Hoşgeldiniz  

BAŞBAKANLIK’TAN ADRASAN’A 500 BİN

SEMİH KÖKEN | 07 Temmuz 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

cavusoglu-na-yangindan-sonra-menderes-turel-6236421_o ab-bakani-cavusoglu-ndan-yangin-bolgesi-adras-6236102_o basbakanlikadrasan basbakanlikadrasan-detay basbakanlikadrasan-detay (1)

Antalya’da 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan’da incelemelerde bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede yangının izlerini silmek için ilk etapta Başbakanlık’ın ilgili fonundan 500 bin TL gönderileceğini açıkladı

Bölgede inceleme yaptılar
AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya’da 28 Haziran Cumartesi günü çıkan yangında 125 hektar orman varlığını kaybeden Kumluca’ya bağılı turizm bölgesi Adrasan’da incelemelerde bulundu. Beraberinde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’la dün öğle saatlerinde polis helikopteriyle Adrasan’a gelen Bakan Çavuşoğlu, önce havadan yanan orman alanı üzerinde tur attı, sonrasında karadan yangının ilk başladığı noktaya gitti. Burada Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ten yangının nasıl başladığı ve yayıldığına ilişkin bilgi alan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra yangından zarar gören turistik tesislerde incelemelerde bulundu. İncelemeleri tamamlayan Bakan Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi’nin Adrasan’da bulunan Avrupa Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde bölge halkıyla bir araya geldi.

Ne ihmal var, ne de imara açılacak
AB Bakanı Çavuşoğlu, yangına müdahalede ihmal olasılığını kesin dille reddetti. Çavuşoğlu, yangın başladıktan 12’nci dakikada karadan, 18’inci dakikada ise havadan müdahale edildiğini belirtti. Her yangın sonrası çeşitli spekülasyonların gündeme geldiğini belirten Çavuşoğlu, yanan alanların imara, ranta açılacağı iddialarını ise yalanladı, Anayasal olarak da bunun mümkün olmayacağını dile getirdi. Çavuşoğlu, “Özellikle sosyal medyada dedikodu üretiliyor. Bu mümkün değil. Sadece burası için değil, herhangi bir yerde orman yangını olduğu zaman Anayasa’nın 169’uncu maddesi çok katıdır, orası sadece ağaçlandırılır. Birileri istese de yapamaz. Hele hele bu bölgede hiç yapılmaz” dedi. Çavuşoğlu, “Bazı yerlerde sekiler oluşturulacak. Havadan tohumlama yapılacak. En geç Aralık ayı itibariyle yanan ağaçlar kalkmış olacak, dikilmesi gereken ağaçlar ve tohumlama yapılacak” dedi.

Yaralar sarılacak
Bakan Çavuşoğlu, 125 hektar orman alanının kül olduğu yangından elde sevinecek tek şeyin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Devletimiz vatandaşın yarasını saracak imkanlara da sahiptir. Vatandaşımızın uğradığı maddi zararın tazmin edilmesinde devlet sorumluluk sahibidir. Etmelidir de” diye konuştu. Bu noktada Başbakanlık’ın ilgili bir fonu bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, maddi yardıma ilişkin resmi yazının hazırlandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a imzaya sunulacağını kaydetti. Bölgeye ilk etapta 500 bin TL para gönderileceğini ve zararın belli bir kısmını tazmin edeceklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, “İlave ihtiyaç olursa, Valilik talepte bulunursa, ilave kaynak aktarılması için de bir kardeşiniz olarak elimizden geleni yaparız” dedi. Toplantıda Antalya Valisi Öztürk de Adrasan’ın 5 bin yatak kapasitesiyle hizmete devam etmekte olduğunu söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle