizi daha modern bir hale getireçeğiz eskisinden sonra yeni yapılan yerleri sizler bile tanıyamayaçaksınız” dedi.kemerde_cop_daglari_h5297 20140709115917_kemer cop-surmanset379D6 HaberRes_36362kemerde_cop_daglari_h5297

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle