Hoşgeldiniz  

Çamyuva’ya 7 yıldızlı halk plajı yapılıyor

Semih Köken | 26 Şubat 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Çamyuva’ya 7 yıldızlı halk plajı yapılıyor

 

Kemer’in Çamyuva Mahallesi’ne 7 yıldızlı halk plajı için çalışmalar başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizmin yoğun yapıldığı yerlerde, nitelikli ve verimli halk plajlarının oluşturulması için başlatılan proje kapsamında Bodrum, Çeşme ve Kadriye’nin ardından Kemer Çamyuva da Toplam 30 dönüm  alana yapılacak halk plajı yaklaşık 2500 kişilik olacak. 20 Dönüm de yeşil alanın olacağı halk plajında, özellikle engelliler için rampa ve şarj üniteleri de yer alacak. Yöresel ürünlerin  stantlarından basketbol sahası ve yürüyüş yollarından , restorandan büfelere kadar çok amaçlı olarak tasarlanan 7 yıldızlı Günübirlik Halk Plajı’nın Nisan ayı sonunda açılması planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizmin yoğun yapıldığı yerlerde, nitelikli ve verimli halk plajlarının oluşturulması için başlatılan proje kapsamında Bodrum, Çeşme ve Kadriye’nin ardından Kemer’in Çamyuva Mahallesi’ne 5 yıldızlı halk plajı için çalışmalar başladı.

Çamyuva ya büyük hizmet

Turizm Bakanlığı’nın kuruluşu olan  TURAŞ Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek halk plajı, Bodrum ve Kadriye’deki halk plajlarını yapan Bir-Ka İnşaat tarafından yapılacak. 20 bin metrekarelik yeşil alan ile birlikte toplam 30 dönüm  alana yapılacak Günübirlik Halk Plajı, yaklaşık iki bin beş yüz  kişilik olacak.

7 YILDIZLI GÜNÜBİRLİK ALAN

Kemer bölgesinde halk plajlarının olmadığı her zaman dile getirilirken Kültür  ve Turizm Bakanlığının yaptığı bu yatırım Kemer  ve Çamyuva da büyük ses getirdi.

Özellikle  denize sıfır otellerin önünden denize giremeyen insanların rahatlıkla kullanacağı  günübirlik alanlarda Şezlong, şemsiye, duş kabini, tuvalet, büfe ve dinlenme alanı gibi olanaklarla vatandaşlara nitelikli hizmeti, uygun fiyata sunacak halk plajında ayrıca yürüyüş ve koşu yolları, tartan pistler, çocuklar ve engelli çocuklar için oyun parkları, vitamin bar, 2500  kişiye hitap edecek restoran ve Yöresel ürün stantları bulunacak. Basketbol, voleybol ve tenis gibi çok amaçlı sahalarının da bulunacağı halk plajında, özellikle engelliler için denize iniş rampaları, engelli araçların şarjı için şarj üniteleri de yer alacak.

Hızla başlayan inşaatın 2 ay içinde bitmesi planlanırken  çevre düzeni ve peyzaj işlerinin tamamlanmasının ardından hizmete girecek

VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR

Kemer Çamyuva da yaşayan insanların büyük bir beklentisi olan Günübirlik için minnet duygularını dile getiren vatandaşlar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy a teşekkür ederlerken “bu alanın seçilmiş  olması çok iyi oldu.Çünkü bu alanda  vasat ve başıboş bir bölgeydi şimdi çok güzel olacak emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle