Hoşgeldiniz  

Çocuk doktoru Mevlitoğlu, Anadolu Hastanesi’nde görevine başladı

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2019 | Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Sosyal Pediatri Uzmanı doktor Şenay Mevlitoğlu, Kemer Anadolu Hastanesi’nde yeni görevine başladı. Uzmanlığını Akdeniz Üniversitesi’den alan doktor Mevlitoğlu, Ankara Üniversitesi’nde de mastır, mecburi hizmetini de Ordu AKKUŞ Devlet Hastanesi’nde yaptığını söyledi. Mevlitoğlu, çocukların tedavilerinde farklı bir yöntem uyguladığını belirterek, tedaviye yaklaşımın sadece çocukların hasta olduğunda doktora getirilmesi ve doktorun..

Çocuk doktoru Mevlitoğlu, Anadolu Hastanesi’nde görevine başladı

Yazar : admin Tarih : 15 Mayıs 2019 Okunma : 0 viewsYorum Yap

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Sosyal Pediatri Uzmanı doktor Şenay Mevlitoğlu, Kemer Anadolu Hastanesi’nde yeni görevine başladı.

Uzmanlığını Akdeniz Üniversitesi’den alan doktor Mevlitoğlu, Ankara Üniversitesi’nde de mastır, mecburi hizmetini de Ordu AKKUŞ Devlet Hastanesi’nde yaptığını söyledi.

Mevlitoğlu, çocukların tedavilerinde farklı bir yöntem uyguladığını belirterek, tedaviye yaklaşımın sadece çocukların hasta olduğunda doktora getirilmesi ve doktorun ilaç yazıp göndermesi olmamasını kaydetti.

Rutin çocuk sağlığı takiplerine hem doktorların hem de ailelerin alışık olması gerektiğini ifade eden Mevlitoğlu, “Rutin çocuk sağlığı takipleri, sadece çocuğun boyuna ve kilosuna bakmak değil. Bizler her zaman çocuklara biyo-psiko-sosyal yaklaşımla tam bir sağlıklı halin olmasını isteriz. Bu, boyu ve kilosu haricinde psikolojik olarak çocuğun gelişimi ne durumda ona bakmak demek. Çocuğun motor gelişimi, konuşmasında sıkıntı var mı yok mu, çocuklarla yeteri kadar oynanmıyor ve çok fazla tablet ve telefon veriliyor. Anne ve babalar farkında olmadan çocukları istismar edebiliyor.” dedi.

İstismar ve ihmal benim uzmanlık alanım

Mevlitoğlu, Türkiye’de istismarın sadece cinsel istismar olarak algılandığını ancak bunun yanlış bilindiğini anlatarak, “Aslında istismar, yüzde 80-90 oranında duygusal ve fiziksel istismardır. Cinsel istismardan çok daha fazla çocuğun beyninde ve gelişiminde olumsuz etkilere sahip. Çocukları muayene ederken, onların her yaşa ve her aya özgü anne ve babaların nasıl konuşmaları gerektiğini anlatıyorum. Neleri yapıp neleri yapmamamız gerektiği konusunda anne ve babalara eğitim vermemiz gerekiyor. Bu şekilde çocukları sağlıklı büyütebiliriz.” diye konuştu.

Çocuk sağlığını bozan en önemli konulardan birinin anne sütünün verilmemesi ve hazır mamalara yönelmek olduğuna dikkat çeken Mevlitoğlu, şöyle devam etti:

“Bu konu da anne sütü eğitimi ve emzirme danışmanlığı da yapıyorum. Her çocuk anne sütünü bilmeli ve onunla büyümeli. Mamanın olmamasını istiyoruz. Çocukları istismar altında bırakmamak gerekiyor. Çünkü çocuklar stres altında olduğu için vücudu normal şekilde çalışamıyor ve bağışıklık sistemi gelişmiyor. Ailelerde vitaminler vereyim, eşek sütü, arı poleni verelim diye bir çılgınlık var. Siz çocuğu stres altında tutun bir yandan da ilaç verin ve çocuğunuzun sağlıklı olmasını bekleyin. Böyle bir şey yok. Aileler bizden bunu çok talep ediyor. Ama bizler çocuklarla doğru şekilde konuştuğumuzda ve onların mutluluğunu sağladığımızda çocukların bağışıklığı güçlenir. Kısacası anne sütü verilecek ve pozitif psikoloji ile büyütülecek. Benim yaptığım da budur. Artık klasik hekimlik dışında kendimizi geliştirmeliyiz ve ailelere de bunu anlatmalıyız.”

İnternetten yalan yanlış bilgilerle çocuklar büyütülemez

Ailelerin internetten yalan ve yanlış bilgilerle çocuklarını büyütmeye çalıştıklarına da değinen Mevlitoğlu, “Bunlar tamamen yanlış bilgiler. Bu şekilde yapan ailelerin çocuklarında farklı sorunlar ortaya çıkıyor. Artık her bir çocukta dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, tuvalet alışkanlığında bozukluk ortaya çıkıyor. Afresiflik artmaya başladı. Konuşma bozukluğu ortaya çıkınca da çocukta hırçınlık oluşmaya başlıyor. Ben muayene yaparken hem bu hastalıkları tedavi yönetmeleri uyguluyorum hem de bu konuda ailelere bilgiler veriyorum.” ifadelerine yer verdi.

Doktor Mevlitoğlu, kendisine ulaşmak isteyenlerin haftanın her günü ve cumartesi günleri saat 14.00’a kadar hastanede kendisine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.


Haber ve Fotoğraf: Yunus İçen 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle