Hoşgeldiniz  

Çıralı’da bir haftada ikinci caretta rekoru

Semih Köken | 07 Ağustos 2018 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Çıralı’da bir haftada ikinci caretta rekoru

Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi Çıralı mevkisinde bu yıl caretta caretta yuva sayısında rekor üstüne rekor kırılıyor. Çıralı’da bir haftada ikinci rekor kırılarak, yuva sayısı 147’ye ulaştı. Bugüne kadar 3 bin 500 civarında yavru caretta denizle buluştu.

Çıralı'da bir haftada ikinci caretta rekoru

Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi’ndeki Çıralı sahili, doğal güzelliğinin yanı sıra, nesli tükenme tehdidi altında olan caretta caretta kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli yuvalama alanlarından biri olarak biliniyor. Dünyaca ünlü plajda son bir haftada iki rekor birden kırıldı. Geçen hafta 22 yılın yuva rekoru kırılarak 142 yuvaya ulaşan plajda, bu hafta ise sayı 147’ye ulaştı. Yetkililer sayının daha da artacağından umutlu olduklarını söyledi.

KÜTLE: YUVA SAYISINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYORUZ

Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi eski başkanı ve mevcut yönetim kurulu üyesi Bayram Kütle de, caretta carettaları çok sevdiklerini belirterek, bu yılki yuva sayısının 147’ye ulaştığını söyledi. Bu yıl yuva sayısının rekor üstüne rekor kırdığını belirten Kütle, “Caretta carettalar Kemer bölgesinin turizmi açısından önemli yer teşkil ediyor. Kaplumbağa yavrularını görebilmek için buraya gelen çok sayıda yerli ve yabancı misafir var. Çıralı’da artık caretta caretta turizmi oluşmaya başladı. Bu da bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.

9 BİN YAVRU CARETTA CARETTANIN DENİZE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Şu ana kadar yaklaşık 3 bin 500 caretta caretta yavrusunun denize ulaştığını aktaran Kütle, “Daha açılmamış birçok yuvamız var. Onlar da açıldıktan sonra denize ulaşan yavru caretta caretta sayısının 9 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu sayının da her geçen yıl artacağını düşünüyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle