Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİRDEN ULAŞIMA ÇÖZÜM

Semih Köken | 13 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıda Kemer’in yeni toplu taşıma planı çıkartıldı. Toplu taşıma artık Ulupınar, Çıralı, Beycik, Ovacık ve Söğütcuması’nı da kapsayacak tarzda şekillendirilecek. Bununla birlikte Antalya’ya bağlı ilçelerde Kemer, kartlı sistem için pilot bölge olarak seçildi.

Kemer Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Müdürü İsmail Fidan ve Hat Planlama Şefi Sezgin Tekin, Kemer Şoförler Odası Başkanı Mustafa Tıraş ile Kemer İlçesinde bulunan Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz; “Büyükşehir Belediyesinden, Ulaştırma Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Müdürü İsmail Fidan ve Hat Planlama Şefi Sezgin Tekin’in bulunduğu, Kemer Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında yapılan toplantıya, tüm mahalle muhtarları ve Kemer Şoförler Odası Başkanı Mustafa Tıraş’ın katılımıyla toplu taşımacılık ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

“ÖNCELİKLE HATLAR VE DURAKLAR BELİRLENECEK”

Öncelikle Antalya- Kemer arası ve Kemer ile mahalleleri arası toplu ulaşım, toplu taşıma planları gerçekleşecek. Bu planların oluşturulmasında, Mahalle Muhtarlarımız ile Toplu taşıma yapan Şoförler Odası ile birlikte çalışılması ve sorunların en aza indirilmesi hedeflenmiştir. Öncelikle Muhtarlarımızdan toplu taşıma araçlarının geçeği hatların belirlenmesinde ve durak yerlerinin oluşturulmasında bilgiler aldık.

“PLANLAMA TÜM İLÇE GENELİNİ KAPSAYACAK”

Şunu söyleye biliriz ki önümüzdeki sezona yetiştirilmesi düşünülen Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma sistemi, Kemer’in tüm mahallelerine Ulupınar, Çıralı, Beycik, Ovacık ve Söğütcuması’nı da kapsayacak şekilde, Mahalleler arası ulaşımı sağlayacak. Hatlarda araçlar dönüşümlü olarak kullanılacak ve aynı araç aynı hatta sürekli çalışamayacak.

KARTLI SİSTEMDE KEMER PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Yapılan düzenleme sonrası yine kooperatifler ile çalışılacak ve buradaki toplu taşıma araçlarına standartlar getirilecek. Fiyat belirlenmesi yeniden yapılandırılacak ve Kemer İlçesinde yeniden planlanacak toplu taşıma fiyatları uygulanacak. En önemlisi kart sistemine geçiliyor. Toplu taşımada kartlı sisteminde Antalya’da bulunan ilçeler arasında Kemer pilot bölge olarak uygulamanın ilk yapılacağı yer seçildi. Antalya-Kemer arası toplu taşıma araçlarının standartları daha sonra belirlenecek. Ve kararlar buradaki kooperatiflere bildirilecek.

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA STANDARTLAR GETİRİLECEK”

Araçların yaşları ve teknik donanımları da daha sonraki toplantılarda karara bağlanacak. Bunlar; araç yaşları, otobüslerin toplu taşımaya uygun hala getirilmesi, kamera sistemleriyle denetlenmesi, GPRS sistemi ile kontrol edilmesi gibi teknik konular, bunlarda daha ilerideki toplantılarda konsensus sağlanarak gerçekleştirilecektir” dedi.kemer-kartli-sistemde-pilot-bolge-secildid047f09d2543f40ec28d kemer-kartli-sistemde-pilot-bolge-secildid8493d2f69e1fbfa8398

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle