Hoşgeldiniz  

Çıralı yeni yüzüne kavuşuyor

SEMİH KÖKEN | 16 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Ulupınar Muhtarlığı’nın ve Çıralı’daki sivil toplum örgütlerinin Ulupınar deresi üzerinde yapılmasını istedikleri köprü ve mevcutta Kemer Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül bölgede incelemelerde bulundu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Ulupınar Muhtarlığı ile Çıralı’da bulunan sivil toplum örgütlerinin, Ulupınar deresine köprü istekleri ile ilgili olarak hem yerinde incelemeler yapmak, hem de Kemer Belediyesi’nin Çıralı’da devam eden çalışmalarını incelemek üzere bölgeye geldi. Başkan Gül, yapılan çalışmaları Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya, Çıralı Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş, Mustafa Köylüoğlu ve Çıralı’dan vatandaşlar ve işletmeciler ile birlikte inceledi.

GÜL; “ÇIRALI, ÇIKACAK KORUMALI İMAR PLANI İLE YENİ KİMLİĞİNE KAVUŞACAK”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada; “Bugün tabii ki buraya geldik, hem muhtarımız buradaki büyüklerimiz ile beraber, çıkan haberler ile birlikte kamuoyu da aydınlanmış oldu. Önümüzdeki günlerde, önce köprümüzü ve şu anda zaten yapılmakta olan genişletilmiş yolları zaten vatandaşlarımıza söz verdik ve bunları tamamlayacağız. Tabi büyüyen Kemer’de herkese eşit şekilde hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Çıralı’da bunlardan bir tanesi ve tabi ki Çıralı bizim Kemerimizin akciğeri. Burası zaten dünyaya mal olan bir yer. Buranın hem görünüm hem de imar kirliliğini önleyecek ve hem de insanların tozlu toprak görmeden gezebileceği bir ortam yaratacağız.  Ama inşallah bunu her sene yapa yapa ki biz buna belediye olmadan önce burada başlamıştık yapmaya. Şimdi belediye sınırları içerisine de girdi ve bizim için yapmak daha da kolay oldu. İnşallah sezona güzel bir Çıralı olacak. Önümüzdeki günlerde İmar sıkıntısı da tamamlanırsa hep birlikte modern bir Çıralı’ya kavuşmuş olacağız.

“BANKAMATİK SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ”

Birde Çıralı’da bankamatik sıkıntısı var. İnsanlar, işlem için Tekirova Mahallesi’ne ya da Kemer merkeze veya Kumluca’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Onun içinde bizim Kemer merkezde Deniz Bank ile yaptığımız bir anlaşma vardı. İçerisinde iki tane odası, bir engelli tuvaleti olan ve önünde bankamatik bulunan bir yer yapacağız. Tabi ki bunun için burada belediyemizin yeri olması lazım yani muhtarlığın yeri olması lazım. Bu yerde ilkokulun yanında varmış, bunun için bende banka ile görüşeceğim eğer uygun olursa. Bu yeri hem de turizm danışma ofisi gibi kullanarak bölge ile ilgili tanıtım broşürlerini ve danışma ofisi gibi kullanacağız. Bununla birlikte zabıtamız içinde bir yer olmuş olacak” dedi.

ALTINKAYA; “PROJELER İLE ÇIRALI YENİ BİR DÜZEN KAZANACAK”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya ise; “Kendileri her şeyi yerinde incelediler. Birkaç projemizi birden yürütüyor Kemer Belediyesi. Birincisi köy girişindeki yol genişletme ve yürüyüş kaldırımı, ikincisi Olympos’a bir geçiş köprüsü oluşturma, üçüncüsü ise sahil bandında bir yürüyüş yolu. İnşallah Belediyemizin katkıları ile bu işleri tamamlarsak Çıralı yeni bir düzen kazanacaktır” diye konuştu.

ALTINTAŞ; “KÖPRÜ BÖLGE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ”

 

Çıralı Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş; “Bölgemizde 12 ay turizm var ve Çıralı’ya gelen misafirlerimiz Ulupınar deresinin geçit vermemesi nedeniyle dünyanın en önemli tarihi bölgelerinden olan Olympos’u göremeden gidiyorlar. Buda bölge turizmi için ciddi anlamda sıkıntılar doğuruyor. Son zamanlarda özellikle Kemer bölgesinde önem kazanan fakat yıllardır Çıralı’da yapılmakta olan doğa yürüyüşleri kapsamında önemli bir nokta olan Likya yolu bu yerden geçmesi nedeniyle akan dere den dolayı yürüyüşleri bu yerde tamamlanmak zorunda kalıyor. Bizde sivil toplu örgütü olmamız dolayısıyla muhtarlığımız ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bu köprünün yapılması için başvurularda bulunduk. Bu konu ile bölgemizde incelemeler yapan ve bu projeleri gerçekleştirmek için çalışmalarını başlatan Kemer Belediyesine ve Başkan Mustafa Gül’e teşekkür ediyorum” 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle