Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’ye örnek proje‏

Semih Köken | 20 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’ye örnek proje

 

Başarılı öğrenciye

5 yıldızlı tatil ödülü

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek, Milli Eğitim, ALTİD ve AKTOB işbirliği ile Antalya’daki tüm ortaokul ve liselerin okul birincilerini ödül olarak aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otele tatile gönderiyor. Başkan Türel, projeyle Antalya genelindeki 719 okul birincisinin, sömestr tatilinde aileleriyle birlikte 5 yıldızlı tatil yapacağını söyledi.

 

Projeyle ilgili Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) ve Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ALTİD) arasında protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Menderes Türel, projenin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Türel, Okullar Ligi projesinin ardından Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirterek, “Birçok projeyi Antalyalılar için hayata geçiriyoruz. Bunlar içinde özellikle insana temas eden projelerimiz farklı bir anlam taşıyor. Özellikle başarılı genç öğrencilerin ödüllendirilmesi hususu önemlidir. Gençlerimizi ne kadar başarıya teşvik edersek, geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmuş oluruz” diye konuştu.

 

Turizmcilere teşekkür

 

Antalya Valililiği ve Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde gerçekleştirdikleri bu sosyal projenin en önemli ayaklarından birisinin de turizm sektörü olduğunun altını çizen Başkan Türel şunları söyledi: “Bu projemizi ilk kez AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman’a açtığımda hiç düşünmeden kabul etti. Böyle bir sosyal paylaşım ve ödüllendirme projesinde seve seve olacaklarını söyledi. Sonra ALTİD ile bir araya geldi. ALTİD Başkanı Burhanettin Sili Bey de bu projenin bir başka katılımcılı olmayı kabul etti” dedi.

 

Çifte bayram

 

Antalya merkez ve 19 ilçesindeki 446 ortaokul ve 176 lisenin okul birincilerinin aileleriyle birlikte 3 gün boyunca 5 yıldızlı otellerde her şey dahil tatil yapacağını anlatan Başkan Türel Böylelikle başarıya endeksli bir gayretin karşılığını görmüş olacaklarını dile getirdi. Bu projede sadece öğrencilerin değil ailelerin de ödüllendiğinin altını çizen Başkan Menderes Türel şöyle konuştu: “Gençlerimizle birlikte onların en büyük destekçileri olan aileleri de tatil imkanına kavuşacak. Bizlerle birlikte hareket ettikleri için AKTOB, ALTİD Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Antalya Valiliğimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu hafta sonu okul birincisi kardeşlerimiz çifte bayram yapacak. Hem dönem birinciliğini mutluluğunu hem bu başarının karşılığını aileleri ile birlikte almanın mutluluğunu yaşacaklar. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

 

Projede olduğumuz için mutluyuz

 

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu güzel düşünceyi bizimle paylaştığı için Başkan Türel’e teşekkür ediyoruz. Turizmci arkadaşlarımızla konuyu konuştuğumuzda ‘memnuniyetle’ yanıtı aldık. Derhal ‘Biz de varız’ dediler. Bu projenin ne kadar isabetli bir düşünce olduğu böylece ortaya çıktı. Bir ödülün getirdikleri ve sonrasında alacaklarımız da çok önemli. Antalya turizmin başkenti ve belki birçok ailemiz henüz bir otele girmemiştir. Gençlerimiz bir otelin bahçesini görmemiş olabilir. Proje ile onları da bir şekilde yaşadıkları şehrin en önemli sektörü ile tanıştırmış olacağız. Eğitime karınca kararınca katkıda olabildiğimiz için çok mutluyuz.”

 

Her daim destek olacağız

 

ALTİD Başkanı Burhanettin Sili, insana dokunan bir proje olmasını çok önemsediklerini kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir projede de bizlerle birlikte hareket ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu ve benzeri projelere her daim destek olacağımızı ifade ediyorum. Turizmcilerin bir takım sosyal faaliyetlerde çaba göstermesi, her kesimden işletmecilerden seve seve yanıtı almamız çok önemli” dedi.

 

Eğitim camiasından teşekkür

 

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay şunları söyledi: “430 bin öğrencimiz 30 civarında eğitim çalışanımız var. Bugün onlara değer veren gururlandıran bir projeye imza atacağız. Eğitim sadece bina yapmakla olmuyor. Hayırseverlerle Antalya’da 6 bin 900 dersliği yaptık. Önemli olan içindeki öğrencilerimize sosyal faaliyetler sunmak ve onların başarısını ödüllendirmekti. Bu anlamda imdadımıza yetiştiniz. Eğitime çok büyük destek veriyorsunuz. Bunun Milli Eğitim imkanlarıyla altından kalkmak mümkün değildi. Antalya’da çok başarılı gençlerimiz var. Başarılarında ailelerin katkısını unutmak mümkün değil. Aileleriyle, kardeşleriyle üç gün tatil yapmak gençlerimize büyük moral verecek. Sahil bölümünde yaşayan çocuklarımızın 5 yıldızlı tesislerde tatil yapma imkanı var ama Torosların bir de arka yüzü var. Oradaki çocuklarımızın büyük kısmının buraları görme imkanı yok. Çok güzel bir tatil geçirecekler. Katkı koyan herkese eğitim camiası adına teşekkür ediyorum.”

 

Projenin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Osman Nuri Gülay, projenin mimarlarından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ayrıca teşekkür etti.  Gülay, “Kendisi bizim ufkumuzu açan, bize yol gösteren birisi” dedi.

 

Ba+şar¦-l¦- +û¦şrenciler ¦-+şbirli¦şi Protokol+- (5) Ba+şar¦-l¦- +û¦şrenciler ¦-+şbirli¦şi Protokol+- (6) Ba+şar¦-l¦- +û¦şrenciler ¦-+şbirli¦şi Protokol+- (7) Ba+şar¦-l¦- +û¦şrenciler ¦-+şbirli¦şi Protokol+- (8) Ba+şar¦-l¦- +û¦şrenciler ¦-+şbirli¦şi Protokol+- (9)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle