Hoşgeldiniz  

Çıralı’da Olimpiyat Ateşi

SEMİH KÖKEN | 31 Temmuz 2014 | Kemer Güncel A- A+

Pozitifiz Reklam ve Organizasyon tarafından düzenlenen 1’inci Çıralı Yanartaş Ateş Festivali, Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Çıralı bölgesinde yapıldı. İki gün süren festivalin ilk gününde Küba Dans grubu, Grup Oksijen, Ateş, ikinci gününde ise Feridun Düzağaç izleyicilerle buluştu.

Festival kapsamında olimpiyat oyunlarının ilk ateşinin alındığı ve oyunların ilk kez başladığı Yanartaş bölgesinde sporcular olimpiyat ateşini yaktı. Daha sonra düzenlenen, Türkiye’de dereceleri bulunan atletizm öğrencilerinin koşusu büyük ilgi topladı. Akşam saatlerinde ise Alaattin Ateş’in ateş gösterisi beğeniyle izlendi. Ateş’in gösterisindeki en dikkat çekici ayrıntı, kırdığı cam paçalarının üzerinde zıplayıp şınav çekmesi oldu. Ateş gösterisinin ardından sahne alan Grup Cambaz, sevilen Türkçe ve yabancı şarkıları seslendirdi. Gecenin son konseri için sahneye çıkan Feridun Düzağaç büyük ilgi gördü, şarkılarına zaman zaman izleyiciler de eşlik etti.

Festivale katılan Beydağları Sahil Milli Park Müdürü Erdem İsmetoğlu, Çıralı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Beydağları Sahil Milli Park sınırları içerisinde yer alan bir bölge olduğunu söyledi. Çıralı’da 5 bin yıldır sönmeden yanan ateş hikayesini anlatan İsmetoğlu, “Yanartaş’ı yılda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret ediyor. Bu festivali daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenledik. Bu festivali geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Organizatör Perver Gözcü ise amaçlarının Çıralı’yı dünyaya tanıtmak olduğunu, gelecek yıl daha rahat eğlenilebilecek çadır festivali konsepti yapmayı düşündüklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle