Hoşgeldiniz  

Antalya da Deprem 5.2 oldu

Semih Köken | 05 Aralık 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya da Deprem 5.2 oldu

Antalya’da saat 15.45 civarında deprem meydana geldi.

 15:53:51 | 2020-12-05

 Haberi Sesli Dinle

 

 

Son dakika haberi… Antalya ve çevresinde de hissedilen bir deprem meydana geldi.

İLK AÇIKLAMALAR 

AFAD, saat 15.44’te Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli  Rasathanesi ise depremin 5.5, büyüklüğünde meydana geldiğini açıkladı. Alanya ve Gazipaşa’da vatandaşlar sokağa döküldü.

ANTALYA VALİSİ ERSİN YAZICI: DUYURMAK İSTERİM, EVLERİNDEN ÇIKABİLİRLER

Antalya Valisi şu bilgileri paylaştı: “Hepimize geçmiş olsun Allah göstermesin diyelim. Gazipaşa açıklarında deniz açıklarında deprem. Bizim hiçbir noktamızda, hiçbir ilçemizde herhangi bir hasar bildirilmedi. Herhangi bir can kaybı, mal kaybı yaralanma ve hasar; tüm ilçelerden teyitleri aldık. İlk bilgiler herhangi bir olumsuzluk yok. Evlerinin önüne çıkmak isterlerse müsaade ediyoruz. Sokağa çıkma yasağımız var tabi. 112’ye telefonlar geldi, buradan da duyurmak isterim. Evlerinin önüne çıkabilirler. Arzu edenler, isteyen vatandaşlarımız evlerinin önüne çıkabilirler. Bunu 112’yi, jandarmayı, polisi arayanlara da söyledik. Evlerinin önüne çıkmalarında bir mahsur yok. ”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından “İlimiz Gazipaşa İlçesi açıklarında saat 15.44’de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur” mesajını paylaştı.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Twitter’dan şu bilgileri paylaştı: Antalya açıklarında meydana gelen depremde can ve mal kaybı konusunda hiçbir ihbar gelmediğini belirtiyor, tüm ekiplerimizin teyakkuzda olduğu bilgisiyle hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. #BizBirlikteGüçlüyüz”

GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI: ŞİMDİLİK BİR SORUN YOK

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise henüz kendilerine intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyledi. Depremi bulunduğu yerde hissettiğini anlatan Yılmaz, “Sadece Gazipaşa değil Antalya’nın doğu ilçelerinin tamamında hissedilmiş. Şu anda bir hasar bilgisi gelmedi. Daha yeni olduğu için ulaşılamamış da olabilir ama şimdilik sorun gelmedi. Sokağa çıkma yasağı olduğu için insanlar evde. Çiftçiler de bahçelerinde. Şu an bir panik havası görmüyorum. İnsanlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Bir panik havası sıkıntı yok.” diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de depremin hissedilmesi nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu ancak olumsuz bir durumun olmadığını ifade etti.

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de şu ana kadar olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. “Sadece depremde panik yaşayan bir kişinin 2. kattan atladığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı’ bilgisi ulaştı.” diyen Hülür, bunun dışında olumsuz başka bir durumun olmadığını kaydetti.

Antalya AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri ise kent genelinde bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

AFAD Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda da deprem sonrası olumsuz bir ihbar olmadığı, gelişmelerin takip edildiği kaydedildi.

AYRINTILAR GELİYOR…

Antalya’da AFAD verilerine göre 5.2 Kandilli verilerine göre 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Son dakika deprem: Antalya’da hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.2 Kandilli ise 5.4 olarak açıkladı. Deprem Alanya Gaziapaşa açıklarında Akdeniz’de meydana geldi. Adana, Antalya, Marmaris ve çevre ilçelerde hissedilen depremin ardından vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen vatandaşların isterlerse evlerinin önüne çıkabileceklerini söyledi.

 

Son dakika: Deprem kuşağında olan ülkemiz sık sık depremlerle sallanıyor. Bugün bir deprem daha meydana geldi.

 

AFAD’A GÖRE 5,2

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Antalya Gazipaşa açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi   Antalya’da deprem mi oldu? Nerede deprem oldu.. Meydana gelen deprem Muğla’da da hissedildi

Gelen son dakika haberine göre, AFAD, saat 15.44’te Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Meydana gelen depremin Muğla’da da hissedildiği gelen ilk haberler arasında.

Antalya ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Kandilli, depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

Saat 07.26’da merkez üssü Ege Denizi olan bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, 3.6 büyüklüğündeki deprem 11.79 km derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.4 olarak duyurdu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle