Hoşgeldiniz  

Çanakkale Müzesi Kemer’de

SEMİH KÖKEN | 24 Şubat 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Müzenin açılış kurdelesini, Göynük İlköğretim Okulu öğrencileri ve Kemer Kaymakamı ve Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer belediye Başkanı Mustafa Gül birlikte kestiler. Müze bu yıl Göynük Kapalı Spor salonunda Sabit olarak Kemer halkının ziyaretine açılırken, 45 dakikalık Çanakkale belgeseli film gösterisi her gün 1’er saat arayla ziyaretçilere gösterilecek.
Müze açılışına, Kemer Kaymakamı ve Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Yüksel ve Semih Top, Meclis Üyeleri Cumali Afşin, Sedat Akan, Ahmet Ali Güven, Kemer vergi Dairesi Müdürü Ümit H.Özdemir, Milli Eğitim müdürü Osman Damarcan, Çanakkale 1915 Müzesi genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan daire amirleri, protokol üyeleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yaptığı açıklamada; Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşımız için iyi bir fırsat olduğunu belirterek “iki yıl önce Kemer Belediyemiz tarafından sergilenen Çanakkale müzemiz belirli aralıktan sonra tekrar ilçemizde olması bizleri mutlu etti. Bu sene müzenin farklı parçalar eklendi. İlçe vatandaşımız ve gençlerimiz Çanakkale Destanından kalan materyalleri inceleyerek Türk Milletinin nasıl bir durumda zaferi kazandığını göstermek istedik. Atalarımızın kanlarıyla sulandığı bu vatanımızda, hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini inanıyorum.” dedi.
Müze genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan parçalar hakkında bilgi vererek, 4 Mart tarihine kadar müzenin açık olduğunu ve saat 9 ila 18:00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini söyledi. Müzeyi gezen protokol üyeleri öğrenciler parçalar hakkında dikkatle bilgi alarak, yakından inceleme fırsatını buldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle