Hoşgeldiniz  

Arıtma 2016’da yenilenecek

SEMİH KÖKEN | 14 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, ilçedeki arıtma tesisinin 2016 yılında yenileneceğini söyledi.

Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, geçen yıl sıkıntı yaşanan derin deşarj, arıtma ve su zammıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz’ı ziyaret etti. Çamyuva’daki Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette KETOB Başkanı Tayyar Gül, yatırımlarda kullanılacağı söylenerek suya yüzde 63 oranında zam yapıldığını belirterek, “Baktığımızda sinyalizasyon sistemleri dışında, arıtma tesislerimize herhangi bir yatırım yapılmadı. Bizim şu an zamlı tarifelerden ödediğimiz paralar Manavgat’taki yapılan tesise gidiyor. Biz geçen yıla göre tek artı değer olarak arıtmanın sinyalizasyon sistemini bünyemize katmış olarak gireceğiz” dedi.

‘ZEHİRLENMELER YAŞANMIŞTI’

Derin deşarj hatlarında herhangi bir iyileştirme yapılmadığını vurgulayan KETOB Başkanı Gül, “2015 sezonuna biz bu şekilde girmek istemiyoruz. Geçen yıl sizlere de deniz altında yapılan çekimleri izlettirdim. Bu yaşanan atımdan dolayı bazı otellerimizde denizden zehirlenmeler oluşmuştu. Denize giren çıkan insanlarda Kemer tarihinde hiç görülmemiş zehirlenmeler yaşandı. Kemer doğasıyla meşhur bir bölge. Diğer bölgelerin otelleri meşhur ama bizim de doğamız var. Bunları sizin desteğinizle kurtarmamız ve zarar vermeden daha iyi halde durumlara getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘2016’DA TAMAMEN YENİLENECEK’

Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz da bu yıl Kemer’e büyük bir yatırım yapılmayacağını anlatırken, acilen arıtmaya ihtiyaç duyan bölgelere yatırımlar yapıldığını kaydetti. Kemer bölgesindeki yenilemenin ise 2016’da yapılacağını aktaran Kahraman Üraz, şöyle dedi:

“Kemer bölgesinin bütün arıtmaları yenilenecek. Artık çalışan arkadaşımız bilgisayarın başına oturacak ve kontrolünü yapacak. Arıza sinyali alır almaz da hemen ekiplere telefon açarak yaptırtacak. Tüm binalar da yeniden yapılacak ve eskisini de yıkacaklar.

İyileştirme olarak yapılmakta olan içme suyu şebeke boruları ve motorları tamamen değiştiriliyor. Terfi istasyonları tamamen bakımsız şekilde onların da iyileştirme ve yenilemeleri yapıldı. Sadece arıtmalarımız 2016 yılında yeniden yapılacak. Bir de bunun dışında olmazsa olmaz Ovacık içme suyunu çözüyoruz ve kısmet olursa yakında tamamlanacak. Yani yaylada yaşanan su kesintileri olmayacak.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle