Hoşgeldiniz  

CİHAN CİHANGİR YAZDI ;KİMİ SECELİM

SEMİH KÖKEN | 25 Mart 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KİMİ SEÇELİM ?

 

Sorarsan herkes bir numara.

Dağıtılan hizmet kitapçıklarına bakarsan herkes bir birinden üstün.

Peki gerçek ne ?

Bir numara kim ? Yada kim olacak ?

Hangi kritere göre olacak.

Vatandaşa yani sizlere ne istiyorsun ?

Ne bekliyorsun ? Fikrin nedir diye soran varmı ?

Şuan Kemerde seçime giren bütün adaylar favori olduğunu iddia ediyor.

Ama son ana kadar Kemerde seçim sonuçlarının esnek olduğunu düşünüyorum.

Büyük bir sürpriz olmazsa 30 mart akşamı ipi göğüsleyen parti ve ya aday çok büyük bir farkla seçim alamaz diye tahmin ediyorum.

Bu arada seçmen psikolojisine oynayan,çamur at ki izi kalsın,kafalar bulansın diye manşet ve haber üreten,yada yorum yapan yerel gazeteleri bolca görüyoruz. Bir dört yada beş gün daha görürüz. İşin aslı artık vatandaş pek okumuyor da, atıldığı yerde kalıyor. Ama bu seçim psikolojisi olduğu için adaylar bu işe ehemniyet gösterir. Tabii bu arada gerçekten haber değeri olan olayları gündem yapıp,doğru haberlerle çıkan gazetelerde yok değil kimsenin hakkını yememek lazım.

Bu bağlamda ülkemizin konjektürel durumu içinde sayın Başbakanımızın ibadet ölçer,iman ölçer,samimiyet ölçer kriterlerinin.Yerel seçimlerde ilçemizde farklı bir boyutla uygulandığını görüyoruz. Bazı insanlarımız kendilerini mesela,karşıdan bakıp nabız ölçer, uzaktan bakıp miting alanındaki kişi sayısını ölçer,masaya oturup vatandaşın kalp ve beynini ölçer ve kime oy verceğine karar verir olarak görmeye başladığını izliyoruz.

İnanın eşi benzeri görülmemiş bir yerel seçim kampanyası görüyoruz.Sanki bizler seçmen olarak kendi seçim bölgemizde yerel siyasetcileri seçmiyeceğiz,Sanki seçtiğimiz belediye başkanı değil,meclis üyesi değil,muhtar ve aza değil. Bakın liderlerin konuşmalarına, atışmalarına sanki mübarekler kendilerine oy istiyor lar. Seçmen yerel siyaset ciyi seçmiyecek siyasi parti liderlerine güven oyu verecek. İş öyle bir vehamet almışki kapı önlerine atılan yerel gazetelerden,parti broşürlerinden sonra ülke genelinde yayın yapan Sabah gazetesinin Akdeniz eki ile birlikte işyerlerinin,evlerin kapılarına atıldığına şahit olduk.

Böyle çetin bir seçim kampanyası görülmedi duyulmadı.

Ülke yolsuzluk iddialarının gölgesinde boğuldu.

Mukaddes değerlerle,mukaddes kitabımızla dalga geçilen tapeler beyinleri alt üst etti.

Sayın başbakan anti demokratik sayılabilecek yasalar çıkartmaya ve muhalif söz ve eylem yapmaya kalkanları ötekileştirecek bir üslup ve söylemi kendine politik argüman yaptı.

Bu seçim stratejisi ile sayın başbakan bir hedef ortaya koydu bizimkiler ve ötekiler şeklinde.Malesef ötekiler kısmında kalanlar,kim olursa olsun hainlik yaftası ile karşı karşıya kaldı. İşin içinde seçim çalışması olmasa belki sayın başbakan haklı olabilir,belki brileri yanlış şeyler yapmış olabilir ve yanlış yapan herkimse cezasını yasalar önünde çekmelidir deyip başbakana hak verebilirdik. Ama şimdi bu vatan evlatlarının hepsi hainmi ?

Bildiğimiz kadarıyla ömrü milletin evladının imanını kurtarma mücadelesi,iman ve kur’an hizmeti ile geçen gözü yaşlı insanlar bile terörist olarak gösteriliyor.

Bir fakir öğrenciye burs verip okutan hayır sever Türk vatandaşı parelel yapıolarak ilan ediliyor. Kurban bayramında fakirle paylaşmak sevaptır,Müslümanlar kardeştir diye evinden çıkıp ister ülkesinin,isterse dünyanın garip bir köşesin de garibanlarla kurbanını paylaşan ve bunu yaparken ülkesinin birliğini,dirliğini kardeşliğini isteyen insanlar ve iş adamları parelel yapı,ajan,v.s ilan edilmiş durumda.İşte böyle acaip bir yerel seçim kampanyası.

İşte böyle bir süreçte birde adayların bir birine yaptığı suçlamalar var. Ama bütün bunlara rağmen halk sağ duyulu. Seçmen pekte gaza gelmiyor. Ancak Kemerde seçimin sonucunu

sayılarının yaklaşık 3.000 kişiyi bulduğunu tahmin ettiğim gariban ve yardıma muhtaç,Kemerden beklentisi olmayan burada cüz’i ücretle çalışan bir kitle var.

Vu bu kitle kısmen kararsız.Bu kitlenin gönlünü alan oyunu alır.Oyunu alan sonucu belirler.

Kimi seçsek ?CHN

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle