Hoşgeldiniz  

ÇAMYUVA DA SAHİL İŞGALİ

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ÇAMYUVA DA SAHİL İŞGALİ

 

SAHİL İŞGALİ
“Devlete Ait Sahil”
Marco Polo Tatil Köyü ve
Sun Club Tatil Köyü tarafından
“ÖZEL MÜLKİYET“ alanına dönüştürülmüştür.

Kemerin Turizm de marka olma yolunda büyük hizmetler vermiş olan Ceylan Grubuna ait sahil saldırısı artarak devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan Grupun basın Açıklaması :

Antalya, Kemer, Çamyuva’da Simena Hotel ve Simena Villaları’nın işletmecisiyiz. Tesislerimiz sahile yaklaşık 300 mt. mesafede ve 2 nci bantda yer almaktadır. İşletmelerimiz 1000 yatak kapasitelidir. İşletmelerimizde konaklayan turistler Sun Club Tatil Köyü ve Marco Polo Tatil Köyü arasındaki mevcut yasal yoldan sahile ulaşmaktadırlar.

Marco Polo Tatil Köyü’nün sahibi Bekir OKAN ve Sun Club Tatil Köyü’nün sahibi Fuat GÜVEN Anayasa’nın 43 Maddesini, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu’nu ihlal etmekte ve ayrıca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 184. Maddesine istinaden İmar kirliliğine neden olmaktadır.

Marco Polo ve Sun Club Tatil Köylerinin kapasitesi de yaklaşık 1000 yatak olup, Denize sıfır olmanın avantajını kullanarak tesise ait şezlonglarını çok geniş bir alana yaymaktadır. Belirli bir bölümünü ise çember içerisinde alıp kendi özelinde kullanmaktadırlar.

İşletmelerimiz Simena Hotel ve Simena Villaları 500 m2 gibi çok dar bir alanda turistlerimize hizmet verilebilmektedir. Marco Polo ve Sun Club Tatil Köyü ise yaklaşık 300 mt uzunluğundaki sahili tamamen tek başlarına kullanmakta ve yatak sayılarımızda yaklaşık aynı olmasına rağmen hotelimizin kullandığı alanın yaklaşık 25-30 katı büyüklüğünde çok geniş bir alan işgal edilmiş durumundadır.

Simena tesislerimizde konaklayan turistler Marco Polo ve Sun Club Tatil Köyü’nün önündeki boş kumsala uzanarak güneşlenmek istediklerinde her iki tesisin güvenlik görevlileri tarafından turistlerin geçişine izin verilmemektedir.

OLAY BİLİRKİŞİ RAPORLARI İLE BELGELENMİŞ DURUMDA

2005 yılından beri yani yaklaşık 15 yıldır bu sorun yaşanmaktadır. Geçmiş yıllarda Turizm Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, Valiliğe Kaymakamlığa, Belediyeye, ilgili tüm devlet dairelerine, sorunun çözümü için başvuruda bulunulmuş, ancak başvurularımız sonuçsuz kalmıştır. En son olarak hukuk mücadelesine devam edilerek; TBMM’ye tüm belge ve bilgilerle başvurulmuş, konu ulusal basına intikal ettirilmiş ve dilekçe komisyonu tarafından; yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda;

– Kıyıların devletin hüküm ve tasarrufu altında olmasına rağmen kullanımının denize sıfır olan tesisler tarafından duvar, çit, parmaklık, tel örgü çekmek suretiyle engellendiği tespiti yapılarak, 21.06.2012 tarihinde TBMM Dilekçe Komisyonu’nun 12 sayılı Genel Kurul Kararı ile “ devletin hüküm ve tasarrufu altındaki kıyılardan halkın kullanımının mevzuata aykırı olarak sınırlandığı bu sınırlamaların kaldırılması ve gerekli önlemlerin alınmasına ait karar oybirliği ile kabul edilmiş ve 27/06/2012 tarihinde yayımlanarak gerekli düzenlemelerin yapılması, önlem ve tedbirlerin alınması amacıyla devletin tüm ilgili birimlerine gönderilmiştir. Bir sureti de tarafımıza tebliğ edilmiştir.

Ancak bugüne kadar hiçbir düzenleme ve değişiklik yapılmamıştır. Tam aksine Marco Polo Tatil Köyü tarafından ekli resimlerde de görüleceği üzere sahilin tüm alanlarına demir kazıklar çakılarak sahil tamamen işgal edilmiştir ve açık hava diskosu yapılmıştır. Sun Club Tatil Köyü ise daha evvel baraka şeklinde yer alan sahildeki su sporları malzeme deposunu yıkıp komple yeniden yasal olmayan şekilde su sporları binası adı altında devasa büyük bir bina ve snack restaurant yapmıştır.

COVID-19 Pandemi sonrasında hayatın normale dönmesi çalışmaları kapsamında Turizm Bakanlığı’nın belirlediği kriterleri yerine getirerek 10 Temmuz 2020 tarihinde otelimizi açtık. Yukarıda belirtilen tesislerden Sun Club Tatil Köyü kapalı durumdadır. Otelimiz Müşterileri pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyarak sahili kullanmak istemektedirler. Ancak Marco Polo ve Sun Club Tatil Köyü yetkililerince muz ağacı vs bitkiler dikilerek ve güvenlik görevlileri “ bu kısım özel alan” demek suretiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da turistlerimizi engellemekte ve tesis hizasına denk gelen sahil şeridinde denize girmelerine, kumsala havlu koymalarına engel olmaktadırlar. Turistlerimiz rahatça denize giremiyor ve kumsalı kullanamıyorlar. Anayasa’nın 43.Maddesinde düzenlenen “ Kıyılar Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanununun 5 nci maddesi ihlal edilerek söz konusu yerler sanki kendilerinin özel mülküymüş gibi sahiplenmek suretiyle tasarrufta bulunmaktadırlar. Kısaca Sun Club Tatil Köyü ve Marco Polo kendi tesislerinin kapalı olsun / olmasın sahil şeridi kendilerine aitmiş gibi davranmaları kabul edilemez.

Ülkemiz ekonomisine destek olmak, vatandaşlarımıza istihdam sağlamak amacıyla otelimizi açtık. Bilindiği üzere Zorluklar içinde turizm sezonuna başlamış durumdayız. Her zaman ülkemiz imajı ve menfaatlerini en ön planda tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz. Anayasal Hakların Engellenmesinin önlenmesi ve Kıyı Kanununa Muhalif Yapıların kaldırılarak kamu düzeninin sağlanması ve sahilde adil bir paylaşımın yapılmasının gerektiği düşüncesindeyiz.” diyerek haklı davalarını savunmuşlardır.

KONU İLE İLGİLİ YETKİLİ MAKAMLARI GÖREVE DAVET EDERKEN BU TURİZM AYIBININ BİRAN ÖNCE DÜZELTİLMESİNİN ALTINI BİR KEZ DAHA ÇİZİYORUZ.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle