Hoşgeldiniz  

BÜYÜK ŞEHİRİN DEDİĞİ OLDU

SEMİH KÖKEN | 26 Nisan 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer’deki hizmetleri için merkezini belirledi. Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcisi, tüzel kişiliği sona eren Çamyuva Belediye binasını kullanacak ve aynı zamanda da 2 arsası olacak. Konuyla ilgili olarak Kemer Belediyesi’nin itiraz ettiği öğrenildi.
Büyükşehir Yasası gereğince Antalya’nın 19 ilçesinin tamamının yönetiminde yetkili olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu yetkisini kullanmak ve yönetimi kolaylaştırmak adına her ilçede birer koordinasyon merkezi tespit etti. Yerel seçim öncesinde Antalya Valiliği tarafından oluşturulan komisyon, mahalleye dönüştürülerek belediyesi kapatılan Çamyuva’nın belediye binası ile 2 araziyi Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmetine tahsis etti.
KEMER BELEDİYESİ İTİRAZ ETTİ
Çamyuva Belediye binasının Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin buradaki temsilcisi, Çamyuva’da olacak ve söz konusu binayı kullanacak. Komisyon tarafından bu şekilde uygun görüldüğü belirtildi. Kemer Belediyesi’nin de bunlarla ilgili itirazlarını yaptığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin kullanacağı Çamyuva Belediye binasının, itirazları üzerine Kemer Belediyesi’ne verilip verilmeyeceği ise merak konusu oldu. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Çamyuva Belediye binası ve 2 arazi ile ilgili itirazları yaptıklarını doğruladı. Ayrıca Başkan Gül, “GATAB’ın komisyonu içerisine Kemer Belediye Başkanı alınmamış. Buna da itiraz ettik ve zaten kanunda var. Komisyona alınmamışız” diye konuştu. Yerel seçimden sonra tüzel kişiliği sona eren Çamyuva Belediyesi kapatılmış, belde ise mahalleye dönüştürülmüştü.çmyuva

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle