Hoşgeldiniz  

Ankara’daki Korkunç Bilanço Artıyor

Semih Köken | 10 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Ankara’daki tren garı önünde meydana gelen patlamaya ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Müezzinoğlu, ölü ve yaralı sayısını açıklayarak “Olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayımız ne yazık ki 62. Bize ağır yaralı olarak gelip de kaybettiğimiz vaka sayımız da 24. Gerçekten çok ağır bir tablo. Ameliyathanelerde ve yoğun bakımlarda olan vakalarımız dolayısıyla kayıplarımızın artmasından da korkuyoruz” dedi.

Başbakanlık Yeni Bina’da 3 bakanın düzenlediği ortak basın toplantısında ilk açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Altınok, “Bugün sabah saat 10.04’te Ankara’da tren garının bulunduğu alanda menfur bir terör eylemi meydana gelmiştir. Bu terör eylemi, Türk demokrasisine karşı yapılmış bir eylemdir. Lanetliyoruz. Ölenlere rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün milletimizin ve yakınlarının başı sağ olsun diyorum” diye konuştu.

“MİTİNG ALANIMIZ ASIL OLARAK SIHHİYE OLDUĞU İÇİN ORADA BARİYERLEMELER YAPILMIŞTI”

Patlama öncesine ve miting hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Altınok, güvenlik önlemlerinin miting alanı olan Sıhhiye Meydanı’nda yoğunlaştırılmış olduğunu belirterek “1 Ekim itibariyle Emek Platformu diye adlandırdığımız platform, Sıhhiye’de miting yapmak için Ankara Valiliğimize müracaatta bulunmuş, Ankara Valiliğimizin uygun görmesi üzerine bugün sabah 9’dan itibaren özellikle il dışından gelen katılımcıların yoğun olarak gar civarına geldiği ve buradan da miting saatinde Sıhhiye’ye geçeceklerine dair toplanmalar meydana gelmiştir. Gerek menfur saldırının olduğu alanda güvenlik kuvvetlerimiz gerekli önlemleri almıştı. Gerek Sıhhiye’de miting alanımız asıl olarak Sıhhiye olduğu için, orada bariyerlemeler yapılmıştı. Bariyerlemeler yapıldığı alanda girişlerde de gerekli arama işlemleri yapılacaktı. Maalesef acımız büyük. Sayın Başbakanımızın da kısa bir süre sonra sizlere gerekli açıklamaları yapacağını belirtmek istiyorum. Çalışmalar devam ediyor. Adalet Bakanlığımız, Cumhuriyet Savcılığımız adli boyutuyla işlemleri yapıyor. Biz de saldırının gerekçeleri, kimler tarafından nasıl yapıldığı noktasında emniyet kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle