Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu: Sağlık Bakanı ile Rusya’ya gideceğiz

Semih Köken | 01 Mayıs 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Çavuşoğlu: Sağlık Bakanı ile Rusya’ya gideceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Sputnik haber ajansına yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Koca ile beraber Rusya’ya mayıs ayı içinde resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

 

29/04/2021 13:40

Çavuşoğlu: Sağlık Bakanı ile Rusya’ya gideceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “(Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Rusya’ya bir ziyaret) Planımız mevcut, fakat bunu, Rus meslektaşlarımız ile ele alabilmemiz için vaka sayılarının buna uygun seviyeye gelmesi gerekiyor. Ziyaretimizin, Ramazan sonrasında mayısta gerçekleşmesi mümkün görünüyor” dedi.

 

Türk Dışişleri Bakanı, Rus tarafının bunu kabul etmesi hâlinde söz konusu ziyaretin Kurban Bayramı öncesinde, yani 12 Mayıs’tan önce de gerçekleşebileceğini ekledi.

 

Ayrıca Çavuşoğlu, sorulması üstüne, söz konusu Rusya ziyaretinde ele alınacak konulardan birisinin, Rus turistlerin Türkiye’ye dönüş ihtimali olduğunu da kaydetti.

 

Rusya hükümeti, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının çok artması nedeniyle bu ülkeye uçuşlarını 15 Nisan-1 Haziran tarihleri için askıya almıştı.

 

Çavuşoğlu bunun yanında, Türkiye’den ülkelerine dönmeden önce, koronavirüs pozitif olup olmadıklarını belgelemek adına Rus turistlere ücretsiz PCR testi sağlayabileceklerini de kaydetti. Türkiye Dışişleri Bakanı buna ilişkin soru üstüne, “Tabii ki bu da değerlendirmemiz gereken bir konu” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle